reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 30 Ağustos 2023 583 Görüntüleme

“BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİ” CENGİZ KURTOĞLU KONSERİYLE BAŞLADI

Beykoz’daki 19 yöre derneğinin katılımıyla, Anadolu’nun zengin kültür ve eğlencelerinin sergileneceği, çocuk etkinlikleri ve konserlerle şenlenecek geleneksel “Beykoz Çayır Festivali” (25 Ağustos- 4 Eylül)’nin açılışı Fantezi Müziğin sevilen sesi Cengiz Kurtoğlu’nun konseriyle başladı.

Beykoz’daki 19 yöre derneğinin katılımıyla, Anadolu’nun zengin kültür ve eğlencelerinin sergileneceği, çocuk etkinlikleri ve konserlerle şenlenecek geleneksel “Beykoz Çayır Festivali” (25 Ağustos- 4 Eylül)’nin açılışı Fantezi Müziğin sevilen sesi Cengiz Kurtoğlu’nun konseriyle başladı. Beykoz Belediyesi tarafından, ilçenin kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festival bu yıl da ilçedeki yöre derneklerinin hemşehrileriyle buluşacağı renkli ve özgün eğlencelere ev sahipliği yapacak.

Tarihi Beykoz Çayırı’nda gerçekleşecek festivalde her akşam ünlü ve yöresel sanatçılar konser verecek, halk dansları ekipleri sahneye çıkacak. Konserler öncesinde çocuklar için alanda renkli animasyon gösterileri ve eğlenceler sergilenecek.

Tarihi Çayır’da Cengiz Kurtoğlu Klasikleri 

Beykoz’da Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya, Orta Anadolu’dan Trakya’ya kültür ve kardeşlik şöleni yaşatacak festivalin açılışı Fantezi Müzik Sanatçısı Cengiz Kurtoğlu’nun konseriyle yapıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Dernekler Birliği Başkanı Erdal Uzuner, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve yöre dernekleri başkanları da açılışa katılarak vatandaşların festival heyecanını paylaştı.

İlçe sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen konserde klasikleşen şarkılarını söyleyen Cengiz Kurtoğlu alanı dolduran hayranlarına eğlence dolu güzel bir festival akşamı yaşattı.Başkan Murat Aydın: “İlçemizin Gönül Birlikteliğine Katkı Sunacağız ”  

Açılışta ilçe sakinlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Anadolu’nun kardeşlik iklimini yaşamak ve yaşatmak üzere düzenlenen festivalle ilçenin mutluluğuna, gönül birlikteliğine ve geleceğe dair umutların  diri tutulmasına katkı vereceklerini vurgulayarak festivale iştirak eden tüm ilçe sakinleri ve yöre derneklerine teşekkür etti.

Başkan Aydın, açılış kapsamında alanda kurulan stantları da ziyaret ederek yöresel ürünleri inceledi, dernek başkanları ve hemşehrileriyle sohbet etti.

Beykoz Dernekler Birliği Başkanı Erdal Uzuner ise Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne denk gelen festivalin bu yönüyle ayrıca anlam taşıdığını belirterek, organizasyonda emeği geçen Beykoz Belediyesi ve tüm derneklere teşekkür etti.Resul Dindar, Moli, Orhan Hakalmaz Sahnede

On gün boyunca ilçede kardeşlik rüzgârları estirecek festivalde Resul Dindar, Moli, Orhan Hakalmaz ve Onur Atmaca da ilçe sakinleriyle buluşacak.

Anadolu’nun bağrından çıkan yerel sanatçılar da konserleriyle festivale renk katacak.30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü de festival kapsamında Pop Müzik Yorumcusu  Mehmet Erdem’in coşku dolu konseriyle kutlanacak.

Beykoz Çayır Festivali 4 Eylül Pazartesi akşamı son yılların sevilen guruplarından Alamatra ve Koliva’nın hareketli Karadeniz şarkıları söyleyeceği konserleriyle sona erecek.

PROGRAM:

PROGRAM:

26 Ağustos Cumartesi

Beykoz Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Konser: Resul Dindar

Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği

Konser: Moli

27 Ağustos Pazar

Kars, Ardahan Iğdır İlleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği

Konser: Hozan Ömer

Ardahanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği

Konser: Mehmet Kılıç

28 Ağustos Pazartesi

Beykoz Bayburtlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği

Konser: Devran

Beykoz Trakyalılar ve Rumeli Balkan Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Konser: Faruk Yılmaz

29 Ağustos Salı

Beykoz Samsunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Konser:  Orhan HAKALMAZ

Beykoz Çankırılılar Derneği

Konser: Sami Yalçın

Beykoz Erzurumlular Derneği

Konser: Özcan Türe

30 Ağustos Çarşamba

Zafer Bayramı Konseri

Mehmet Erdem

1 Eylül Cuma

Kastamonulular Dayanışma Derneği

Konser: Hasan Yılmaz

Beykoz Sivaslılar Sosyal Derneği

Konser: Ayaz Aydın

Sinop İl ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği

Konser: Yağmur Yalçın

2 Eylül Cumartesi

Beykozlu Giresunlular Derneği

Konser: Yücel Öner

Beykoz Gümüşhaneliler Kültür Yardımlaşma Derneği

Konser: Âlim Koca

3 Eylül Pazar

Beykozlu Ordular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Konser: Erol Ayduğan

Beykoz’da Bulunan Tokatlılar Dayanışma ve Güz. Derneği

Konser: Seyhan Güler

4 Eylül Pazartesi

Beykozlu Trabzonlular Derneği

Konser: Alamatra

Beykoz Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

Konser: Koliva

Beykoz Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Konser: Onur Atmaca

Not: Etkinlikler her akşam saat 19.00’da çocuklara yönelik programlarla başlayıp halk oyunları gösterileri ve konserlerle devam edecektir.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb