reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 19 Ekim 2023 627 Görüntüleme

BİSK Yeni İlçe Kaymakamı Sözer’i Ziyaret Etti

Beykoz İlçesine yeni atanan İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer'e çeşitli kişi ve sicil toplum kuruluşlarından ziyaretler devam ediyor.

Beykoz İlçesine yeni atanan İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer’e çeşitli kişi ve sicil toplum kuruluşlarından ziyaretler devam ediyor.

Bu kapsamda son ziyaretlerden birisi de Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüpleri Birliği heyetinden geldi.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı İlker Güner, Kanlıca Spor Kulübü Başkanı Remzi Alişan ve ir önceki dönem Başkanı Mustafa Kaya, Beykoz Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Pehlivan Gündoğdu, Boğaziçi 1907 Kulüp Başkanı Okan Yiğit, Yıldızlar Dünyası Spor Kulübü Başkanı Alev Demirkol, Bey Taekwondo-Kıck Boks-Fıtness Spor Kulübünden Mustafa Zurnacı, Cumhuriyetköy Spor Kulübü Boks Antrenörü Ayhan Göçemen, Tokatköyspor Antrenörü Mehmet Yağız ve Nevzat Emanet’ten oluşan heyet ile gayet samimi bir ortamda spor dolu sohbet yapan İlçe Kaymakamı Sözer, tek, tek kendilerini tanıtmalarını istedi.Katılımcı Kulüp Başkan ve Temsilcileri Beykoz İlçesinin gerek kulüpler bazında gerekse de sportif anlamda tabiri caizse röntgenini çekip aktardılar.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, ziyarette İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer’in adının yazılı olduğu memleketi Rize’nin plaka numarasını içeren 53 numaralı formayı taktim etti.Kulüp Başkanları arasında en ayrıntılı konuşmayı Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun yaparken yaptıkları faaliyetlere Devletin Kurumlarından, Yerel Yönetimlerden bir destek gelmemesi durumunda işlerinin çok zorlaştığına vurgu yaptı.

” Bizler bu kurumlardan güler yüz, incelik ve samimiyet bekliyoruz, bunun olamadığı zamanlar üzülüyor, inciniyor ve kırılıyoruz. Yerel Yönetimin spora bakış açıları, anlayışları bizlere uymayabilir, tercihleri Bisiklet, Buz Hokeyi ya da Hentbol olabilir ancak günümüzde en popüler sporun futbol olduğu gerçeği de ortada. Öte yandan biz spor kulüplerinin sosyal yaşantıda, aile yaşantısındaki yeri de çok önemli ve farklı olmakta. Çocuklarını spor kulüplerine yönlendiren aileler onların derslerinde daha başarılı, daha istekli hallerini bizlere aktarmakta. Bu anlamda çok önemli bir görevimiz, sosyal sorumluluğumuz da var. İlçemizde 42 kulüp var ve her birinin Başkan ve Yöneticilerinin ne büyük fedakarlıkla görevlerini yaptıklarını söylemek isterim. Örneğin Başkanlığını yaptığım Çubuklu Spor Kulübünde 650 çocuğa spor yaptırmaktayız, onlara harcayacak rakamlar için A Takımımızı 2 sezondur lige sokmuyoruz. Eskiden babalar çocukları onlardan habersiz spor kulüplerine gidip spor yaptıklarında kızarlar, hatta döverlerken, şimdilerde sporcun yadsınamaz gücünü gören aileler çocuklarının ellerinden tutup getirmekte” şeklinde konuşup tüm katılımcıların duygularına tercüman olan Çoşkun Tosun’u dikkatle dinleyen İlçe Kaymakamı Sözer kulüplerin bu hizmetlerini kendisinin de takdirle karşıladığına vurgu yaptı.Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ve İç İşleri Bakanlığının tüm okullarda, okul spor kulüplerinin kurulması yönünde oluşan taleplerinin Beykoz İlçesinde de karşılığının kısa süre içinde alınmasının kendisini memnun ettiğini söylerken, ” İlçemizde bulunan 61 okulun 44 tanesinde kulüp tescilleri oldu. Değişik spor dallarında önce ilçe içinde okullar, ardından İl genelinde okullar müsabakaları yapılacak. İnşallah bu izlenen yol her şey daha iyi olacak ” dedi.

Kanuni Ormanında Beykoz Belediyesi tarafından kurulan Spor Ormanının bu anlamda büyük bir işlevi olacağına dikkat çeken Sözer, ” İnşallah 5 ay içerisinde Spor Salonunun yapımı tamamlanacak ve bu anlamda ilçe sporuna, çocuk ve gençlere büyük yararı olacak ” dedi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb