reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 27 Ocak 2024 355 Görüntüleme

İŞTE KESİNLEŞEN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYLARI

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayları neredeyse tamamlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Zafer Partisi ve İYİ Parti adaylarını açıklarken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı tavır merak ediliyor. Bunun yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul’dan aday çıkarmayacak.

2024’de gerçekleşecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayları neredeyse tamamlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Zafer Partisi ve İYİ Parti adaylarını açıklarken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı tavır merak ediliyor. Bunun yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul’dan aday çıkarmayacak.CHP, Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday gösterdi

CHP, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu 2024 Yerel Seçimleri için yeniden aday gösterdi. 2014-2019’da İstanbul’da Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan İmamoğlu, CHP’den 2019 Yerel Seçimleri’nde İBB Başkan adayı oldu.

İmamoğlu, 31 Mart’ta İstanbul seçimini 13 bin oy farkla kazandı ancak AKP’nin itirazları sonucu seçim iptal edildi. 23 Haziran’da yenilenen seçimde rakibi Binali Yıldırım’ı 800 bin oy farkla geçen İmamoğlu, 27 Haziran’da göreve başladı.AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum

AK Parti’nin İBB Başkan adayı ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum.

Kurum, 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzmanlık, 2006–2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009–2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AKP İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (İBB) ise İstanbul’da aday çıkarmayacak.İYİ Parti’nin İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Akşener, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun İBB Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

2018’de İYİ Parti Genel Kurulu Üyesi olan Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. Kavuncu, 2022’de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan ayrıldı, daha sonra Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.

Kavuncu, 2019 Yerel Seçimleri sürecinde İmamoğlu ile yakın çalışma içerisindeydi. Seçim gecesinde eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile beraber İmamoğlu’nun yanından ayrılmayan iki isimden biriydi.Saadet Partisi’nin İBB Başkan adayı Birol Aydın

Saadet Partisi’nin İBB Başkan adayı, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın oldu.

Saadet Partisi’nde 2006’dan bu yana yer alan Aydın, Saadet Partisi GİK üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra iki dönem Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı.

14 Mayıs Genel Seçimleri’nde CHP listesinden İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb