reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 14 Şubat 2020 34198 Görüntüleme

Beykozlu Çiftçilere Alım Garantili Üreticilik Müjdesi

İstanbul’un doğal meyve ve sebze bahçesi Beykoz’da çiftçilerin yüzünü güldürecek, tarımsal ve ekonomik canlanmayı sağlayacak alım garantili sözleşmeli üreticilik çalışmaları başladı.

İstanbul’un doğal meyve ve sebze bahçesi Beykoz’da çiftçilerin yüzünü güldürecek, tarımsal ve ekonomik canlanmayı sağlayacak alım garantili sözleşmeli üreticilik çalışmaları başladı.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde tarımsal kalkınma için geliştirdiği sözleşmeli üreticilik modeli İstanbul’da ilk olarak Beykoz’da uygulanacak.

Beykoz Belediyesi ve Beykoz Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde alıcılar ve çiftçilerin bir araya geldiği toplantılarda köylerdeki çiftçilere alım garantili sözleşmeli üreticiliğin koşulları hakkında bilgiler veriliyor.Baldan Karpuza Alım Garantisi

Alım garantisi, baldan, mantara, domatesten fasulyeye, kıvırcıktan karpuza kadar ilçede tarımı yapılan  tüm ürünler için geçerli olacak. Mevsime göre çiftçilerle imzalanacak sözleşmeyle alıcılar ürünlere fiyat garantisi verecek.

Beykoz Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetimindeki alanlarda yürütülecek uygulamayla ilçedeki çiftçilerin alın teri tarlada değer kazanırken,  tüketiciler kaliteli ve sağlıklı ürünlere daha kolay kavuşacak

Beykoz Belediyesi, yerel ürünlerle tarımsal kalkınmayı sağlamak üzere belirlediği stratejik hedefler kapsamında ilçede Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemleri (ÇKS, AKS, Türk-vet )’e kayıtlı Üreticileri ziyaret ederek yetiştirilen ürün türleri ve kapasiteleri hakkında bilgiler alıyor.

İlçenin geçmişte olduğu gibi yeniden tarımla anılması ve ekonominin canlanması için yürütülecek çalışmalar doğrultusunda çiftçilere eğitim, tohum, fide ve alternatif ürün desteği sağlanması da planlanıyor.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb