reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 1 Mayıs 2020 2231 Görüntüleme

Vatan Partisi Beykoz 1 Mayıs İşçi Bayramı İçin Basın Açıklaması Yaptı

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması yayınlayarak 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması yayınlayarak 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

1 Mayıs 2020

Bir zamanlar üretimin, sanayinin, işçinin simgesi olarak hafızalara kazınan Beykoz, İşçi Bayramını anılarda kutluyor.

Osmanlı döneminden başlayarak Cumhuriyet döneminde çağa uygun biçimde çarklarını döndüren ve güzel ilçemizi sanayinin kalbi durumuna getiren ” Beykoz Deri Kundura-Paşabahçe Cam Fabrikası -Tekel Likör Fabrikası – Halat Fabrikası – Akaryakıt depoları tesisleri ve irili ufaklı yüzlerce cam atölyesinin emektar çalışanlarına selam olsun!

Üç kuşaklık emeğin 140 bin işçisiyle aileleriyle ve bu yapıya hizmet sağlayan esnafıyla işçi mahalleleri kültürü yaratmış olan bu fabrikalar, sayısız sanatkar ve teknik elemanı ülkeye kazandırmıştır.

İşçiyi üretimin baş aktörü kabul eden Beykoz fabrikaları 1980’lerden sonra liberal fırtınanın tokatını yiyerek işçisini de üretimini de savurmuştur. Milli ve yerli üretimin sistematik bir şekilde savrulduğu son kırk yıl, ülkemiz insanının emekçisinin sistemin getirdiği her kriz ile bir zamanlar sahip olduğu sosyal yaşam, dayanışma kazanımlarını tüketim ekonomisi çarkının dişlilerine kıstırmıştır.

Küreselleşen bu savurgan ve sömürücü dünyada yerimizi alırken, Beykoz’un işçileri ve aileleri üç kuşaktır işçilik yaptıkları bu İlçede eriyen gelirleri ile çoğunlukla hizmet sektöründe konumlandırılmıştır. Uzun vadede ise fabrikaların kapatılarak arazilerin rasyonel bir şekilde değerlendirileceği acı reçete kesilmiştir. Dört bir yana hatta yurt dışına savrulan fabrikalarımızla işçinin sahip olduğu arazi ve evleri de aynı akıbeti yaşamalı mıdır?

Emeğin, emekçinin olmadığı yerde kalkınma, gelişme yoktur, dayanışma yoktur, sosyal adalet yoktur ve şu an ülkemizin ve tüm dünyanın yaşadığı Corona salgını nedeniyle eksikliğini ve ihtiyacını acı bir şekilde kavradığı ÜRETİM yoktur.

Bunun yerine Bireysellik vardır, rekabet vardır, yabancılaşma vardır.

Emeğin haklarının olmadığı, kağıt üzerinde kaldığı, iş güvencesinin, sosyal hakların, eşit işe, eşit ücretin olmadığı yerde uçurumlar, mutsuzluklar ve huzursuzluklar vardır.

Üreten Türkiye Kazanan Türkiye!

İşçisiyle, köylüsüyle, çiftçisiyle, balıkçısı ile esnafı ile yükselen Türkiye olacaktır!

Hak ve kazanımlara saygılı, insan sağlığını ön planda tutan, emeğin alın terinin değerini, bilen, sosyal devlet anlayışı içinde taşeron işçiliğe son veren, Beykoz fabrikalarına değil, yabancı sermayenin yabancı patronların kapı dışarı edildiği bir düzen kurmak zorundayız.

1 MAYIS İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb