reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 21 Şubat 2019 1918 Görüntüleme

İmamoğlu: ‘Biz İstanbul’u tümüyle ele almak için yola çıktık’

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: “Biz İstanbul'u tümüyle ele almak için yola çıktık. Hiçbir ilçesi üvey evlat durumunda ya da zihinlerde başka hesapların döndüğü bir ilçe konumunda olmayacak.” dedi.

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: “Biz İstanbul’u tümüyle ele almak için yola çıktık. Hiçbir ilçesi üvey evlat durumunda ya da zihinlerde başka hesapların döndüğü bir ilçe konumunda olmayacak.” dedi.CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Beykoz’da ziyaretlerde bulundu. Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ziyaretlerine Çubuklu Mahallesi’ndeki Ordu Mesudiyeliler Mahmudiye Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği’nden başladı. Çubuklu’nun ardından Akbaba Köyü’nde vatandaşlarla buluşan Ekrem İmamoğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra esnaf ziyareti yapan İmamoğlu’na bir işportacı tespih hediye etti. Hediye edilen tespihi arabasına asacağını söyleyen İmamoğlu, daha sonra bir kıraathaneye girerek oyun oynayanlara eşlik etti. Beykoz Merkez’de esnaf ziyaretleriyle devam eden İmamoğlu, Paşabahçe’de Kristal İş Sendikası’na da uğradı ve son olarak Paşabahçe Meydan’da vatandaşlara seslendi.İmamoğlu’na ziyaretlerinde, CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve ilçe örgütü eşlik etti.Çubuklu Mahallesi’ndeki Ordu Mesudiyeliler Mahmudiye Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği’nde muhtarlar ve STK’larla buluşan İmamoğlu, “En başta Beykoz’un İstanbul’un merkeziyle olan iletişimi, ulaşımı sıkıntıdadır.” Dedi.“Vicdanımla, tüm adaletim ile söylüyorum ki Beykoz’un tüm sorunları ve tüm Beykozlular bize emanet”

Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Biz İstanbul’u tümüyle ele almak için yola çıktık. Hiçbir ilçesi üvey evlat durumunda ya da zihinlerde başka hesapların döndüğü bir ilçe konumunda olmayacak. Toplumun vicdanına ve adaletine ben çok inanıyorum. Sizin Beykoz’daki varlığınızı, tüm hassasiyetinizi, mülkiyet hakkınızdan tutun, buradaki yaşam hakkınıza varıncaya kadar, sizin buradaki sosyal yaşam kalitenizden tutun, gençlerinizin sağlıklı ortama kavuşmasına kadar tüm vicdanımla, tüm adaletim ile söylüyorum ki Beykoz’un tüm sorunları ve tüm Beykozlular bize emanet. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”“Bunu yıllardır çözmeyen anlayış, şimdi size ne vadetse inanmayın”

Bölgede yaşayan vatandaşların mülkiyet sorunlarını bildiğini ve ortak masa etrafında çözüm üreteceklerini belirten İmamoğlu şöyle devam etti: “En başta Beykoz’un İstanbul’un merkeziyle olan iletişimi, ulaşımı sıkıntıdadır. Köşeye itilmiş bir haldedir. İstanbul’a entegre değildir. Bunu yıllardır çözmeyen anlayış, şimdi size ne vadetse inanmayın. ““Bu bir hizmet değil, bu bir vicdansızlık”

Son dönemde devreye sokulan tanzim satış noktalarına da değinen İmamoğlu, “Buraya gelirken Kavacık’ta, tanzim satış noktası önünde yaklaşık 100 kişi kuyrukta bekliyordu. Saat 10’da çadır açılacak, neymiş 2-2,5 TL’ye topu topu 2 kilo sebze alacak diye. Bu hizmet verilsin. İnsanlarımız, ucuz gıdaya sağlıklı bir şekilde erişsin. Bizim projelerimizin arasında var zaten. Ama seçime 1 ay kala, bir çadır kurup, çadırın önüne yüzlerce insanı dizerek, o insanların onuruyla oynayarak, o insanları kameraların önüne dizerek, sonra da insanları televizyonlarda göstererek reklamını yapmak, vicdansızlıktır. Bu bir hizmet değil, bu bir vicdansızlık.”“Hayatı değiştireceğiz”

Beylikdüzü’nde uyuşturucuyla mücadele kapsamında verdikleri mücadeleden bahseden İmamoğlu şunları anlattı: “Hayatı değiştireceğiz. Siteler Mahallesi’ndeki eski bir iş merkezinin uyuşturucu satanlar ve kullananlarca merkez haline getirildiğini anlattı muhtarımız bize. 120’ye yakın insan oraya yerleşmiş. İlgili kurumlarla iş birliği yaptık. Burayı temizlememiz 1 yıl sürdü. Şu anda orada 5 bin metrekarelik bir kültür merkezi kurduk. Bataklığı yerinde kuruttuk. 40 derslikte, 1000’in üzerinde gencimizi, liseye ve üniversiteye hazırlıyoruz. Kadın Aile Müdürlüğü’müz var. Muhtarlığı da oraya taşıdık. Beylikdüzü’nün en güzel yerlerinden biri oldu. Kadınlar ve gençler için spor salonlarımız var. Yakındaki ağaçlık bir bölgede, Bağımlılıkla Mücadele Rehabilitasyon Takip Merkezi kurduk. 7 psikoloğumuz var orada. Söz ettiğim 100 küsur gencin, birçoğunu uyuşturucudan kurtardık ama tam 3 yıl sürdü. Bu bir hissetme işi. Orası bir gecede doğmadı, 10 yıldır vardı. Orayı bir gün polis bastı. Beni alelacele aradılar. Koştuk, gittik. Bir baktım polisler çay içiyor. Meğerse orayı hala uyuşturucu merkezi olarak biliyorlarmış, rutin baskına gelmişler. Değişimi görünce mutlu oldular. Oradan 2-3 kızımızı yazarlık atölyesine yolladım Kadıköy’e. Hayat değişti. Hayatı değiştireceğiz. Hayata bağlayacağız. Hayatı değiştiren kişiler vardır. Hayatı değiştiren kişilerin arkasında da anneler vardır. O yüzden merkezin adını ‘Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ koyduk.”“Ben İstanbulluya hizmet ederken, birilerine değil 16 milyon insana hizmet edeceğim”

İmamoğlu sözlerine şunları ekledi: “Enerjimiz yüksek. Kalbimiz heyecanla artıyor. 1 Nisan’ı iple çekiyoruz. Yani 1 Nisan’da, çalışmak için bana 24 saat yetmeyecek. O kadar heyecan duyuyorum. Bu heyecanımızı, enerjimizi, gençliğimizi, ödüllendirecek İstanbulluları görüyorum ve hissediyorum. Bana hepinizin destek olmasını net olarak istiyorum. Bana destek olurken aslında kendinize destek olacağınızın sözünü veriyorum. Çünkü ben size hizmet edeceğim. Ben İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı yaparken tüm belediye başkanları ile ortak çalışacağım. O ilçenin sorunlarını çözeceğim. Ben İstanbulluya hizmet ederken, birilerine değil 16 milyon insana hizmet edeceğim.”“Biz köylerimize kimlik katacağız. Tarım olan köylerde tarımı, hayvancılık olanlarda hayvancılığı destekleyeceğiz”

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Akbaba Köyünde şöyle konuştu: “İstanbul’u asil kılan bazı unsurlar var. Tarihidir, tarihten gelen eski yapılarıdır. İstanbul’un bir de kırsalı vardır. Orada başka bir tarih yatar. Başka bir asalet vardır. İstanbul, hem insanını hem şehrini hem de tarihini korumalı. Biz köylerimize kimlik katacağız. Tarım olan köylerde tarımı, hayvancılık olanlarda hayvancılığı destekleyeceğiz. Muhtarlarımızla ortak çalışacağız. Yapmaya çalıştığımız İstanbul’u gerçek kimliğine kavuşturmak. Beykoz yeni dönem belediyeciliğimizin en simgesel merkezi olma potansiyelinde. Dönüşüme muhtaç ama masumiyetini de hala koruyor. Buraya vahşi bir imar anlayışıyla değil masumiyetini koruyan, İstanbul’un cazibe merkezi haline gelmesi gerekiyor.”CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Akbaba Köyünde gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Beykoz Merkez’de esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Domatesteki mucizeleri keşfedin

Domatesteki mucizeleri keşfedin

Tema Tasarım | AnatoliaWeb