reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 1 Nisan 2018 1612 Görüntüleme

Beykozlu Doğu Karadenizliler Emin Yavuz’la devam edecek

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 12. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 12. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 12. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kavacık’ta bulunan dernek merkezinde gerçekleştirilen Olağan Kongrede tek liste ile aday olan Emin Yavuz yeniden Başkan seçildi.

Açılış ve yoklama ile başlayan kongrede divan başkanlığına; Çubukluspor Kulüp Başkanı Coşkun Tosun,  katip üyeliklerine ise Birzat Mermer ve Orhan Hacıahmetoğlu seçildi.

Kongreye;  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 4. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Rizeliler Dernek Başkanı Mikail Akyıldız, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Beykoz eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, TRT Sanatçısı İbrahim Can, Tapu Müdürü Tevfik Palabıyık ve Yardımcısı Muharrem Usta, İsmet Konca, Birzat Mermer, Av. Kemal Kaya gibi isimleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu slayt olarak katılımcılara izletildi ve oy birliğiyle kabul edildi. Konuşmaların sonrasında denetim kurulu raporu, yönetim ve denetim kurullarının ibrasının ardından kesin hesap ve tahmini bütçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

YEDİ RENK YEDİ SESİN ORTAK HAYKIRIŞIDIR KARADENİZ

Faaliyet raporunun ardından kürsüye gelen Dernek Başkanı Emin Yavuz konuşmasına, “Üzerine şiirler yazılan, besteler yapılan sevda öyküleriyle donatılan hasretimizdir Karadeniz.
Savaşlar görmüş, yıkımlara uğramış, felaket ve sefaletleri çok çabuk atlatmış yiğit bir denizin çevresidir Karadeniz. Bazen bir fırtına, bazen durgun bir liman, bazen deli bir gönül bazen bir gökyüzü enginliğidir Karadeniz. İnsanıyla, doğasıyla, kültürüyle Türkiye’nin çimentosudur Karadeniz. Yedi renk yedi sesin ortak haykırışıdır Karadeniz.” diye başlayarak Karadeniz’in Türkiye coğrafyasında ki önemine vurgu yaptı.  “Bugün burada 12. kongremizi gerçekleştirdiğimiz için sizlerle birlikte onurlu ve gururluyuz. Derneğimizi bugünlere taşıyan kurucularımıza, geçmiş dönem başkanlarımıza ve yönetim kurullarımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

BİZ BÜYÜK TÜRKİYE HARİTASINI TAMAMLAYAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

Yavuz sözlerinin devamında, “Hepinizin bildiği gibi biz sıradan bir hemşeri derneği değiliz. Biz büyük Türkiye haritasını tamamlayan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Her yöremizin insanını bu çatı altında birleştirmeye çalışan bir Beykoz gerçeğiyiz.  Geldiğimiz toprakları unutmadan yaşadığımız Beykoz’u geleceğe taşımak en büyük hedefimizdir. Kendini bize ait hisseden herkese derneğimizin kapılarını açık tuttuk ve tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını diler ve en derin saygılarımı sunarım.” Dedi.

Emin Yavuz, konuşmasının sonunda derneğe ait olan parselin devralınması ve tapusunun alınması sürecinde desteklerinden dolayı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti ve katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE TAKİP ETTİĞİMİZ STK’DIR

Kendisinin de Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin bir üyesi olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Çelikbilek, “Kongremiz hayırlara vesile olsun. Doğu Karadenizliler Derneğimiz bizim yıllardır çalışmalarını takdirle takip ettiğimiz Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Bizler de zaman içerisinde kendileri bizden destek istediği zamanlarda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah arsanıza binanızı da yapmak nasip olur. Ben daha önce bu dernekte ilçe halkımıza hizmet etmiş başkanlarımıza ve onların yönetim kurulu üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Yeniden seçilecek başkan ve yönetimine de şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmasını kısa tutan başkan Çelikbilek, Ankara’daki kızının İstanbul’a geldiğini ve henüz görme fırsatı yakalayamadığını söyleyerek izin istedi ve ayrıldı.

Protokol konuşmalarının ardından denetim kurulu raporu, yönetim ve denetim kurullarının ibrasının ardından kesin hesap ve tahmini bütçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetim Kurulu

1- Emin Yavuz

2- Nilgün Konca

3- Pınar Şentürk Kahya

4- Türkan Özçelik

5- Mehmet Özçelik

6- Hikmet Baki

7- Alparslan Erdin

8- Zeki Şener

9- Cemal Yavuz

10- Ali Rıdvan Çakır

11- Basri Canoğlu

12- Erdal Uzuner

13- Coşkun Atalar

14- Mert Tan

15- Emirhan Zegerek

Denetleme Kurulu Asil

1- Yusuf Odabaşı

2- Kemal Şülekoğlu

3- Birzat Mermer

Disiplin Kurulu Asil

1- Ömer İlhan

2- Yahya Kemal Yaşaroğlu

3- Mehmet Emanet

4- Hasan Gedik

5- Ümral Oral

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb