reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 1 Eylül 2018 1359 Görüntüleme

Batum: ‘Atatürk Havalimanın adı aynen kalacak’

ADD Genel Başkanı Bedii Süheyl Batum: “Tarihi yeniden yazma çabaları yoksa Atatürk Havalimanın adı aynen kalacak.” dedi.

ADD Genel Başkanı Bedii Süheyl Batum: “Tarihi yeniden yazma çabaları yoksa Atatürk Havalimanın adı aynen kalacak.” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Bedii Süheyl Batum 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Beykoz’a geldi. Derneğin Beykoz Şubesinde dernek mensuplarına seslenen Başkan, tarihin Atatürksüz yeniden yazılmaya çalışıldığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

 ATATÜRKSÜZ BİR TARİH YAZMA ÇABALARININ SON AŞAMASINA GELDİLER

Genel Başkan Bedii Süheyl Batum şöyle konuştu: “Biz bundan bir ay önce genel kurulda seçimleri kazanarak iş başına geldik. Biz kesinlikle Kasım’ın sonunda küçük kurultay ile birlikte tüzük kurultayını da toplayacağımızı ve hemen tüzüğü tekrar değiştireceğimiz yönünde bir söz vermiştik. Bunun yanında iki dönemle sınırlı tutacağımızın sözünü de verdik. Hiçbir ADD Başkanı veya genel yönetimi iki dönemden fazla kalmayacak. Bu şubeler için geçerli değil. Bizlerin önünde şu anda en fazla 4 yıl süre var. Yapmamız gereken işler çok fazla. Atatürksüz bir tarih yazma çabalarının son aşamasına geldiler.”

DEVLETİN EN ÜST YÖNETİMİNİN AKIL HOCALARI OLDU

“Bundan 10 yıl önce bazı meczuplar Çanakkale’de hiç savaş olmadığını söylerlerdi. Bugün bu meczuplar devletin en üst yönetiminin akıl hocaları oldu. Malazgirt Türklerin Anadolu’ya girmesi açısından çok önemli. Ancak 30 Ağustos Anadolu’ya girdikten sonraki imparatorluğun paramparça olduğu, artık burada hiçbir şekilde Türk’ün adının kalmayacağı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlatarak ‘Ordular ilk hedefiniz, Akdeniz. İleri!’ sözünün söylendiği yerdir. Bu yıl oradaydık. Türkiye Cumhuriyeti’nden hiç kimse yoktu. Cumhurbaşkanı gelemediyse bir başka hiçbir yetkili de gelmedi. Albay dahi gelemedi. Devleti temsil eden gencecik bir yüzbaşı vardı. Bu tarihi tamamıyla unutturma çabasıdır. Atatürksüz tarih yazmak istiyorlar.”

TARİHİ YENİDEN YAZMA ÇABALARI YOKSA

Bedii Süheyl Batum sözlerini şöyle tamamladı: “Biz ADD’yi iki yıl içinde Türkiye’deki toplumsal yaşama nüfuz eden bir dernek haline dönüştüreceğimizi söyledik. Artık paneller kadar, ideolojik çalışmayla kahvelerde insanlarla tarih, ekonomi hakkında konuşacağız. Havalimanını taşımaktalar. Eğer adını değiştirirlerse bize yalan söylüyorlar demektir. İhtiyaç dahilinde taşıyorsan, Atatürk Havalimanı olarak kalacak. Tarihi yeniden yazma çabaları yoksa Atatürk Havalimanın adı aynen kalacak.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb