reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 2 Mart 2024 304 Görüntüleme

Cumhur İttifakı ortakları Beykoz’da buluştu

31 Mart Yerel Seçimleri için Cumhur İttifakı listesinden MHP Beykoz Belediye Meclis Adayı olan Çavuşbaşı Mahallesinde tanınmış isimlerden Hüseyin Öztürk, özel bir program düzenledi.

31 Mart Yerel Seçimleri için Cumhur İttifakı listesinden MHP Beykoz Belediye Meclis Adayı olan Çavuşbaşı Mahallesinde tanınmış isimlerden Hüseyin Öztürk, özel bir program düzenledi.Öztürk Çiftliği içindeki işletmede düzenlenen programa yüksek katılım sağlandı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Ülkü Ocak’larından tanınmış isimler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve mahalleliler Öztürk’ün davetinde buluştular.

Programda ilk konuşmayı programın ev sahibi olan Cumhur İttifakı Beykoz Belediye Meclisi Adaylarından Hüseyin Öztürk yaptı. Kısa bir hitapta bulunan Öztürk, başta Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere davete icabet eden herkese teşekkürlerini iletti.MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, yaptığı konuşmada İstanbul’da Murat Kurum’un Beykoz’da ise Murat Aydın’ın kazanması için yoğun bir çalışma süreci yaşadıklarını söyledi. Çömlekçi, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizlerin, Cumhur İttifakı mensupları olarak bu ittifaka bakış açımız çok farklı. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz akşamı şehitler ve gaziler vererek milletimizin kurup bizlere emanet ettiği ve bizim için çok kutsal bir yeri olan ittifaktır. Pazara kadar değil mezara kadar devam edecektir. Bu ittifakın yanı sıra bizler adaylarımızı destekliyor ve onlara çok güveniyoruz. Liderimizin talimatları doğrultusunda Cumhur İttifakı’na destek veriyoruz fakat gerçekten Murat Kurum ve Murat Aydın gibi vizyon sahibi iki tane adayımız var. Murat Aydın’ın Beykoz’da yaptığı projeler tartışılmaz. Beykoz’un vizyonunu yükselten isim oldu, değerine değer kattı. Kendi deyimiyle Beykoz gümüştü, onu altın yaptı. Beykoz’dan kimse gitmesin, kimse yerlerini satmasın; Beykoz pırlanta olacak diyor. Murat Başkanımızla Beykoz inşallah pırlanta olacak. Bizler de kendilerine desteklerimizi sonsuza kadar sunacağız. Zorluk bilmeden, kararlılıkla elimizden ne geliyorsa bu ittifaka sahip çıkacağız ve bakanımızı tekrar Beykoz’a Belediye Başkanı olarak seçeceğiz.”Yetki de kaynak da sizden, biz bereketlendiriyoruz

Beykoz’u 5 yıldır yönetme imkanını kendilerine verdikleri ve Büyükşehir Belediyesi’nde Murat Kurum’un, Beykoz’da da kendisinin seçilmesi için emek harcayan misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Murat Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 yıl önce ne demiştik? 5 yılda 15 yıllık hizmet vereceğiz demiştik. Bu hizmetin mimarları, bu hizmetleri vermemizi sağlayan hem oylarıyla hem de vergileriyle Beykoz halkıdır. Ben onlara müteşekkirim. Biz 5 yılda 15 yıldan daha fazla hizmet sunabildik. Şimdi sizlerle birlikte, sizlerin desteğiyle, Beykozluların desteğiyle, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak hız kesmeden, hatta hız yükselterek, vites arttırarak hizmete devam edeceğiz. Sadece kendi param ile yapmıyorum, öyle bir imkanım zaten yok, kendi kafamızdan da yapmıyoruz bu işleri. Yetki sizden, kaynak da sizden, biz onu bereketlendiriyoruz. Dolayısıyla burada yapılan hizmetlerin altındaki imza sizlere aittir, Beykoz halkına aittir. Ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Bu cennet vatanı bize yurt olarak bıraktılar, dünyanın en güzel şehrini bize bir emanet olarak bıraktılar.

Bizim de gayemiz, bizden sonraki nesiller, ‘Ya Rabbi geçmişlerimizden razı ol, Ya Rabbi onların mekanları cennet olsun’ diyebilsinler diye uğraşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımız gök kubbenin atında kıyamete kadar dalgalansın diye uğraşıyoruz. Belediyecilikten anladığımız şu; bizim gençlerimiz, Beykoz’un gençleri hayallerini en iyi şekilde gerçekleştireceği yer olarak Beykoz’u görsünler. En iyi eğitim mi almak istiyorlar? Beykoz’da var. İş mi kurmak istiyorlar? Beykoz’da var. Spor mu yapmak istiyorlar? Beykoz’da var. İyi komşular ile mi birlikte olmak istiyorlar? Beykoz’da bol bol var. İyi insanlar ile birlikte geleceği inşa mı etmek istiyorlar? Beykoz’da var. Kendilerine sahip çıkan bir belediye mi istiyorlar? Beykoz’da var. En iyi hayallerin gerçekleştirileceği yer İstanbul olsun, Beykoz olsun diye çalışıyoruz. Yoksa çöpler zaten toplanır, yollar, imar planları vesaireler yapılır, olur, olacak, yapmak zorundayız. Ama asıl önemlisi gençlerimizin doğdukları yeri sahiplenmesidir.”“Yetenekleri var ama hizmete odaklanamıyorlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Paşabahçe’de yaptığı halk buluşmasındaki konuşmalarına dikkati çeken Murat Aydın, “Yok şu kadar yatırım yaptık, bu kadar yatırım yaptık demekte. Vallahi ben onları görmedim, nerede o yatırım görmedim. Riva Deresini temizledik demişti, nerede temizlik? Beykoz’un Kavacık ve Rüzgarlıbahçe mahalleleri var, orada 4 yıl önce sokak sağlıklaştırma projesi yaptık. İzinleri de büyükşehirden aldık. Projeler bitti, ihaleye çıkacağız. Bize dediler ki, bunun bir kısmını biz yapalım. Bizim de hoşumuza gitti, en azından para harcamayız dedik. Rüzgarlıbahçe kısmını büyükşehir aldı, Kavacık’taki yüzde altmışlık kısımı biz aldık. Hemen hemen aynı zamanda ihaleye çıktık. Biz projeyi bitireli iki buçuk yıl oldu, hala Rüzgarlıbahçe’deki o çalışma bitmedi. İnsan utanıyor çünkü iş ile ilgili değiller, kafaları işinde değil. Halbuki ‘Yok muhalefetim, çalıştırılmıyorum, falan..’ diyorlar. Çok garip bir şey var, milletin bu gerçekleri bilmesi lazım. Öngörünüm ve geri görünümde imar planı yapma yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesindedir. Dün diyorlar ki bu planları yapacağız, bu planlarda şu eksik var, bu eksik var…’ Yaklaşık beş yıldır yapın diye uğraşıyoruz, daha yeni imzaladılar. Ne yaptığını da bilmiyorlar ne yapacağını da bilmiyorlar. Bakın yeteneksiz demiyorum, ilgisizler. Yetenekleri var ama hizmete odaklanmıyorlar.” değerlendirmelerinde bulundu.“Üsküdar-Kavacık arasını 9 dakikaya indireceğiz”

Aydın, Murat Kurum’un bakanlık yaptığı dönemde Beykoz’un sorunlarıyla yakinen ilgilendiğine değinerek, “Bakanlığın yetkisi alanında olan yerlerde imar meselesini çözdü. İnanın hem Beykoz’un Belediye Başkanı gibi, Beykoz’un müdürleri gibi çalıştılar. Bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Biz arzu ediyoruz ki, Murat Kurum Başkanımızla önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde özellikle ulaşım ve kentsel dönüşüm konularında Beykoz’a hizmet edelim. Kentsel dönüşüm konusunda yetki bizde de var, bizim çok güzel projelerimiz var, hem de hiç para almadan yapacağımız büyük işler… Üsküdar’dan Kavacık’a 9 dakikada gelinebilecek tünel projesi, rahmetli Kadir Topbaş zamanında vardı, şimdi o hayata geçirilecek. Üsküdar’dan gireceğiz, Kavacık’tan çıkacağız. Trafik açıkken yarım saat süren yol 9 dakikaya inecek.” konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb