reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 28 Şubat 2024 431 Görüntüleme

Alaattin Köseler: “Beykoz’u kendilerine saklıyorlar, villa kent imarı veriyorlar”

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler ve İlçe Başkanı Mahir Taştan, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler ve İlçe Başkanı Mahir Taştan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler, İstanbul’un ve Beykoz’un tarihi bir yol ayrımında olduğunu, gelinen durumdan 3 kuşaktır Beykozlu bir ailenin evladı olarak büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Beykozlular Beykoz’da kalacak, Beykoz’u Beykozlular yönetecek. Beykoz’u kendilerine saklıyorlar villa kent imarı veriyorlar. Kayyum belediye başkanını göndereceğiz. Beykoz’a dar gelen bu imar planlarını yırtacağız” dedi.Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler, ilçede yıllardır emek veren yerel basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıda CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan ile iki dönem Beykoz Belediye Başkan Adayı olan ve bu dönem CHP Meclis Üyesi listesinde yer alan Bilgehan Murat Miniç, yine CHP meclis üyesi adayı Gökhan Taneri Vural da yer aldı.KÖSELER: “TOKATKÖY’DE KATARLI, İRANLI, RUS ZENGİN OTURACAK”

Türkiye gibi İstanbul ve Beykoz’un da bir kırılma noktasında olduğunu belirten Alaattin Köseler, “Biliyorsunuz 1999 – 2004 yıllarında Beykoz Belediye Başkanlığı yaptım. Yıllar geçti, o gün şerhsiz tapu vererek çözmeye çalıştığımız mülkiyet ve imar planı sorunu büyüyerek gündemde kaldı. Bazı alanlar vatandaşa satıldı evet ama toplanan paralarla kentsel dönüşüm yapılacağı vaat edilmişti. Bu paralar nereye gitti? Tokatköy’de koç başlarıyla insanların evine girildi, eşyaları sokağa atıldı. Plan vatandaşa özellikle anlatılmadı. Görünmeyen inşaat firmalar, görünmeyen ilişkiler var. 45 bin metrekarelik bir ticaret merkezi var planda. Buranın kimde kalacağı, ne amaçla kullanılacağı belli değil. Yalandan üç beş tane örnek daireyi sahibine vererek görseller yayınlanıyorlar. Oysa mevcut dönüşüm emsali büyütülüyor. Müteahhit ve bilinmeyen insanlarının rantları artıyor. Tokatköy’deki dönüşümde olan daire sahipleri orada barınamayacak. İthal ettikleri Katarlı, İranlı, Rus gibi 40 ülkeden zengin kişileri buralara oturtacaklar. Parası olanın Beykoz’da yaşayacağı Beykoz hayal ediyorlar” diye konuştu.“BEYKOZ’A DAR GELEN BU İMAR PLANLARINI YIRTACAĞIZ”

Köseler, 2023 yılında çıkarılan 7471 sayılı Rezerv Yapı Alanı Kanunu ile Tokatköy, Rüzgarlıbahçe ve Çubuklu’nun kentsel dönüşüm için rezerv yapı alanı ilan edildiğini, Beykoz’da daha kaç tane bu şekilde rezerv yapı ilan edilen alanın olduğunun bilinmediğini ve açıklanmadığını söyledi.

Köseler, “Aldığım bilgiye göre; Beykoz ilçesinde Tokatköy mahallesinde yer alan 8.28 hektarlık rezerv yapı alanında Bakanlık tarafından uygulama yürütülüyor. Çubuklu mahallesinde ise 14.92 hektarlık riskli alanda Beykoz Belediyesi yetki devri yapıldı. Uzlaşma süreci yürütülüyor. Çubuklu mahallesinde yer alan 5.6 hektarlık bir başka alanda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yetki devri yapıldı” dedi.

Rezerv yapı kanununun bu şekliyle uygulanması halinde Beykozlunun Beykoz’da kalamayacağını ifade eden Köseler, sözlerini şöyle sürdürdü: Yani Beykoz’u bir takım rant ve firmalarının at koşturduğu bir alan ilan ettiler. Beykoz’u kendilerine saklıyorlar. İlçemizin nüfusu sürekli düşüyor. Planlar seçim öncesi çıkıyor askıya ve sonra iniyor. 25 yılda plan yapamadılar, yapmak istemiyorlar. Bu planlar halkın nüfusunu arttırmıyor. Beykoz’u villa kent şekline dönüştürüyor. Binlik planları yapan Beykoz Belediyesi sıkıştığı zaman suçu Bakanlığa veya İBB’ye atıyor. Ama planlar kesinlikle Beykoz Belediye Başkanlığı’nın bünyesinde, mevcut haritalara, yerleşim planına bakılmadan yapılıyor. Vatandaşın evinin ortasından yol veya park açıyorlar. Beykoz’u maalesef emekli kenti yaptılar. Burada dayanma noktası yok. Adamın çocuğu evleniyor. Oturacak yeri yok, ev yapma izni yok. Kümese kadar yıkıyorlar. Bu ilçenin evladı Çekmeköy’e Ümraniye’ye gidiyor. Anayasal hak olan, Beykozlunun bu güzel coğrafyada barınma hakkını elimizden alıyorlar. Villa kent oluşturmak isteyen bu imar planları Beykoz’a dar geliyor. Büyükşehirde Ekrem Başkanımızla, yerelde Beykozlularla birlikte kesinlikle Beykoz’a dar gelen bu planları yırtacağız. Yeniden Beykozluya uyan plan yapacağız. Bu planlarla Beykozlunun burada yaşama şansı yoktur.”“MEVCUT BAŞKANA 11 SORU SORDUM, CEVAP SIFIR”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a Beykoz ile ilgili bu imar konularının da içinde yer aldığı 11 soru sorduğunu ancak bir cevap alamadığını belirten Alaattin Köseler, “Mevcut belediye başkanı, tek adam rejimini, tek kişiye biat eden kayyum belediye başkanıdır. Bu planların halka hizmet anlayışıyla yapıldığını zannettirmeye çalışıyor. Kendisine bu konuların da içinde yer aldığı 11 tane soru sordum. Cevap sıfır…” dedi.“EN FAZLA ÜCRET VEREN BAŞKAN ÖDÜLÜNÜ ALDIM”

1999 – 2004 yılları arısındaki Beykoz Belediye Başkanlığı sırasında İstanbul’un bütün ilçeleri arasında çalışan belediye işçilerine saat ücretini en yüksek veren belediye başkanı olduğunu ve bu konuda ödül aldığının altını çizen Köseler, “Emek en yüce, alın teri kurumadan karşılığı verilmesi gereken bir değer. Bunu hayata geçirmiyorlar. İnsanları biat toplumuna alıştırdılar. 2009 yılında basılan 200 TL 132 dolar alınıyordu. Bugün sadece 6 dolar ediyor. Herkes fakirleşiyor. Başkan seçildiğimizde geçmişte olduğu gibi Beykoz Belediyesi çalışanına da en iyi maaşı biz vereceğiz” diye konuştu.BEYKOZ’DA ÜRETİM VE İSTİHDAM ARTMALI

Paşabahçeli bir ilçe sakini olarak Beykoz’da 4 fabrikanın çalıştığı, onlara bağla yüzlerce atölyenin iş yaptığı dönemleri çok iyi hatırladığını aktaran Köseler, “Bütün fabrikalarımız, üretim noktalarımız kapatıldı. Gençlerimiz işsiz ve umutsuz. Eğer 25 senedir yönetenler sayacılık, dekorculuk gibi mesleklerini koruyan, sanayi siteleri oluşturan planlar yapsalardı, gençlerimizin hepsi iş sahibi olacaktı. Ekmeğini kazanacaktı. Evine huzurlu gidecekti. Fabrikalardan çıkan insanların yorgun mutluluklarını ve onlarla ticaret yapan esnafın huzurunu gözlemleyen bir Beykozlu olarak, Beykoz’da Ekrem Başkanımızla birlikte üretimi ve istihdamı artıracak projeler üreteceğimize söz veriyorum” dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb