reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 8 Temmuz 2023 1871 Görüntüleme

“Yeşilin Tonu” belgeseli izleyici ile buluştu!

Beykoz Üniversitesi yapımcılığında tamamlanan “Yeşilin Tonu” belgeseli İstanbul ve Ordu’da izleyicisi ile buluştu!

Beykoz Üniversitesi yapımcılığında tamamlanan “Yeşilin Tonu” belgeseli İstanbul ve Ordu’da izleyicisi ile buluştu!

Beykoz Üniversitesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Emre Ahmet Seçmen’in yönetmenliğinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu’nun proje yöneticiliği ve uygulayıcı yapımcılığında çekimleri tamamlanan “Yeşilin Tonu” belgeselinin gala gösterimleri yapıldı. İstanbul’da başlayan gala gösterimleri Ordu’da devam etti. Yöreye dair farklı unsurları bir araya getiren belgesel izleyicilerin beğenisini kazandı.Beykoz Üniversitesi yapımcılığında ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Emre Ahmet Seçmen’in yönetmenliğinde, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden Okan Eryılmaz, Elifnur Ceyhan, Can Köylü ve Burak Bal’ın çekim ekibinde yer aldığı “Yeşilin Tonu” belgeselinin gala gösterimleri tamamlandı. İstanbul’dan sonra Ordu’da da izleyicisi ile buluştu. Prof. Dr. Baki Aksu’nun yürütücülüğünde 10 bilim insanının katkılarıyla tamamlanan “Kırsal Kalkınmada Turizmin Yeri, Yerel Halkın ve Yerel Otoritenin Turizm Olgusuna Bakışı: Mesudiye-Yeşilce Örneği” adlı projenin çıktılarından biri olan belgeselin çekimleri, Haziran ve Temmuz aylarında, başta Yeşilce ve Yeşilyurt Mahalleleri olmak üzere Mesudiye ve Ordu’da 12 gün süren çalışma ile ortaya çıktı. Projenin farklı aşamalarında Sanat ve Tasarım Fakültesi bölümlerinden öğrenciler ve akademisyenler çeşitli görevler ile projeye katkı sundu.Belgeselin ilk gala gösterimi 21 Haziran 2023 günü Beykoz Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İstanbul’daki ikinci gösterim ise Beykoz Belediyesi Kavacık Yaşam Merkezi Konferans Salonunda genel izleyici grubu ile yapıldı. Gala gösterimine; Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Gazeteci, Yazar Oktay Ekşi, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Vahit Doğan, Beykoz Üniversitesi Danışma Kurulu Üyelerinden; Aka Gündüz Özdemir ile Muharrem Ergül ile İstanbul’da yaşayan Mesudiyeli ve Mesudiye dışından pek çok davetli katıldı.“Yeşilin Tonu” belgeseli gala gösterimlerini tamamladı.

Belgeselin çekildiği topraklara geri dönmesi için hazırlanan gala gösterimleri 29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. 29 Haziran 2023’te çekimlerin yapıldığı mekanlardan biri olan Yeşilyurt’ta ve 30 Haziran 2023’te Yeşilce’de yapılan gösterimlerin her birinde yüzlerce kişi belgesel filmi izledi.

Mesudiye Belediyesi Konferans Salonunda yapılan gala gösterimine Mesudiye Belediye Başkanı Muammer Özer ile davetli konuklar katılım sağladı. 1 Temmuz 2023 günü Ordu’da Karadeniz Tiyatrosu Salonu’nda yapılan son gala gösterimine ise yine davetli konuklar ile Ordulu vatandaşlar katıldı.

Tamamlanan gala gösterimleri sonrası belgesel filmin uluslararası platformlarda yer alması adına İngilizce altyazı çalışmalarını hızlandıran film ekibi en kısa sürede Türkiye’deki ve dünyadaki film festivallerinde yer almak istiyor. “Yeşilin Tonu” nun 2024’ün ilk aylarından itibaren Türkiye merkezli dijital platformlarda yayında olması bekleniyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb