reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 10.06.2024 3854 Görüntüleme

BALIK BAŞTAN KOKAR

Futbolda EURO 2024 Avrupa Şampiyonası bu cuma günü ev sahibi ekip olan Almanya’nın, İskoçya ile oynayacağı maçla başlayacak. Bizim de katılma hakkı elde ederek turnuvada yer almamız ve Futbol otoritelerine göre “Çok iyi bir grupta olduğumuzu ve gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorlar, bu da bizim için sevindirici bir haber.

Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa’nın Evian-les-Bains kentinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya’yı 3-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu, hem de üst üste 3. Kez. Turnuvanın gol kralı olan ve en iyi oyuncusu seçilen milli oyuncu Ömer Güleryüz de “Son senelerde ampute futbolda dünyaya uyguladığımız bir ambargo var. Sürekli kupa alıp geliyoruz. Ben de bireysel olarak son iki Avrupa Şampiyonası’nın gol kralıyım ve en iyi oyuncusu seçildim. Mutluyuz, gururluyuz. Bizim olanı üçüncü kez alıp ülkemize dönmenin sevincini yaşıyoruz” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Turkcell yönetimi ise Ampute Milli Takımı’na başarılarından dolayı 3 milyon liralık (şahsi fikrim insanca yaşama hakkına sahip olması gereken ve sürekli başarı halinde olan bu insanlara ne verseniz az olur) bir başarı ödülü verdiklerini belirterek, “Türk sporunun en büyük destekçilerinden biri olarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na destek olduklarını açıkladı.

İtalya’nın başkenti Roma’da devam eden Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda Tuğba Danışmaz, üç adım atlamada Avrupa 2.’si olurken, Türkiye rekoru kırarak olimpiyat kotası elde etti ve 2024 Avrupa Açık’ta da gümüş madalya kazanan ilk isim oldu. Yine aynı yarışmada daha önce kota almış sporcuların bazıları kendi branşlarında müsabakaları dahi bitiremediler. Atletizm Federasyon başkanı Fatih Çintimar yaptığı açıklamalarda sporcularımızın tamamının başarılı olduğunu söylerken kendi yarışmalarını bitiremeyen sporcular için ne gibi bir önlem alındığını belirtmedi.

Spor ve başarının sürekliliği için disiplin, fedakarlık ve çok çalışma gerektirir, bizi federasyonlar (Voleybol, Jimnastik, Boks, Güreş hariç) sporcuların sadece kotaları geçerek katılmalarının yeterli olduğunu düşündükleri sürece balık baştan kokacak ve başarılar bireysel hale gelmeye başlayacak. Yapmayın beyler sonuçları şimdiden belli branşlar ve başarısız sonuçlar için bu ülkenin paralarını sokağa atmayınız.

Gelmekte olan Kurban Bayramınızı kutlar, sağlık, afiyet ve güzel günler dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb