reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 7 Mart 2024 220 Görüntüleme

BEYKOZ ON BİR AYIN SULTANI RAMAZAN’A HAZIR

On bir Ayın Sultanı Ramazan Beykoz’da ilçe sahilinde kurulan “Ramazan Çadırı” ile Kavacık “Millet Sofrası”nda kardeşlik ve dayanışma iklimiyle yaşanacak, “Kavacık Yaşam Merkezi’nde ise söyleşiler, konserler ve çocuk eğlenceleri yer alacak.

On bir Ayın Sultanı Ramazan Beykoz’da ilçe sahilinde kurulan “Ramazan Çadırı” ile Kavacık “Millet Sofrası”nda kardeşlik ve dayanışma iklimiyle yaşanacak, “Kavacık Yaşam Merkezi’nde ise söyleşiler, konserler ve çocuk eğlenceleri yer alacak.  

Beykoz Belediyesi, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliklerinin toplumun tüm kesimlerini kuşatması için halka açık iftar sofralarından geleneksel çocuk eğlencelerine, sevilen ilahiyatçılarla söyleşiler, konser ve dinletilerin yer aldığı programlara kadar bir dizi hazırlık yaptı.

Beykoz’da “Birlik, Beraberlik ve Rahmet Ayı” temasıyla hazırlanan etkinlikler bir ay boyunca ilçede maddi ve manevi güzelliklerin merkezi olacak.

Boğaz’a Nazır Ramazan Çadırı

Merkez sahilinde Boğaz’a nazır kurulan “Ramazan Çadırı”nda her akşam bin ilçe sakini aynı sofra etrafında oruç açmanın sevincini yaşayacak, toplumun farklı kesimlerinin ağırlanacağı mekân ay boyunca birlik ve beraberlik manzaralarına sahne olacak.

Ailecek ve komşularıyla sahile gelen ilçe sakinleri sosyal birliktelik ve dayanışmanın huzurunu paylaşacak.

Ramazan Çadırı’nda iftarı bekleyen vatandaşlara Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisi sunulacak.

Ramazan Söyleşileri, Konserler ve Şiir Dinletileri

Ramazan Ayı boyunca Kavacık Yaşam Merkezi’nde sevilen ilahiyatçıların ağırlandığı söyleşiler, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Tasavvuf Müziği konserleri ve şiir dinletileri yer alacak.

Söyleşileri ilgiyle takip edilen Mustafa Karataş, Nihat Hatipoğlu, Hayati İnanç, Bekir Develi, Hatice Kübra Tongar ve Merve Gülcemal ve daha birçok isim Ramazan Ayı’nın insan ve sosyal hayata getirdiği güzellikleri anlatacak.

Ahmet Özhan, Aykut Kuşkaya, Ömer Karaoğlu, Eşref Ziya Tasavvuf Müziği konserleri, Dursun Ali Erzincanlı ve Serdar Tuncer şiir dinletileri, Orhan Hakalmaz ve Sedat Anar da müzik dinletileri sunacak.

Ayrıca her perşembe günü şehrin merkezi camilerinden hafızların iştirakiyle Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği ve ilahiler sunulacak.

Çocuklara Özel Eğlenceler

Kavacık Yaşam Merkezi’nde yapılacak söyleşi programları öncesine çocuklar için renkli palyaço ve gösterileri, müzikli animasyonlar, yüz boyama ve karikatür etkinlikleri yapılacak.

Ramazan eğlenceleriyle vakit geçirecek çocuklar unutulmaz anılar biriktirecek.

Beykozlu çocukların Ramazan sevincini doyasıyla yaşayacağı etkinliklere Youtuber “Sertaç Abi” neşeli bir söyleşiyle katılacak.

“Millet Sofrası”nda İftar Vakti    

Beykoz’daki ihtiyaç sahiplerine evde sıcak hizmeti sağlayan, haftanın 7 günü çorba ikramıyla herkesin gönlüne giren “Millet Sofrası” ise yetim, öksüz, engelli ilçe sakinleriyle şehit ve gazi ailelerini ağırlayacak.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb