reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 12 Kasım 2017 2906 Görüntüleme

Trabzonlular Dernek Merkezi açılış töreni gerçekleşti

Beykoz’da 2015 yılında kurulan Beykoz Trabzonlular Derneği’nin yeni dernek merkezi açılış töreni gerçekleşti.

Beykoz’da 2015 yılında kurulan Beykoz Trabzonlular Derneği’nin yeni dernek merkezi açılış töreni gerçekleşti.

Törenin açılışında protokol konuşmalarına geçilmeden önce kemençe eşliğinde şarkılar söylendi ve horonlar çekildi.

Kesilen kurdelenin  ardından dernek merkezinde misafirlere derneğin kadın kolları tarafından hazırlanan karalahana sarma çeşitleri, karalahana çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.

Kavacık Mahallesi Özgür Caddesi Remzi Özel İş Merkezi’nde hizmet verecek dernek merkezi açılış törenine CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Çekmeköy Kaymakamı Hüsnü Kansız, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Tranzonspor Kulüp Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Muharrem Ergül,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, İstanbul Of Hayrat Dernek Başkanı Mustafa Saral, Trabzonspor Genel Sekreteri Gencağa Meriç, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bülbül, Beykoz İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, İBB ve Beykoz Meclis Üyesi Hanefi Dilmaç, Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı Orhan Akçay, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Özbek; Salim Öztürk, STK’lar ve muhtarlar katıldı.

Misafirleri selamlayan Beykoz Trabzonlular Dernek Başkanı İsmail Yüksek şunları söyledi: “Trabzonlu olmak en büyük şükür sebebimiz. O bölgede doğmanın bize kazandırdığı bazı vasıflar var. İnsan olmanın gereği olan, vasıflar var. Evde pişen bir yemek kesinlikle komşuyla paylaşılırdı. Akşamları oturduğumuzda büyüklerimiz değişik siyasi partilerden birbirlerine olan anlayışları takdire şayandır. Ben dünya siyasetini dedelerimizden öğrendim. Tabi o bölgenin sıkıntıları var. Kaynakları kısıtlı. Göç ettik Beykoz’a geldik. Beykoz bizim ikinci vatanımız oldu.”

“Burada 2015’te Trabzon Beykozlular Derneğini açtık. Aslında birçok derneğimiz vardı. Dernekler ülkenin demokrasisinin bir ifadesi. Ne kadar çok olursa o kadar iyi. Bu düşünceyle bu derneği kurduk. Kuruluşumuza destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Beykoz Belediye Başkanı Yüce Çelikbilek şunları ifade etti: “Bizim ülkemizin her karış toprağı yiğitlerle doludur. Bu dünyaya yön verenlerdendik. Yine öyle olacağız. Bu millet en zor zamanda dahi diz çökmedi, çökmeyecek.”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, “Biz 1975 fırtınasının Trabzonsporlusuyuz. Çakma bir Trabzonsporlu değiliz. Trabzonsporlu olmaktan hep gurur duydum. Kaymakamlık kurası çekiyoruz İçişleri Bakanlığı’nda. Kurada Trabzon’un ilçesi var mı, diye sordum. Çaykara var dediler, dedim ben Çaykara’yı çekip geleyim dedim. 17. sırada kura çekeceğim. 59 tane ilçe var. Kurayı çektim. Çaykara çıktı. Sivil toplum bizim 4. kuvvetimiz. Hangi yörenin insanı olduğumuz değil, tek millet olmamız önemli. Hepimizin amacı bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmak.” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi şöyle konuştu: “Kaymakamımız Trabzonlu olmayıp, Trabzonsporlu olduğunu söyledi. Trabzonlu olanların Trabzonspor’u tutması çok doğal. Önemli olan Trabzonlu olmayanların Trabzonspor’u tutması.  Değerli Kaymakamımı kutluyorum. Beykoz’un da böyle bir özelliği var. Bizim üst kimliğimiz Beykoz’dur. Sizler burada oturuyorsunuz, Beykoz’da doğdunuz ya da gelip yerleştiniz. Küresel dünyada birkaç kimliğiniz birden olabiliyor. Sizlerin Beykozlu olmanız çok kolaydır. Önemli olan benim gibi Beykozlu doğmayıp, Beykoz’u sevmek, Beykozlu olmaktır. Beykozluları çok seviyorum. Buraya geldiğim anda kendi vatanımda hissediyorum.”

“Çok güzel bir memlekette yaşıyoruz, 3 imparatorluğa başkent olmuş bir İstanbul var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı bayrağı altında, bu topraklarda sonsuza kadar barış içinde yaşacağız. Sorunlarımız var. Türkiye güçlüdür, insanımız güçlüdür, Türkiye bu sorunları aşar. Hiç kuşku duymuyorum. Geleceğimiz aydınlıktır.”

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Üstadı Muhabbet Umut Oluyor

Üstadı Muhabbet Umut Oluyor

Tema Tasarım | AnatoliaWeb