reklam
Ana Sayfa Yazarlar 20.10.2017 2155 Görüntüleme

Ülkemizin futbol kalitesi…

Beşiktaş’ın hırçın, asabi, kimine göre maç seçen ama o ölçüde de başarılı futbolcusu Quaresma Monaco maçı sonrasında yaptığı açıklamalarda, Şampiyonlar Ligi ile Türkiye’de oynanan futbol arasında kalite farkının olduğu, Şampiyonlar Liginde başarılı olma sebeplerinin orada futbol oynanmasına müsaade edilip Türkiye’de hakemler ve rakip takım oyuncularının buna müsaade etmediğini, Şenol hocanın aksine gözlerinin daha yükseklerde olduğunu belirtti. Rakipleri kadar yüksek bütçelerinin olmamasına karşılık Şampiyonlar Liginde yarı final ve final oynamaktan bahsetti. Böyle iddialı açıklamaların takım ve taraftarı motive edici özelliğinin yanında düşündürücü özelliği de olabilir.

Ancak burada kendisine katılmadığım taraf kendisi Beşiktaş takımında yıllardır oynuyor, Avrupa ile Türkiye de oynanan futbol arasındaki kalite farkını bilmeden mi Türkiye ye geldi, yoksa Beşiktaş takımından aldığı parayı veren bir Avrupa takımı bulamadığı için mi geldi. Bu tip açıklamalar takımda oynayan diğer yabancı futbolcular üstünde nasıl etki yapar hiç düşündü mü, ekmek yediği ülkeye karşı yapılmış amacını aşan açıklama olarak gördüğümü söylemeliyim.

Pasolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı 2016-2017 futbol sezonunda 4 büyük takımın ticari gelir toplamının 647 milyon liraya çıktığını, sezonda seyirci ortalamasını en fazla Beşiktaş, Trabzon ve Gaziantepspor olduğunu, naklen yayın gelirlerinde en fazla geliri Fenerbahçe’nin elde ettiğini buna karşılık bir önceki yıla göre % 27 gelir kaybına uğradığını belirtti. Biletleri olduğu halde maça gelmeyen taraftar oranının % 33 olduğunu ve en önemlisi 2016-2017 sezonunda seyirci ortalamasının 8,940 kişi olduğunu açıkladı. Avrupa’da 3.ncü lig takımlarının seyirci ortalaması bu adedin üstünde ise hasılat gelirleriyle ülkemizde futbol nasıl gelişir, kalite nasıl artar ve başarı nasıl sürekli hale gelir bunu hiç düşünüyor muyuz.

Bu hafta sonu Galatasaray Fenerbahçe derbisi oynanacak, avantajlı olan taraf hem saha avantajı hem de rakibiyle arasındaki 8 puan fark sebebiyle Galatasaray gibi gözüküyor. Fenerbahçe ise kesinlikle önce yenilmemek için oynayacak çünkü yenilirse puan farkı 11 e çıkacağından rakibini bir daha yakalaması hayal olur ve bu sezonu kaparlar. Şayet Galatasaray geçmiş yılların sonuçlarını düşünüp tedirgin oynarsa ki Fenerbahçe’nin işine gelir ve maçı alıp götürebilir ama öncelikle seyir zevki yüksek, tartışmalı pozisyonların az olduğu ve hakem hatalarının konuşulmadığı bir maç olmasını temenni ediyorum.

Hoşça ve esen kalın.

HÜSEYİN DEMİREL

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb