reklam reklam
Ana Sayfa Dünya, Spor, Sür Manşet 4 Ekim 2018 2288 Görüntüleme

Beykoz’da ‘Dünya Yürüyüş Günü’ kutlandı

Her yıl 3-4 Ekim tarihleri arasında kutlanan '‘Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği' bu yıl Anadoluhisarı Ortaokulu’nun spor salonunda kutlandı.

Her yıl 3-4 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘‘Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği’ bu yıl Anadoluhisarı Ortaokulu’nun spor salonunda kutlandı.

‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliğine Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, İlçe Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, İlçe Amirleri, Okul Müdürleri, Beykoz TOFD Başkanı Saniye Efe, BİSK Başkanı Asım Özdemir katıldı. Etkinlik bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Anadolu Hisarı Ortaokulundan 254 Öğrenci spor salonuna ellerinde  “Bir gün değil. Her gün yürü, budur sağlığın formülü”, “Günde 10.000 adım atın.” “Harekete devam et, obeziteye veda et.” ve “Şişmanlık kaderiniz değil.” Yazılı sloganları ile giriş yaptı.Etkinlikte konuşan Beykoz İlçe Eğitim Müdürü Kazım Bozbay şunları söyledi:

“İnsanoğlu dünyada mutlu ve sağlıklı yaşamak ister. Sağlıklı olmanın en önemli şartlarından biride spor yapmaktır. Sporun en basiti, en kolayı yürüyüştür. Hiç birimiz aile bireylerimizi erken yaşta kaybetmeyi istemeyiz. Ama görüyoruz ki Türk toplumunda spor yapmayan insanlar erken yaşta hayata veda ediyor. Bunların başında da kalp sağlığı geliyor. Tecrübeler insanlara bazı şeyler kazandırıyor. Sizler bu olumsuzlukları yaşamadan, onları spora davet edin. Onlarla birlikte yürüyün”

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük şöyle konuştu:

”Sporcu Öğrencilerimize yaşamları boyunca kullanacakları temel hareketleri, aktif ve sağlıklı yaşam becerilerini geliştirerek eğitim düzeylerini daha üst düzeye çıkartmayı amaçladığımız, teknolojiden uzaklaştırarak, birbirleriyle kaynaştırarak oyunlar işbirliğiyle iletişim becerileri kazandırıp, özellikle küçük yaşlarda mücadele ruhunu aşılayıp sınav kaygısı olmadan keyifli bir zaman geçirmeyi ümit ediyorum.”“Öğrencilerimizin başarısı akademik, sosyal, kültürel sportif faaliyetlerle desteklenmelidir. Fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanması önemlidir. Bu kapsamda 81 ilimizde 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Haftası çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır.”“Başta Obezite olmak üzere birçok rahatsızlığın sebebi insanların hareketsiz kalmasıdır. İnsanların obeziteden ve kronik hastalıklardan uzak kalması için günde en az 10 bin adım atması gerekiyor. Bu maksatla yapılan bu organizasyonların çoğaltılması ve diğer okullarda da yaygınlaştırılmasını temenni eder, ev sahipliğinden dolayı Anadoluhisarı Ortaokulu Müdürü Seçkin Doğan‘a Teşekkür ederiz.”Konuşmaların ardından Spor Uzmanı eşliğinde öğrenciler için hazırlanan halat çekme yarışmaları, koşu yarışmaları oynandı.İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık personeli görevlendirilerek Beden Kitle indeksi ölçümü alanı oluşturuldu. Diyetisyen tarafından bilgilendirme yapıldı.Yürüyüş etkinliğine katılım sağlayan herkese ağız ve diş sağlığı seti, besin zincirinde önemli yer tutan ve besin değeri yüksek olan elma ve su ikramında bulunuldu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb