reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 7 Aralık 2017 1440 Görüntüleme

Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yönetimde Belediye Meclisi Aralık Ayının ikinci toplantısını gerçekleştirdi. 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yönetimde Belediye Meclisi Aralık Ayının ikinci toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıda gündem dışı söz alan Gülay Demirel, belirli gün ve haftalarla ilgili konuştu. Kadın haklarıyla ilgili bilgi aktaran Gülay Demirel, bu haklara sonuna kadar sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Gülay Demirel’in aktardığı bilgiler üzerine konuşan Muharrem Kaşıoğlu, “Dünya ikincisi olduğumuz dönemde muhtemelen kadınların seçilme hakkı olan iki ülke vardı. Biz de ikinci olmuştuk.” dedi.

Engellilerle ilgili gerçekleşen bir etkinlik hakkında bilgi aktaran Muharrem Kaşıtoğlu şunları söyledi: “Gayrettepe’de devam eden bir sergi var. Sessizlikte Diyalog, duyma engellileri anlayabilmemiz için yapılmış bir organizasyon. Karanlıkta Diyalog da görme engelliler ki özellikle Karanlıkta Diyalog’un mutlaka görülmesi gerekiyor. 1,5 saatlik bir tecrübe. İstanbul’da görmeyen bir insan nasıl yaşarsa, o ortamı yaratmışlar. İnanılmaz bir empati kuruyorsunuz. Mutlaka görülmeli. Ocak’ta sona eriyor.”

Gündem dışı söz alan Gülay Demirel şöyle konuştu: “Hemen hemen her meclis toplantısında belirli gün ve haftalar üzerine konuşuyoruz. Buradaki amacımız sadece burada kutlayıp geçmek değil. Bizim bunları gündeme getirmemizin nedeni eksiklikleri gidermek uğruna çaba harcamak. Eğer bir engellinin eğitim hakkı varsa biz hükümet olarak bunu karşılamak zorundayız. Kadın haklarıyla ilgili, cumhuriyetin ilanından 10 yıl bile geçmeden, birçok Avrupa ülkesinden kadınlar yok sayılırken, Ulu Önder Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanımak için birçok çaba sarf etti. 1934 yılında kadınların parlamentoda temsiliyle birlikte, ülkemizde ilk 1935 yılında 18 milletvekiliyle dünya ikicisi olduk. Bugün demokrasi denildiğinde Fransa anlatılır. O dönemde Fransa’da devrim yapmak isteyen giyotinle öldürülüyordu. Oysa biz onlardan çok önce bu hakları elde etmiştik. Türkiye 186 ülke içinde ikincilikten 132. sıraya düşmüştür. Bunu söylerken son hükümeti kastetmiyorum. Cumhuriyet kurulduğundan bugüne yapılan uygulamalardan bahsediyorum. Atatürk’ün bizlere verdiği değerlere layık olmamızı, haklarımız için var gücümüzle mücadeleye devam etmemizi diliyorum.”

Manolya Demirören Tekin düşüncelerini şöyle aktardı: “Bir çocuğun yetişmesi için sadece annenin değil, rol model olan baba da çok önemli. Bir çocuğa örnek olan babayı da incelemek gerekir. Bunun üzerine birçok araştırmalar da var. Çalışan kadınlarda daha fazla boşanma olduğunu düşünmüyorum.”

Başkan Yücel Çelikbilek, “Bugün çocuklarımız çok özgün yetişiyormuş gibi görünüyor. Keşke öyle olsa. Bir annenin çocuğuna verdiği değerle bir bakıcının verdiği değer aynı değildir. Çalışan kadını kimse hakir göremez, küçümseyemez. Kadın bu dünyanın her zaman özel varlığı olacak.” diye konuştu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb