reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 24 Nisan 2024 230 Görüntüleme

Çavuşbaşı ve Görele Mahallesinde ki planlarda karar çıktı

Beykoz Çavuşbaşı bölgesinin planları Mimarlar Odası'nın mahkemeye yaptığı başvurunun reddedilmesiyle yeniden yürürlüğe girdi.

Beykoz Çavuşbaşı bölgesinin planları Mimarlar Odası’nın mahkemeye yaptığı başvurunun reddedilmesiyle yeniden yürürlüğe girdi.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan, Çavuşbaşı bölgesindeki 5 mahalle ile Görele Mahallesinde ikamet eden vatandaşları mutlu edecek haberi paylaştı.

Mimarlar Odası, Beykoz’da 90 yıllık mülkiyet sorunun çözüldüğü Çavuşbaşı’nın 5 mahallesi ve Görele Mahallesi’nin imar planlarının iptali istemiyle mahkemeye başvurmuştu.

Beykoz Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, üst mahkemeye başvurarak iptal istemi kararına itiraz etti.

Gelinen son noktada ise dosyayı inceleyen istinaf mahkemesi, nihai kararını verdi.

Mahkeme, bilirkişi raporunda yer alan tespitler ile dava dosyasında mevcut olan diğer tüm bilgi ve belgeler birlikte değerlendirerek, “şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka aykırılık bulunmadığı” ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme, dava konusu olan alanda hukuka aykırılığın bulunmadığının altını çizerek Mimarlar Odası’nın iptal istemiyle açtığı davayı reddetti.

Böylelikle, planların iptal edilmesi durumu ortadan kalkarak tekrar yürürlüğe girdi.

Ayduğan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahallelerimizin planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla beraber yapılmış ve ilk ruhsatlar önceki dönem Beykoz Belediyemizce verilmişti. CHP’den Maltepe Belediye Başkanı seçilen dönemin Mimarlar Odası Başkanı tarafından mahkemeye taşınan planlar istinaf mahkemesince itirazlar reddedilerek kesinleşmiş ve tekrar uygulamaya konmuştur. Beykoz’umuz için hayırlı olmasını dilerim. Tekrar bu vesileyle hemşehrilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza şükranlarımı sunarım.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb