reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 30 Ağustos 2018 1856 Görüntüleme

Nevin Çalışkan’ın babası Kristal-İş’in İlk Genel Başkanı Mehmet Şişmanoğlu vefat etti

Beykoz Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından Nevin Çalışkan’ın babası Kristal-İş’in İlk Genel Başkanı Mehmet Şişmanoğlu vefat etti.

Beykoz Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Beykoz Belediyesi Musiki Korosu Şefi Nevin Çalışkan’ın, babası Kristal-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Mehmet Şişmanoğlu, 86 yaşında hayatını kaybetti. Mehmet Şişmanoğlu’nun vefatı Beykoz’da derin üzüntüye neden oldu.

ADI SINIF MÜCADELESİYLE ANILAN ADAM

Sendikanın Genel Başkanlığına Mehmet Şişmanoğlu getirilir. Şişmanoğlu 1979 Genel Kuruluna kadar Genel Başkan olarak kalır.

Kristal iş sendikası dendiğinde, akla ilk gelen isim Mehmet Şişmanoğlu ve arkadaşları gelir. Şişmanoğlu 1932 yılında Kastamonu’da doğmuştur. 1950’de Tophane Enstitüsünün elektrik bölümünü bitiren Şişmanoğlu 1963’lerde sendikacılığa başladı. Kristal-İş Şubat 1966′da Paşabahçe grevi devam ederken olağanüstü bir kongre kararıyla Türk-İş’e üye olur. Cam-İş Şubat 1967′de kendini feshederek Kristal İş’e katılır.  1979’lara kadar bu Sendika’nın Genel Başkanlığı’nı üstlendi.

Merhum Şişmanoğlu’nun cenazesi 31 Ağustos Cuma günü (yarın) öğle namazına müteakip Paşabahçe Merkez Camii’nden kaldırılacak.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb