reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Dünya, Gündem, son dakika, Sür Manşet 5 Ocak 2019 33215 Görüntüleme

İHH Yemen’e destek için toplantı düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz Temsilciliği, Ensar Vakfı Beykoz Şubesi ve Türkiye Gençlik Vakfı Beykoz Şubesi’nin destekleriyle Yemen’e destek için İBB Sosyal Tesislerinde toplantı düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz Temsilciliği, Ensar Vakfı Beykoz Şubesi ve Türkiye Gençlik Vakfı Beykoz Şubesi’nin destekleriyle Yemen’e destek için İBB Sosyal Tesislerinde toplantı düzenledi.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıya,  İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Beykoz Temsilcisi Uğur Yoleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkanı Deniz Soytemiz, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz, Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Beykoz Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Bilgehan Murat Miniç, Dernek Başkanları, STK temsilcileri katıldı.Katılımın inanılmaz yoğun olduğu toplantıda İBB Sosyal Tesislerinde bulunan 3 salona da masa ve sandalye eklenmesine rağmen katılımcılar sığmadı.YOLERİ: “YEMEN’DE HER 10 DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLÜYOR”

Misafirleri selamlayan İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz Temsilciliği Başkanı Uğur Yoleri şunları söyledi: “3 yıldır Beykoz’da yardım anlamında çok şeyler değişti. Yemen’deki gösteriler 2014 yılında fiili savaşa dönüştü. Yemen, 2015 yılından beri bombalanıyor. Bu bombardımanda hastaneler, okullar, servis arabaları vuruluyor. 50 binden fazla insan hayatını kaybetti ve bu sayı giderek artıyor. Yüz binlerce insan yurdundan ayrılmak zorunda kaldı. Yemen’de salgın hastalık ve açlık başladı. BM ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) açıklamalarına göre en büyük kolera salgını yaşanıyor. Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor. Ülkeye yapılan yardımlar Suudi Rejimi tarafından engellenmektedir. Halk yaprak yiyerek hayatını sürdürmeye çalışıyor. Dünya bu savaşa sessiz kalıyor. Yemen’in umudu Türkiye’dir.”BOZBAY: “İHH HEM DÜNYADA HEM TÜRKİYE’DE ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay şunları ifade etti: “İHH dünyada bir marka olmuş, mazlumun ümidi haline gelmiş bir yardım kuruluşudur. İHH’yla bir yurt dışı programına birlikte gittik. Pakistan bölgesindeki durumu inceleme fırsatı bulduk. İHH hem dünyada hem Türkiye’de çok önemli çalışmalar yapıyor. Çocuklarımızın daha iyi yetiştirilmesi adına birlikte yapmış olduğumuz projelerden biri, ‘Her sınıfın bir yetin kardeşi var’ projesi. Çocuklarımıza gerekli eğitimi veremezsek dünyadaki zulüm artarak devam edecek. Bunun önüne geçmek için okullarımızda değerler eğitimi projeleri uyguluyoruz. Çocuklar dünyanın her tarafından bir yetim kardeş ediniyorlar ve harçlıklarıyla bir sınıf bir yetime sponsor oluyor. Bir yıllık giderlerini karşılamaya çalışıyor. Bunda önemli olan çocuklarımıza merhameti öğretebilmek.”YILDIRIM: “İNANANLARIN SAÇININ TEL BİR TELİ TRUMP’TAN DAHA DEĞERLİDİR”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım şöyle konuştu: “İnsanlığı kurtarmak bizim hedefimizdir. Esad’ın, Amerika’nın, Rusya’nın yaptıklarına şahitlik yapıyoruz. Yemen’de aç bırakılan çocuklara şahitlik yapıyoruz. Müslümanlar arasındaki enik savaşın varlığına şahitlik yapıyoruz. Dünyadaki savaşlarda ölen taraf Müslüman, öldüren taraf Siyonistler; Haçlılar; Budistler; işbirlikçiler. İnananların saçının tel bir teli Trump’tan daha değerlidir. Aklımızı kullanmak ve sessiz kalmamak zorundayız. Kudüs işin merkezidir. Orayı kim yönetirse dünyayı o yönetir. Kudüs’ü Müslümanlar yönetirken dünyada adalet tarihte olmadığı kadar yaygınlaştı. Kudüs’ü şimdi Siyonistler yönetiyor. Yemen’deki bu savaş büyük güçlerin uydu devletleri kullanarak yaptığı savaştır. Amerika ve Çin bu büyük güçlerdir. Çin ekonomik pazarı ele geçirebilmek için 100 yıllık projesini başlattı. İpek Yolu Projesi. Bu projenin en büyük ayağı Yemen’den geçiyor. Buradaki hakimiyet savaşında kaybeden Yemenli çocuklar oluyor.”YILDIRIM: “O NEDENLE İSTANBUL’U AYAKTA TUTUN”

Genel Başkan Bülent Yıldırım sözlerine şunları ekledi: “İsraf başkasının hakkını gasp etmektir. Biz Yemen’e yardım ederken aslında Doğu Türkistan’a da yardım ediyoruz. Çünkü Siyonizm’in bütün oyunlarını bozmak zorundayız. Kudüs dünyanın yönetim merkezidir. Kudüs’ü kurtaracak 4 medeniyet merkezi vardır. Bu merkezlerden biri Kahire, diğeri Bağdat, üçüncüsü Şam, dördüncüsü İstanbul. 15 Temmuz İstanbul’a yapılan saldırıdır. Yani son kalemize yapılan saldırıdır. İstanbul, Orta Doğu’yla Orta Asya’daki medeniyet merkezlerinin ortası. O nedenle İstanbul’u ayakta tutun.Toplantı Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe’nin okuduğu kapanış duasıyla son buldu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb