reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 25.02.2017 1394 Görüntüleme
Eda SESKIR

Oy Göçümü? Ahde Vefa mı? Hepinizin bildiği üzere önümüzde yani 9 ay sonra yerel seçimler var. Siyasi partilerde yavaş yavaş hareketlenme başladı, şu an için en fazla harekette Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde görülüyor. Demokratik haklarını sonuna kadar kullanan CHP’de bol bol aday adayı var. Allah herkesin yolunu açık etsin. Her zaman söylüyorum hangi partiden olursa olsun, Beykoz ve Beykozlu için hayırlısı kim ise o seçilsin. Adaylar toplantılarına başladılar, kendilerini tanıtıyorlar, projelerini anlatıyorlar vesaire, vesaire. Peki, bunları nerelerde yapıyorlar tabii ki kahvelerde, derneklerde, mahalle toplantılarında falan. Şimdi gelelim asıl konumuza dedik ki önümüzde yerel seçimler var ve adayları seçecek seçmen var. Peki, Beykoz’da yaşayan, Beykoz’dan hizmet alan bu insanların birinci ikametgâhları Beykoz’da mı? Maalesef hayır. Kastamonulusu, Giresunlusu, Ordulusu, Ardahanlısı, Karslısı, Vanlısı hiç fark etmez Beykoz’a nereden gelmiş olursa olsun seçim zamanı herkes oyunu kendi köyünde kendi ilinde kullanıyor. Bunu yapmaktaki amaçları da belli, belediyelere nüfus yoğunluğuna ve meclis üyesi sayısına göre aktarılan gelirden daha fazla pay almak, illerinden milletvekili çıkarmak. Geçenlerde Beyseki Derneği Ordu İlinin Büyükşehir olması nedeniyle köylerine getireceği avantaj ve dezavantajların konuşulması için bir istişare paneli düzenledi. Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Dernek Başkanı Özkan Aydoğan, hemşerilerine Beykoz ve Mesudiye Belediyesinin kardeş Belediye olduğunun müjdesini verdi. Panelistlerinden biri de Mesudiye Belediye Başkanı İsa Göl oldu. İsa Göl, Mesudiye’nin kalkınması ve gelir pastasından daha büyük pay alabilmek için hemşerilerine şu şekilde seslendi. “Mesudiye’mizin suyundan yaylasından faydalanıyorsunuz. Ah de vefa görevinizi gösterin birinci ikametgâhınızı oraya alın. İkinci ikametgâhınız yine İstanbul’da, Ankara da başka yerde kalsın.” Dedi. Ben buradan İsa Göl’ü kınıyorum. Neden mi? hemşerilerinden ahde vefa beklerken, kardeş belediye dediği Beykoz’da yaşayan Mesudiyelilerden 1. ikametlerini oraya taşımasını istiyor. Bu nasıl ahde vefa anlamadım. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek katıldığı her STK toplantısında Beykoz’un nüfusunun az olmasından ötürü meclis üye sayısının düşük ve dolayısı ile payımıza düşen gelir az olduğu içinde yüzölçümü büyük olan Beykoz’da hizmet yapmanın oldukça zor olduğundan bahsediyor. Gerçekte bu, hangi parti gelirse gelsin gelir az olunca hizmet yapmakta o kadar zor oluyor. Beykoz’da yaşayan ve hizmet alan herkesin Beykoz’un kalkınması için oylarını burada kullanması gerekiyor. Yoksa aday adayları derneklere gidip kendilerini anlatmak için hiç yorulmasın. Beykoz’da yaşayan ancak Nüfus çoğunluğu Beykoz’da olmayan derneklerde ahkâm kesmesin artık, Beykoz’a Ahde Vefa göstersinler de hemşerilerine Beykoz’da oy kullanmanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatsınlar. Biz Beykozluyuz, Beykoz’da yaşıyoruz Beykoz’da Beykozlu için çalışacağız. Sağlıcakla kalın.

Adalet Aranıyor…

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Fatma Nine’ye evinin önündeki bir kavgayı ayırmak isterken bastonla bir kişiye vurarak yaraladığı iddiasıyla 5 ay hapis cezası verildi. 3 bin lira paraya çevrilen bu cezayı ödeme gücü olmadığı için kamu görevi cezası verildi ve 82 yaşında ki Fatma Nine, yaklaşık 5 aydır her gün kar kış demeden 4 saat cami nöbeti tutuyor, sonrasında imamın yanına giderek imza atıyordu. Kamuoyunda ki tepkilerden sonra Soma Kaymakamlığı ve belediye başkanlığı 480 liralık parayı ödeyerek Fatma Nine’nin nöbetine son verdi.

Şimdi gelelim geçen gün ki olaya Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundaklandı. Peki, sonra ne oldu? Mahkeme, kundaklayan kişi hakkında adli kontrol uygulayarak serbest bıraktı. Ve sonra kamuoyunda ki baskılar sonucunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcısının talimatı üzerine savcılık itiraz etti. Savcılık kundakçının yakalanarak tutuklanmasını istedi. Ardından gözaltına alınan kundakçı hakkında yeniden tutuklama kararı verildi.

Sebep: Kundakçı ifadesinde  “Müjdat Gezen’in Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’ın torunu Esma Hatun’a hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım, alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim” demişti.

Sonuç: 82 yaşında ki Fatma ninenin ‘bastonu’ silah sayıldı! Cezası hemen kesildi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundaklandı, kundakçı önce serbest bırakıldı daha sonra kamuoyu baskısı ile tekrar hakkında tutuklama kararı verildi.

Vay canına Türkiye çoktan Teksas’ı geçmiş! Birilerine kızan tepki olarak benzin istasyonundan bir bidon benzin alsın yaksın! Biz ne zaman bu duruma geldik?

Şimdi soruyorum size ey! Yetkililer, Adalet nerede? Gören var mı?  

Yorumlar

İlginizi çekebilir

30 Ağustos Zaferi Yaklaşırken

30 Ağustos Zaferi Yaklaşırken

Tema Tasarım | AnatoliaWeb