reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 1 Eylül 2018 1541 Görüntüleme

Zafer Bayramı kortej yürüyüşü gerçekleşti

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yılı kutlamaları sebebiyle CHP Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından kortej yürüyüşü gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yılı kutlamaları sebebiyle CHP Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Kortej yürüyüşü Paşabahçe Meydanı’ndan başlayarak Beykoz Sahili’ndeki Şehitler Anıtında havai fişek gösterisiyle son bulan yürüyüşe İlçe Başkanı Aydın Düzgün, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, Kadın Kolları Başkanı Sevim Arıkan Çalışkan, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe katılanlara seslenen CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce şunları ifade etti: “96 yıl önce bugün büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz zaferi yine gururla kutluyoruz. Başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal ve arkadaşları, vatanın geleceğini düşünerek zaferi bizlere emanet ettiler. Nice zaferleri kazanmak uğruna mücadelenizi asla bırakmamanızı istiyorum.”

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün şöyle konuştu: “Bu şanlı gün, emperyalizmin 100 yıllık planlarının iflas ettiği, işgal kuvvetlerine son darbenin vurulduğu, içerdeki hainlerin hayallerinin suya düştüğü o gün. Mustafa Kemal’in hissettiği gururu hissediyorum. Eminim ki sizler de hissediyorsunuz. Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden birinin evladı olarak bu bilinçle yetiştirildim ve evlatlarımı da bu bilinçle yetiştirdim. Yeni neslin bütün çarpıtmalara rağmen bu bilinçle yetişmelerini görmek beni mutlu ediyor. Tüm evlatlarımız hak ettikleri eğitimi alamasalar da anne babalarının yardımıyla doğruyu buluyorlar. Bize düşen cumhuriyetimizin ne zorluklarla kurulduğunu öğretmek bizim görevimizdir.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb