reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 1 Nisan 2018 2848 Görüntüleme

Kas-Der Beykoz’da Süleyman Çalık’la güven tazeledi

Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) Beykoz Şubesinin 14. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle kongreye giren mevcut başkan Süleyman Çalık, yeniden Kastamonulular Dayanışma Derneği Beykoz Şube Başkanı seçildi.

Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) Beykoz Şubesinin 14. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle kongreye giren mevcut başkan Süleyman Çalık, yeniden Kastamonulular Dayanışma Derneği Beykoz Şube Başkanı seçildi.

 

Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) Beykoz Şubesinin 14. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede şehitler için dualar edilirken, Şerife Bacı ve Milli Mücadele’nin tüm kahramanları da anıldı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye;  CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Devlet eski Bakanı Murat Başeskioğlu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu, Kas-Der Genel Başkanı Orhan Gümüş, KAS-DER Genel Başkanvekili Remzi Şen, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan,  MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, SP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Kalaycı, AK Parti İlçe Başkan Adayı M. Hanefi Dilmaç ve Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ile meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, Divan başkanlığına Mehmet Maranki, katip üyeliklerine ise Muhammet Güney ve Cemal Çelik seçildi.

Beykoz İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karaahmetoğlu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle şehitler için dualar edildi.

Konuşmaların ardından derneğin son üç yıl içinde gerçekleştirdiği faaliyetler slayt eşliğinde gösterilirken, Kastamonu ve Kurtuluş Savaşı’nın Türk kadın kahramanı Şehit Şerife Bacı’yı anlatan video gösterimi davetliler tarafından beğeni ile izlendi.

Mevcut Başkan Süleyman Çalık başkanlığında tek liste ile gidilen kongrede yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim raporları, kesin hesap bütçesi, tahmini hesap bütçesi okunarak üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

MÜLKİYET SAHİBİ OLMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Kas-Der Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık açılış konuşmasına Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda göstermiş oldukları kahramanlıklardan dolayı Mehmetçiği ve şehit olan askerleri anarak başladı. Konuşmasını devamında yapmış oldukları faaliyetlere kısa kısa değinen Çalık, mülkiyeti kendilerine ait bir dernek merkezine sahip olmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

İSTİKLAL YOLUNUN YÜREĞİ YİĞİT KAHRAMAN EVLATLARININ TORUNLARI

Başka bir programı olduğu için erken ayrılacağını belirten CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi salonda bulunan Kastamonuluları “Beykoz’a yerleştiği için Beykozlu olmuş ama öte yandan memleketini de unutmamış olan Kastamonular, İstiklal yolunun yüreği yiğit kahraman evlatlarının torunları” sözleri ile selamladı. Hamzaçebi sözlerinin devamında ise “Kastamonu dediğimiz zaman İstiklal Savaşı madalyası ile ödüllendirilmiş İnebolu, ilk miting yapan kadın Zekiye Hanımı, şehit Şerife Bacıyı, Halime Çavuşu anmamak olmaz. Kendilerini şükranla hayırla anıyorum. Kastamonulular toplumumuzun barışsever kavga gürültüden uzak insanlarıdır.” diyerek daha güzel bir Beykoz, daha güzel bir İstanbul mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

SÜLEYMAN ÇALIK VE YÖNETİMİ BEYKOZ’DA KASTAMONU BAYRAĞINI DİRAYETLİ ŞEKİLDE DALGALANDIRIYOR

Devlet eski Bakanı Murat Başeskioğlu ise yapmış olduğu konuşmasında hemşerilerine bazı önerilerde bulunarak şu ifadelere yer verdi. “Dernekçilik zor iştir. Evinden işinden fedakarlık ederek topluma hizmet etmek bir gönül işidir. Süleyman Çalık ve yönetimi Beykoz’da Kastamonu bayrağını dirayetli şekilde dalgalandırıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizler iş, aş kavgası için gurbete gelmişiz. Evlatlarımızı buralarda büyütmüşüz. Atalarımızın toprağı ile yeni neslin yetiştiği toprakları bir araya getirebilmek önemlidir. Dernekçiliğin görevi budur. Dernek şemsiyesi altında hemşerilerinin birlik beraberliğini sağlamalıdır. Kastamonu İstanbul birlikteliği beraber götürülmelidir. Kastamonu’nun tarihini değerlerini yeni nesil gençliğe anlatmalıyız.”

Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu’nun ardından Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Kalaycı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu, İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu ve KAS-DER Genel Başkan Vekili Remzi Şen birer konuşma gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu 

1- Süleyman Çalık
2- Ergün Kartal
3- Mustafa Köse
4- Belgüzar Topal
5- Remziye Sungu
6- Fatmanur Koparan
7- Şenol Akçay
8- Yaşar Aydın
9- Recep Yüksel
10- Şaban Alaş
11- Mehmet Aksu
12- Ahmet Taş
13- Adem Yıldız
14- Ahmet Çelebi
15- Aydın Kalp
16- Mustafa Çelik
17- Ömür Sarınuman
18- Metin Yangöz
19- Muharrem Sucuoğlu
Denetleme Kurulu
1- Mustafa Çalık
2- Erdinç Sarı
3- Özgür Güney
Disiplin Kurulu
1- İlhan Tekant
2- Hayri Koparan
3- İbrahim Güney

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb