reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 17.04.2023 4168 Görüntüleme

SPORDA TÜRK KADINLARI RÜZGÂRI

Avrupa’nın Kadınlar Basketbolunda en büyük kupası olan Euroleague ’de büyük başarı göstererek ve bizleri gururlandıran iki Türk takımı olan Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi takımlarının oynadığı final karşılaşmasında kazanan Fenerbahçe Alagöz Holding oldu. Bu sonuçla Euroleague kupası 9 yıl aranın ardından ikinci defa Türkiye’ye gelmiş oldu.

13 Nisan 2014 tarihinde yine iki Türk takımı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Rusya’nın Ekaterinburg şehrinde oynanan karşılaşmada Galatasaray Fenerbahçe’yi 69-58 mağlup ederek ülkemize bu kupayı getiren ilk takım takım olma başarısı göstermişti. Euroleague Kadınlarda 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding tarihinde ilk kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. Daha önce 9 defa Dörtlü Finale katılıp, 4 kez de final oynayan Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı kupayı rakiplerinin kazanmasına engel olamamıştı ancak bu defa şeytanın bacağını kırarak kupayı müzesine götürdü. Böylece Fenerbahçe hem erkek hem de kadın basketbol dalında Avrupa şampiyonluğu elde eden ilk spor kulübü olarak tarihe geçti.

Bir başka spor dalı voleybolda da yine Türk kadın takımları Avrupa’nın zirvesine oturdu. Eczacıbaşı ve Vakıfbank Kadın Voleybol takımları Avrupa şampiyonluğu için sahaya çıkacaklar. Yıllarca voleybol sporuna emek veren bu iki takıma final maçında başarılar diliyorum. Türk kadını, sadece sporda değil fırsat yaratılan bütün alanlarda başarılı olmak onların mayalarında mevcut, onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bu başarılı kadınların yeni yetişen genç kızlarımıza rol model olmaları da ayrıca bir başka pozitif durum.

Süper ligde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş düne kadar şampiyonluğun en kuvvetli adaylarıydı hatta Beşiktaş fikstür olarak en avantajlı gözüken takım ve Trabzonspor’u yendiği takdirde kalan maçları alarak şampiyonluğu göğüsleyeceği bütün televizyon kanallarında açıkça ifade ediliyordu. Dünkü Trabzonspor beraberliği ise görüntüyü tamamen değiştirerek neredeyse Galatasaray ve Fenerbahçe’yi bu yarışta yalnız bırakmış oldu, bundan sonra bekleyip hangi takımın ipi göğüsleyeceğini göreceğiz. Bu arada süperliğe ilk yükselen takım oldu kendilerini kutluyoruz.

Bütün okuyucularımızın Ramazan Bayramınızı kutlar ve esenlikler dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb