reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yaşam 4 Ekim 2018 2481 Görüntüleme

TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ’NDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A AF MEKTUBU

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, 50 bini aşkın torbacıya af getirecek tasarı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tüm bakan ve milletvekillerine mektup gönderdi.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, 50 bini aşkın torbacıya af getirecek tasarı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tüm bakan ve milletvekillerine mektup gönderdi.

Temiz Toplum Derneği, 50 bini aşkın uyuşturucu tacirinin serbest kalmasına sebep olacak af tasarısı ile ilgili Sirkeci’de basın açıklaması düzenledi. Teklifi hazırlayanların iyi niyetli olduklarını düşündüklerini ifade eden Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, derneklerinin hiçbir önlem alınmadan uyuşturucu tacirlerinin serbest bırakılmasına olumlu yaklaşmadıklarını belirtti.

TABLO ÇOK VAHİM!

Türkiye’de yüzbinlerce insanın uyuşturucu bataklığında olduğunu dile getiren Ay, “Aileleri ile birlikte düşünüldüğünde milyonlarca kişi bu beladan etkileniyor. Yaptığımız saha çalışmalarından gözlemlediğimize göre sadece İstanbul’da 500 bin kişinin uyuşturucuya bulaştığını, 200 bin kişinin de bağımlı olduğunu öngörüyoruz. Türkiye genelini düşündüğümüzde ise tablonun vahametini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

TEDAVİ İMKANLARI YETERSİZ!

Tedavi süreçlerinin oldukça zor olduğuna da dikkat çeken Bilal Ay, “Bunca bağımlıya rağmen, tedavinin hayata geçirildiği AMATEM’lerdeki yatak kapasitesi binin biraz üzerinde. Bugün bir bağımlı tedavi olmak istese, aylar sonraya anca randevu verilebiliyor. Tedavinin son aşaması olan rehabilitasyon ile ilgili ise yeni yeni adımlar atılmaya başlanıyor” diye konuştu.

BU KONU 81 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR!

Böyle bir ortamda affın sorunu çözmeyeceğini belirten Başkan Ay, “Sokaklara yeniden dönecek olan torbacıların, akla hayale gelmeyecek pazarlama teknikleriyle, bağımlıların sayısını milyonlara, yüreği yanan aile bireylerinin sayısını da 10 milyonlara çıkartmasından endişe ediyoruz! 50 bin torbacı, basit bir hesapla 100 kişiyi bu belaya bulaştırsa 5 milyon yeni bağımlı gibi korkunç bir sonuçla karşı karşıya kalabileceğimizden endişe ediyoruz! Atılmak istenen bu adım, sadece bağımlıları, torbacıları ya da onların ailelerini değil 81 milyonun tamamını ilgilendirmektedir. Kimse ‘benim çocuğum yapmaz’ diyerek bu tehlikeyi göz ardı etmemelidir” dedi.

MÜCADELEYİ BALTALAR

Affın çıkması halinde uyuşturucu ile mücadelenin ciddi yara alacağını düşündüklerine dikkat çeken Bilal Ay, “Biz Temiz Toplum Derneği olarak, uyuşturucu ile mücadelede sayısız çalışmaya imza attık. Elimizden geldiğince de atmaya devam ediyoruz. Bizimle birlikte aynı hedefe yürüyen nice dernek ve insanın olduğunu sevinçle müşahede ediyoruz. Ayrıca, gerek Emniyet gerekse Adalet teşkilatlarının, uyuşturucu konusunda özverili bir çalışma ortaya koyduğunu biliyoruz. Hazırlanan bu teklifin yasalaşması halinde ise, uyuşturucu belası ile mücadele eden tüm kesimlerin, suküt-u hayale uğramasından, bu mücadele sahasını terk etmesinden de kaygı duyuyoruz!” ifadelerini kullandı.

“ISLAH VE REHABİLİTASYON” EVLERİ KURULSUN!

Bu tartışmaların da bir fırsat olarak görülmesini istediklerini de ifade eden  Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Ay, “Uyuşturucu ticareti yapan kişiler, tüm cezalarını tamamlasalar dahi, cezaevinden çıktıktan sonra büyük ihtimalle yine aynı suçu işlemeye devam ediyorlar. Cezaevleri ıslah etmiyor. Hapsetmek çözüm olmuyor. İşte bu noktada Temiz Toplum Derneği olarak, ister af marifetiyle çıkacak olsunlar isterse de af hiç gündeme gelmemiş olsun, bu insanlarımızın etkin bir rehabilitasyon sürecine tabii tutulması gerektiğini savunuyoruz. Bu insanlarımız için yapılması gereken şey, bir daha bu suçu işlememeleri için onları rehabilite etmektir. Devletimizin bu amaçla, “Islah ve Rehabilitasyon Evleri” açması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İSTİŞARE SÜRECİ BAŞLAMALI!

Konu ile ilgili tüm tarafların katılacağı bir istişare sürecinin başlaması gerektiğini de belirten Bilal Ay, “Torbacılar, cezalarının bir kısmında buralarda rehabilite edilerek, tedavi olmuş bir şekilde toplumun arasına dönmeli. Çünkü cezaevinden çıkan bu insanların tamamına yakını bu işe geri dönmekte ve insanları zehirlemeye maalesef devam etmektedir. Bu yüzden konunun küçümsenecek bir tarafı bulunmamaktadır! Bir noktaya daha temas etmek istiyorum. Bağımlı da torbacı da bu milletin evladı. Biz herkesin, istisnasız herkesin, bu bataklıktan kurtarılması gerektiğini savunuyoruz. Buradan hareketle aileleri de memnun edecek bir çözüm için, bu konu da taraf olan herkesle geniş bir istişare sürecinin başlatılmasını talep ediyoruz. Bu konuda karar verecek olan herkesi bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz!” diyerek sözlerini tamamladı.

CURHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MEKTUP

Bilal Ay daha sonra, derneklerinin görüşlerini içeren mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tüm bakan ve milletvekillerine gönderdi.

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb