reklam
Ana Sayfa Yazarlar 8.05.2019 1269 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Kutuplaşmadan uzak duralım…

Yüksek Seçim Kurulu, dört üyesinin itirazına karşın yedi üyenin onay ve oyuyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini iptal ettirip seçimin sadece Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ile sınırlı yenilenmesi kararı aldı. Bize göre bu karar yanlı, yanlış ve hatalıdır.

İptal gerekçeleri ki çoğu YSK’nın kendi ihmal ve hatasıyla oluşan sandık kurul ve başkanları ile ilgili ve oy kullanılması kısıtlı kişilerin oy kullanması ile ilgilidir. Dolayısıyla madem seçim yenilenecek tüm ilçelerde ve belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıkları da kapsayacak şekilde yenilenmelidir.

Aksi halde keyfi ve adaletsiz olacaktır. Sayın İmamoğlu çok daha büyük oy farkı ile 23 Haziran’da seçimi alacak gibi gözüküyor.

YSK boşuna Ak Partinin itiraz talebine bağlı olarak karar verdik mazeretinin ardına sığınmasın. Kanun açık seçim tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yenilenmez ise siyasi tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Yazık zaten kısıtlı olan birikim ve enerjimizi boşu boşuna yeni seçimler için harcayacağız.

Açıkça görüldü ve tecrübe edildi ki; mevcut sistem sürdürülebilir değildir. Hem yazılı, hem sözlü ve hem de televizyon ekranlarında Kurucu Genel Başkanımız Murat Altun tarafından iktidar partisi yetkilileri ve destekçilerince inatla ve ısrarla dayatılan bu yönetim şeklinin başta Sayın Erdoğan’a ve Türkiye’mize yönelik bir tuzak olduğunu defalarca ifade ettik.

Memleketimizin meseleleri tek başına bir kişinin karar ve inisiyatifine bırakılmayacak kadar ağırdır.

Çok açık ve net şekilde YSK tarafından verilen Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı vicdanları rahatsız etmiştir.

Şu açıkça bilinmelidir ki eğer seçimi Binali Yıldırım Bey bin oy değil yüz oy farkla kazansa idi. CHP buna itiraz etseydi kesinlikle YSK itirazı reddederdi. Bizim rahatsız olduğumuz konu budur. Geçmişte 2007 yılında AYM 367 dayatmasına nasıl karşı çıktı ve yanlış bulduysak bugün de YSK tarafından verilen bu karara da karşı çıkıyoruz. Çünkü biz Hak ve Hakikatten yanayız…

Yapılması gereken; gerilim ve kutuplaşmadan uzak durarak demokrasimizin daha fazla yıpranmasına engel olmaktır…

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI MEHMET MAHMUT YILDIZ

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb