reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 27 Ocak 2024 394 Görüntüleme

Beykoz CHP’nin Belediye Başkan Adayını merak ediyor

Beykoz Belediye Başkan Adaylığı için CHP’de 13 aday adayı müracaatta bulunmuştu. Yücel Akdemir’in aday adaylığından çekilmesiyle aday adayı sayısı Beykoz'da 12’ye düşmüştü.

Beykoz Belediye Başkan Adaylığı için CHP’de 13 aday adayı müracaatta bulunmuştu. Yücel Akdemir’in aday adaylığından çekilmesiyle aday adayı sayısı Beykoz’da 12’ye düşmüştü.

Genel Merkeze yakın kaynaklar daha önce Alaattin Köseler’in adaylığına kesin gözüyle baksa da şu ana kadar CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı netleşmedi. Parti Meclisinde bugün yapılan toplantıda Beykoz Belediye Başkan Adayının netleşmesi beklenirken, Alaattin Köseler’in önünün kesilmesi için olağanüstü bir çaba sarf edildiği bilgisine ulaşıldı.

Beykoz’da CHP’nin hangi isimle yerel seçime gideceği merak konusu olurken siyasi kulislerden dikkat çeken iddialar geldi.CHP’nin olası belediye başkan aday adaylarından Gülay Demirel ve Akif Hamzaçebi’nin ismi ön plana çıkarken iki dönem CHP’den, bir dönem de MHP’den aday olup üç seçimi de kaybeden Alaattin Köseler’in adaylık ihtimaline uzak bakıldığı öğrenildi.

Aday adaylarından Gülay Demirel’in ismi ön plana çıksa da Akif Hamzaçebi de güçlü bir aday olarak değerlendiriliyor. Öte yandan Alaattin Köseler’e yönelik, iki dönem CHP’den, bir dönem de MHP’den aday olup üç seçim kaybettiği öne sürülerek, adaylık ihtimali zayıflatılıyor.Beykoz’da Gülay Demirel ve Akif Hamzaçebi ön planda

CHP kurmayları Beykoz’da 3 isim üzerinde kafa yoruyor… 246 bin nüfuslu ilçede, CHP’nin aday adaylarından Gülay Demirel’in ismi ön plana çıksa da Akif Hamzaçebi’nin de gücü inkar edilemiyor.CHP’ye yakın yayın organlarında, iki dönem CHP’den, bir dönem de MHP’den aday olup üç seçim kaybettiği vurgulanan Alaattin Köseler’in adaylığı bu yolla engellenmeye çalışılırken, CHP örgütünün bu nedenle Köseler’e tepkili olduğu dillendiriliyor.Öte yandan bir başka aday adayı Tuncay Tolga Özçakmak’ın ise Beykozlu olmadığından dem vurularak, diğer isimlere göre şans verilmeyen isimler arasında tutuluyor.2019’da AK Parti Adayı Murat Aydın kazanmıştı

2019 yılı yerel seçimlerinde Beykoz’u yüzde 49,16 ile AK Parti Adayı Murat Aydın kazanmıştı. AK Parti’yi % 36,72 ile CHP, % 8.06 ile İYİ Parti takip etmişti.

AK Parti Beykoz’da 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ı yeniden aday gösterdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb