reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 18 Temmuz 2023 394 Görüntüleme

TARİHİ 15 TEMMUZ ZAFERİ DEMOKRASİ NÖBETİ VE MİNNETLE ANILDI

Türk demokrasi tarihinin en şanlı kahramanlık destanın yazıldığı  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Beykoz’da, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Ozan Manas konseri, dualar ve demokrasi nöbetinin yer aldığı minnet dolu bir programla anıldı.

Türk demokrasi tarihinin en şanlı kahramanlık destanın yazıldığı  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Beykoz’da, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Ozan Manas konseri, dualar ve demokrasi nöbetinin yer aldığı minnet dolu bir programla anıldı.

Beykoz Belediyesi tarafından hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde, darbe gecesi yaşananları ve demokrasi şehitlerini hatırlamak amacıyla düzenlenen anma programında milletin sarsılmaz iradesi ve vatan mücadelesi bir kez daha gözler önüne serildi.  İshak Danış’tan Kur’an Ziyafeti 

Beykozluların coşkulu iştirakiyle, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, ilçe protokolü, dernekler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Mehter marşlarıyla başlayan programda, şahitleriyle darbe gecesi zafere giden yolda yaşananları anlatan video gösterimi yapıldı, Büyük Çamlıca Camisi İmam Hatibi Hafız İshak Danış, Kur’an ziyafeti sundu.Başkan Murat Aydın: “15 Temmuz Bu Ülkeyi İç Savaşla Bölme Operasyonuydu.”

Gecede meydanı dolduran vatandaşlara hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “15 Temmuz şu cennet vatanda, cennet vatan Türkiye’mizin İstanbul’unun Beykoz’unda bağımsız ve hür olarak değerlerimize bağlı olarak yaşamamıza engel olunmak istenen geceydi. Dünyadaki mazlum halkların umudu olan Türkiye’nin çıkışını durdurmak isteyenlerin attıkları haince adımlardı. Eğer o gece hainler başarılı olmuş olsalardı Beykoz’da oturanlar Sarıyer’e ancak pasaportla gidebileceklerdi. Bu ülkeyi bölmek istiyorlardı ve 15 Temmuz’da bunun çok önemli adımını atmışlardı. 15 Temmuz bu ülkeyi iç savaşla bölme operasyonuydu. Bu milletimize gençlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 251 şehidimize ne kadar dua etsek ne kadar minnet duygusuyla onlara bağlansak, gönlümüze yazsak azdır. Onlar sayesinde bu ülke bölünmekten ve iç savaştan kurtulmuştur. Bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyor,  15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve sağlık dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Başkan Murat Aydın konuşmasında Türkiye’nin yalnızca 85 milyonun değil tüm mazlum halkaların umudu olduğunu söyleyerek, dünyadaki adaletsiz yapının değişiminde ülkemizin öncü olacağını vurguladı.Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli: “15 Temmuz’u Unutmayacak, Unutturmayacağız”

Konuşmasında 15 Temmuz’un Türkiye Yüzyıl’ının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise: “15 Temmuz 2016’da vatanımıza milletimize ve milli irademize alçakça kasteden hainler darbe girişiminde bulunmuş, ancak feraset sahibi milletimizin emsalsiz direnişiyle etkisiz hale getirilmiş ve bu kalleşçe saldırı bertaraf edilmiştir. Bizle o kutsal mücadeleyi dimdik ayakta kalarak Türkiye Yüzyıl’ının kahramanları olarak anıyoruz. İşte o kahramanlardan o karanlık gecede 251 vatan evladımızı şehit verdik. Onlar hiçbir an ölmekten korkmadılar, yüce bir duygu, asil bir inançla sadece terör örgütüne dur demekle kalmadılar belki de yıllarda sürecek ülkemizin gelişimini geriye götürecek, çocuklarımızın aydınlık yarınlarını çalacak bir yapıya geçit vermediler. Tüm dünyaya örnek mücadele sonrasında bizler düşen en önemli görev unutmamaktır. 15 Temmuz’u unutmayacak asla unutturmayacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.” şeklinde konuştu.Ozan Manas Duygu Yükle Eserler Söyledi  

Sanatçı Ozan Manas’ın şehit ve gaziler anısına duygu yüklü eserler okuduğu anma etkinliği kapsamında Yazar ve TV sunucusu Bekir Develi, 15 Temmuz’a dair duygu, düşünce ve gözlemlerini aktardı.

Gençlerle Vatan Nöbeti

Devletin bekası, milletin birlik ve bütünlüğü, vatan ve demokrasi şehitleri için duaların edildiği gecenin sonunda 15 Temmuz Meydanı’nda toplanan gençler ve vatandaşlar, demokrasi nöbetine durdu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb