reklam
Ana Sayfa Yazarlar 15.06.2017 1525 Görüntüleme

Günah Keçisi Arda Turan

Geçen hafta Kosova milli maçından önce milli takım uçağında yaşananlar tüm ülke gündemine adeta bir bomba gibi düştü. Kavga ve küfürlerin havada uçuştuğu ortamın 10 sıra önünde oturan Milli takım hocamızın duymadığını söylemesi arkasından hostesle münakaşa edildiğini zannettiği açıklaması komik ötesine yalanın dik alasıydı. Ertesi sabah Arda Turan’ın basın açıklamasında gazetecilerin olayı protesto ederek terk etmeleri ve milli futbolcunun Milli takımı bıraktığını açıklaması olayı başka boyuta geçmesine sebep oldu. Akabinde hepinizin bildiği üzere Fatih Terim’in maçtan önce ve maçtan sonraki açıklamaları ile Yıldırım Demirören’in açıklamaları ortada büyük yalanlar olduğunu olaydaki bütün suçun fevri davranışları ve açıklamaları sebebiyle Arda Turan’a yüklenmesiyle şimdilik kapatıldı. Ancak futbolcunun yaptığı asla ve asla kabul edilemez ve bu harekete terbiyesizlik denir.

Aslında bu olayda en büyük suç Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunda; çünkü maçlarda belli başarıların akabinde oyunculara prim dağıtılması çok normal ve bu dağıtılan prim UEFA dan geliyor, federasyon bütçesinden herhangi bir para çıkmıyor. Ama sen federasyon olarak gelen paranın 2 mislini dağıtmaya kalkıp bir de üstüne bazı oyunculara verip bazılarına vermezsen sonucun böyle olması doğal. Bu primi nasıl oluyor da iki misli dağıtırsın diye kimse soru sormuyor veya bilinse de soru sormaları engelleniyor.

Takımlarımızın transfer döneminde anlaştığı futbolcu yaşlarına bir bakın Allah aşkına 30 yaş ve üstü. Alt yapıdan futbolcu gelmeyince ve de takımlarımızın ulusal standartlarda bir başarısı olmayınca genç ve yetenekli hiçbir yabancı sporcu ülkemize gelmiyor. Futbolun aksine basketbol ve voleybolda gelen istikrarlı başarılar neticesinde takımlarımızın kadrolarına baktığımızda kendi branşlarının en kaliteli sporcuları yer aldığını görüyoruz. Özetle Futbol Federasyonu olarak aldığınızdan fazla prim dağıtacağınıza gelen para kadar prim dağıtın, cebinizdeki parayı futbol alt yapılarına ve genç sporcuların gelişimine harcasanız olmaz mı?

Cumhurbaşkanının spor dünyasına verilen iftar yemeğinde Yıldırım Demirören, Fatih Terim ve Arda Turan’ın davet edilmemesi siyasetin olaya nasıl baktığının bir göstergesi gibi gözüküyor.

Sağlıklı ve esen kalın.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

TUTMAK KAVRAMI

TUTMAK KAVRAMI

Tema Tasarım | AnatoliaWeb