reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 12 Kasım 2017 1792 Görüntüleme

CHP, Ata’yı andı

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı Milletvekili Mahmut Tanal’ın katılımıyla Atatürk’ü andı.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı Milletvekili Mahmut Tanal’ın katılımıyla Atatürk’ü andı.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıldönümü sebebiyle CHP İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen anma töreninde, onun bıraktığı mirasa sahip çıkmanın önemine vurgu yapıldı.

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Emre Mert Kılıç şöyle konuştu: “Mustafa Kemal Atatürk, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk’ü anlamak ve fikirlerini yol edinip çok çalışmak, ona duyulan saygı ve sevginin anlatılmasında son nokta olacaktır. Ufkunuzu geniş, hedefinizi büyük tutarsanız eğer, ancak o zaman onun manevi huzuruna başınız dik, alnınız açık olarak çıkabilirsiniz. Atatürk gençliği bunu yapabilecek güç ve kabiliyete sahiptir. Hayatını, canından çok sevdiği Türk yurdu ve milletine adayan Atatürk’ümüzü ölüm yıl dönümü olan bu günde sevgi, saygı ve minnet duygularımızla bir kez daha anıyoruz.”

 

İlçe Başkanı Mahir Taştan şunları ifade etti: “Atatürk vatanseverliği, örnek devlet adamlığı ve devrimce kişiliğiyle bütün dünyanın saygısını kazanmıştır. Atatürk büyük bir komutandır. O gençliğe cumhuriyeti emanet etti. Ulu Önder Atatürk geleceği öngören büyük bir liderdi. Bugün yolunu bilmeyenler Anıtkabir’e gider oldu. Gelecekler;  eninde sonunda onlar da doğru yola gelecek. Ne mutlu, bizler hiç yanılmadık. Çünkü biliyoruz ki, Atatürk’ü anlamak onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaktır. Bizler büyük bir devrimciyi uğurladık. Milletimizin başı sağ olsun.”

Mahir Taştan sözlerine şunları ekledi: “Belediye meclisi toplantısında Atatürk’ü anma programında bir olay yaşandı. CHP ve Türkiye adına utanç verici bir olaydı. Hiç kimsenin milletin seçtiği bir vekile hakaret etme hakkı yoktur. Kapalı kapılar ardında özür dilemek hiçbir şey ifade etmez.”

Milletvekili Mahmut Tanal düşüncelerini şöyle aktardı: “Evet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, bir çobanın oğlu olan Mahmut Tanal avukat olamazdı; parlamenter olamazdı. Mustafa Kemal Atatürk demek, Türkiye demektir. Mustafa Kemal Atatürk mazlum coğrafyasının kurtuluş simgesidir. Mustafa Kemal Atatürk bir olmanın adıdır. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb