reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 21 Temmuz 2023 921 Görüntüleme

CHP Beykoz İlçe Başkanı Taştan Basın Mensuplarını Ağırladı

Aydın Düzgün’ün görevden alınması sonrası partiyi kongreye taşıması amacıyla ilçe başkanı olarak atanan Mahir Taştan yeni açıklamalar yaptı.

Aydın Düzgün’ün görevden alınması sonrası partiyi kongreye taşıması amacıyla ilçe başkanı olarak atanan Mahir Taştan yeni açıklamalar yaptı.

Kavacık’taki ilçe binasında basın mensupları ile bir araya gelen Taştan, Aydın Düzgün’ün görevden alınma sürecini ve Genel Merkez üzerinden yürütülen tartışmaları değerlendirdi.Beykoz İlçe Başkanlığı olarak tartışmalardan uzak kalmaya çalıştıklarını, hedeflerinin sağlıklı bir şekilde partiyi kongreye taşımak olduğunu ifade eden Taştan, “parti tüzüğünde partililerin nasıl davranması gerektiği belirtilmiştir” dedi.

Beykoz İlçe Başkanlığı olarak şu an itibariyle delege seçimlerini gayet disiplinli bir şekilde yaptıklarını ve birçok mahallede tamamlanan delege seçimlerinin diğer mahallerle sürdüğünü söyleyen Başkan Taştan, belki Ağustos’un sonuna doğru ilçe kongresini birlik beraberlik içinde yapacaklarını dile getirdi.

İçindeki bulundukları süreci birlik beraberliği sağlamak ve 2024 yılı mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere hazırlanma dönemi olarak değerlendirmek istediklerini ve iyi bir kadro oluşturup Beykoz’da CHP bayrağını daha yukarıya taşımayı amaçladıklarını kaydeden Mahir Taştan, atama yöntemiyle kendisine yapılan görevlendirmenin kongrenin başlamasıyla son bulacağını söyledi.Bütün adaylara başarılar dilerim

“Demokratik bir ortamda yapacağımız kongremizde bütün adaylarımıza başarılar diliyorum… Beykoz Belediyesini CHP’ye kazandırmak için yola çıkmış bir ekibiz.” şeklinde konuşan Mahir Taştan sorulara da cevap verdi.

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin Beykoz Belediye Başkan adayına yönelik kamuoyunda dolaşan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını, adaylar arasında kategorize yapılmasının da doğru olmadığını söyleyen Taştan, hiçbir parti üst yöneticisinin ya da belediye başkanının kongre sürecine müdahalede bulunmadığına vurgu yaptı.

CHP’nin bir kurumsal yapı olduğunu ve bu kurumsal yapının başında Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Taştan, “yetki hali hazırda Genel Başkandadır. Aydın Düzgün’ün neden görevden alındığına yönelik soruların muhatabı ben değilim. Bize de bu konuda herhangi bir bilgi verilmedi.” dedi.

Aydın Düzgün’ün görevden alınmasının Mayıs ayında yapılan seçim sonuçlarıyla bir ilgisi olmadığını, sebebine ilişkin parti üst yönetimine sordukları soruların cevapsız kaldığını ifade eden Taştan, Aydın Düzgün’ün görevden alınmasına yönelik parti genel merkezine gönderilen itiraz dilekçelerinin hiçbir hükmü olmadığını parti tüzüğünde maddelerin açıkça belirtildiğini söyledi.

Mahir Taştan, “CHP’de herkes aday olma hakkına sahiptir. Bunu benim engellemek gibi bir durumum söz konusu değil… Hayali söylemelerle kamuoyunu yönlendirmeye çalışmak ahlaki bir duruş değildir” dedi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb