reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 20 Kasım 2018 3864 Görüntüleme

AK Parti Beykoz Başkan Aday Adaylarını Tanıyalım

AK Parti Beykoz’da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olmak için çalışmalara başlayan belediye başkan aday adaylarını kısaca tanıyalım.

AK Parti Beykoz’da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olmak için çalışmalara başlayan belediye başkan aday adaylarını kısaca tanıyalım.

AK Parti Beykoz’da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Beykoz Belediye Başkanlığı için AK Parti İlçe Teşkilatına dosyalarını teslim eden 15 kişiden oluşan aday adayları çalışmalara başladı. İstanbul’da 39 ilçede belediye başkan adaylarının isimlerinin Aralık ayında açıklanması bekleniyor.

Beykoz Belediye Başkan adaylığı için dosya veren aday adayları alfabetik sıraya göre şu isimlerden oluşuyor: ADEM SEFER, BAYRAM ÇEVİK, EYÜP SALİH ELMAS, İSMAİL GÜRKAN, KEMAL KAYA, MEHMET ŞÜKRÜ MAMATİ, MUHARREM ERGÜL, MİKAİL AKYILDIZ, MUSTAFA GÜRKAN, MUSTAFA TAHMAZ, REMZİ ŞEN, REMZİ KOZAL, RECEP ÖNCEL, SALİM ÖZTÜRK, YUSUF KESİCİ

İsimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ ADEM SEFER

1967 yılında Beykoz’da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Beykoz’da tamamlayan Adem Sefer, 1989 yılında Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2 yıl çeşitli firmalarda yönetici olarak çalıştıktan sonra 1991 yılından itibaren aile şirketinde yönetici olarak ticari faaliyetlerini sürdürüyor.

Siyasi hayatına 14 Ağustos 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulmasıyla birlikte Soğuksu Mahalle Yönetiminde başlayan Endüstri Mühendisi Sefer, 2004 yılında yapılan seçimlerde partisinin Meclis Üyesi Adayı oldu.

2006 Yılında yapılan İlçe Kongresiyle Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sefer, 2007 Mayıs ayına kadar İlçe Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Yine aynı yılın Mayıs ayında partisinin Genel Merkez ve İl Başkanlığının üst mercileri tarafından İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

2008 ve 2012 yıllarında yapılan olağan kongre dönemlerinde İlçe Başkanlığına yeniden seçildi.

2015 yılında Haziran Genel Seçimlerinde 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 2016 yılından itibaren İBB Yerel Hizmetler ve Yatırımlar Genel Koordinatörlüğüne getirildi. Halen görevine devam etmekte.

Sefer, Beykoz teşkilatıyla birlikte girdiği iki genel, iki yerel, iki referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere yarıştığı 7 seçimde partinin ilçedeki oy oranını arttırarak çıkmayı başardı.

Adem Sefer, evli ve 3 çocuk babasıdır.MİMAR BAYRAM ÇEVİK 

1978 yılında Beykoz’da doğdu. 1989 yılında Deri Kundura İlkokulundan mezun oldu. 1989-94 yılları arasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimine devam etti. Lise l’de maddi nedenlerle okulu terk etmek zorunda kaldı. Eğitim hayatına nokta koyup iş hayatına atılarak kısa süreli esnaflıktan sonra Beykoz’da konfeksiyon atölyesinde ve Saya atölyesinde (ayakkabı imalatı) çalıştı. Çalışma hayatına devam ederken lise eğitimini açık öğretim lisesinde tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Restorasyon Bölümünü kazanarak eğitim hayatına geri döndü.

Mezun olduğu 2000 yılında ilk defa uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’na girerek tüm Türkiye’de alınacak 12 kişiden biri oldu ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde okumaya hak kazandı. Eğitimi süresince Kayseri’de çalışmaya devam etti.

2005 Aralık ile 2006 Mayıs ayları arasında kısa dönem olarak askerliğini Iğdır’da yaptı. Askerlik süresince yıllardır yapılamayan Iğdır Ejder Kervansarayı’nın rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerini yaparak kurullardan onaylattı. Onaylanan proje vakıflar tarafından ihalesi yapılarak hayata geçirildi.

Askerliğini tamamladıktan sonra Beykoz’da mimar olarak iş hayatına başladı. Özel bir şirkette çalıştıktan sonra 2009 yılında Pafika Mimarlığı kurdu. Hâlen faaliyetlerine burada devam etmektedir.       Pafika Mimarlık olarak Türkiye’nin birçok yerinde projeler yapmış, 200’den fazlasını hayata geçirmiştir.

Sosyal sorumluluk ve değer kazandırmak için pek çok yerde cami, okul ve yurt projeleri yaparak bunları hediye etti, hayata geçmesini sağladı.

Siyasetle ilk tanışması ortaokula başladığı yıl üyesi olduğu Milli Gençlik Vakfı ile oldu.

1999 yılında Van’da okul hayatı devam ederken Milli Gençlik Vakfı bünyesindeki yurtta kalmış ve yerel seçimde aktif olarak çalışmalarda yer almıştır. Kayseri’ye geçtiğinde Ak Parti’nin kuruluş sürecinde yer almış, okuldaki çalışmalara katılmış ve üniversite öğrenci konseyi başkanlığı için aday gösterilmiştir.

2014 yerel seçimlerinde Beykoz’a olan düşkünlüğü ve edindiği mesleki tecrübelerle Beykoz’a değer katabilmek için aday adayı olmuş ve seçilerek 2014 yılından beri meclis üyeliğine devam etmektedir.

Yaşamının her döneminde sivil toplum kuruluşlarında görev almış ve gönüllü olarak hizmetler yapmıştır.

Beykoz Ensar Vakfı ilim Yayma Cemiyeti için proje üretmiş, insan Medeniyet Hareketi ve insan Vakfı’nın projelerinde gönüllü danışmanlık yapmaktadır.

Hürrem Hanım ile evli, Muhammed Asaf ve Hafsa’nın babasıdır.

İngilizce ve Almanca bilmektedir.

DR. MİMAR E. SALİH ELMAS

Eyüp Salih ELMAS 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini İstanbul Fen Lisesi’nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği’nde Yüksek Öğrenim hayatına başladı (1997). YTÜ Mimarlık Fakültesine bölüm birincisi olarak yatay geçiş yaptı (1998). Mimarlık eğitimini tamamladı (2002).

Mimarlık unvanı yanında ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünü bitirerek 2. Lisans (ÇAP) eğitimini de 2004’te tamamladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim dalında “Çamlıca-Altunizade-Bağlarbaşı tarihsel çevresi değerlendirme ve Çamlıca’da koruma projesi üretimi” teziyle Yüksek Mimar (Restoratör) unvanını aldı (2005).

İktisadi ve İdari Bilimlerle ortak çalışma alanına sahip olması, analitik düşünme disiplinine altlık oluşturması ve günümüz dünyasının teknolojik gelişmelerinin Ekonomik sistem işleyişi üzerindeki etkisi ışığında, 2011 yılında 3. Lisans Eğitimi olan Anadolu Üniversitesi’nden İşletme Lisansı alarak Ekonomist unvanıyla başarılı bir idari işletme yöneticisi olmayı hedefledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Proje Yönetimi Bilim dalı doktora eğitiminde “Bina Kullanım Evresinin Denetimine Yönelik Bir Çerçeve Yaklaşım Önerisi” tez çalışması ile inşaat sektörü özelinde bina türü yapıların kullanım evresinin denetimini yapmak için model geliştirmiştir. Çalışma bu yönüyle, Türkiye inşaat sektörü literatüründe yapılan ilk çalışma olma özelliğini taşımaktadır.

Nitelikli ve özgün çalışmalarından dolayı çok sayıda üniversitenin mimarlık, şehir bölge planlama, mühendislik, hukuk, işletme, proje yönetimi vb. akademi kürsülerinden eğitim sistemine katkı sağlaması, bilgi ve deneyimlerini gençlere aktarması adına davet aldı. Dr. Öğretim Görevlisi olarak yürüttüğü “Kentsel Dönüşümde Mimarlık, İmar Hukuku, Proje Yönetimine Giriş, Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları” dersleriyle öğrencilere ışık tutan ELMAS, çalışmalarına devam etmektedir.

Özel kurumlarda çalışarak iş hayatına başladı (1999-2005). Yerel ve Genel İdarelerde çeşitli kademelerde yönetici olarak görev aldı (2005-2014). Ümraniye Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’nde Bölge Şefliği’nin yanı sıra, İngilizce yabancı dili ve dış ilişkiler sosyo- kültürel bilgisi nedeniyle AB ilişkileri ve Kent Konseyi koordinatörlüğünü de birlikte yürüttü (2004-2006). İstanbul İli Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü bünyesinde başta Avrupa Adalet Sarayı olmak üzere çeşitli kamu yapılarının denetimini Uzman Mimar unvanıyla yürüttü (2006-2008). Çekmeköy Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu (2008-2014).

2014 Yerel Seçimlerinden sonra da Beykoz Belediyesi’nde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Kendisinin yönetim ve denetiminde olan “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü” ile görev süresi boyunca, Beykoz ilçesinin yıllardır çözüme kavuşması beklenen imar ve mülkiyet sorunu kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İSKİ, DSİ ve çok sayıda Bakanlık, kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalarda bizzat görev aldı.

Uzun yıllar boyunca imar, planlama, kentsel dönüşüm model ve uygulamaları ile geçmişin geleceğe aktarılmasında tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların önemi hususlarında teknik çalışmalar yapan ve şehirde yaşayan insanların memnuniyetini sağlayan ve kullanıcının bulunduğu mahallede yaşamının kendi istediği şekilde sürdürülebilmesini öncelikte tutan birçok projenin içerisinde aktif görevler alan ELMAS, Beykoz İlçesinin de Yerleşik Alanının %65’ine dair imar planlama çalışmalarını tamamladı.

Beykoz Sit Derecelendirme Haritaları’nın onanması açısından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortak işbirliği ile koordineli çalışmalar yürüttü. Beykoz’luların lehine sit sorununu çözecek öneriler geliştirdi.

Çavuşbaşı Bölgesi imar planı kararlarına altlık oluşturacak etüt ve analiz çalışmaları kapsamında yerel aktörlerin planlama sürecine katılımının sağlanması ve Çavuşbaşı- Elmalı Havzası Mevzuatı’nın revizyonu için Çalıştaylara öncülük ederek, katılımcı, koordinatör ve moderatör olarak tüm süreçte yer aldı. Hem teknik hem de sosyal çözüm önerileri geliştirmiş olmakla birlikte, İSKİ yetkililerince de çözüm önerileri mevzuata işlenmek üzere rapor altına alınmıştır. Çavuşbaşı’nın imar planlarında bir kısım yaşayan insanı memnun etmekten öteye var olan şehri yerinde koruyarak yaşanılası bir şehir planı tasarımına öncülük etmiştir.

Süregelen mülkiyet ve imar sorunlarının olduğu Beykoz’da, Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir model olan kullanıcı odaklı “Yerinde Dönüşüm” ilkesinin yaygınlaşmasını hedefleyerek, Tokatköy ve Çubuklu Kentsel Yenileme Projelerinin fikir-etüt-analiz-saha gözlemleri-proje-istatistik vb. çalışmalarını yürüttü. Kentsel dönüşüm sürecine dair çözüm geliştirilmesine, mülkiyet modeli oluşturulmasına, planlama ve projelendirme çalışmaları yapılmasına öncülük etti.

Halihazırda Yıldız Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesidir.

Eyüp Salih ELMAS ileri seviyede İngilizce ve Almanca dillerini bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.İSMAİL GÜRKAN

2014 yılında ki yerel seçimlerde CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Gürkan 1975’ten bugüne sanayi makineleri üreten firma sahibi.AVUKAT KEMAL KAYA

Beykoz AK Parti Aday Adayı Avukat Kemal Kaya Özgeçmiş olarak kaleme almış olduğu bu yazıyı yayınlamamızı istedi ve benim özgeçmişim bu ifadelerini kullandı.

Ben Kemal Kaya,

Sizler kadar Beykozluyum. En büyük şansım Beykoz gibi bir cennette hayata gözlerimi açmam. Henüz sokakların çamur olduğu, yollardan sel gibi yağmur sularının aktığı bir Beykoz’du benim Beykoz’um…

Ben Kemal Kaya,

Çoğunluğu kundura fabrikası ya da tekelde çalışan emekçi insanların yaşadığı Beykoz’da büyüdüm. Çavuşbaşı’ndan yola çıkıp, Kanlıcanın billur denizini soluyup, Paşabahçe’deki kalabalığa selam vererek, efsane lise Ferit İnal’a ulaştım her gün.

Ben Kemal Kaya,

Henüz ilk gençlik yıllarımda her evin altında olan dekor atölyelerinin sesleri yankılanır hala kulaklarımda. Emekçi, vefakâr ama bir o kadar kanaatkâr insanların, bir yeşil çam filmi gibi yaşadığı bir Beykoz’dan hukuk fakültesini kazandım.  Beykoz’dan İstanbul’a açıldığım yıllarda başka yerleri gördükçe daha çok sevdim Beykoz’u.  İstanbul’un bu cennet köşesinde yaşanan hukuksuzluklar,

Beykoz halkının, devletin önünden giderek yaptığı evlerin, kurduğu mahallelerin yıkılma korkusunu yaşaması, hukukçu olarak her daim üzdü beni.

Ben Kemal Kaya,

Beykoz’dan Avusturya’ya yine insanların haklarını daha iyi öğrenebilmek amacıyla yüksek lisans yapmaya gittim. Avrupa’ya gitsem de yine Beykoz’a olan hasretim ve sevgimi büyüttüm.

Ben Kemal Kaya,

Her Beykozlu gibi Beykoz’a ait büyük hayaller taşıyorum. 15 Temmuz Gazilerinin haklarını mahkemede savunmak, meslek hayatımdaki en gurur verici görevimdi.

Ben Kemal Kaya,

Sizler kadar Beykoz’a aitim, Beykoz’un Beykozlularla güzel olduğunu düşünüyorum.

Ak Partimizin aday adayı olarak Beykoz’da bayrağı daha ileri taşıyacağıma söz veriyorum. Tek bir Beykozlunun bile Beykoz’dan ayrılmasına gönlüm razı olmaz. Beykoz’u, Beykozluyu Beykoz’da mutlu yaşatarak, Beykoz’u sizlerle birlikte yönetmeye talip oldum. Hayalim, her sokağında dizi çekilen Beykoz’u, Ülkemizin en keyifli, yaşayanların kendini çok mutlu hissettiği bir Beykoz haline getirmek.

Ben Kemal Kaya,

İçinize sinerek vereceğiniz dostça desteklere talibim.ELEKTRİK MÜHENDİSİ MEHMET ŞÜKRÜ MAMATİ

1968 yılında Rize /Güneysu’da doğdu.  Yıldız Teknik Üniversitesi 1990 yılı mezunu elektrik mühendisi. Evli 2 çocuk sahibi, Çavuşbaşı Yavuz Selim Mahallesi’nde ikamet ediyor.

İş hayatına aile şirketinde elektrik malzemesi ticaretiyle başladı. Askerliğini, asteğmen keşif ve kontrol mühendisi olarak yaptıktan sonra,  askerlik dönüşü, 1994 yılında R. Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, İsbak A.Ş. Sinyalizasyon Müdürü olarak atandı. İsbak A.Ş.’de görev yaptığı süre içerisinde, mevcut sinyalizasyon sisteminin modernizasyonu, sistemin genişleyen metropol alanının tamamına yayılması, ithal ürün kullanımından, kullanılan bu ürünleri, üretip kullanmaya ve bu ürünleri ihraç etmeye kadar bir çok başarıya imza attı. Mevcut trafik kontrol merkezini ve bu merkezin sahadaki uzantıları olan canlı görüntü aktarma sistemleri, sürücü bilgilendirme sistemleri, EDS v.b. uygulamaları yaptı.

2007 yılında İsbak AŞ’den ayrıldıktan sonra, ortağı olduğu firmada, uzaktan sayaç okuma, akıllı sulama, yolcu bilgilendirme cihazlarının tasarımı, üretimi ve sahaya uygulanması işleriyle uğraştı.

Halen inşaat ve gayrimenkul ticareti ile uğraşıyor.

MUHARREM ERGÜL

1954 doğumlu olan Muharrem Ergül, Trabzon ve Ordu kökenli bir aileden gelmektedir. İlk, orta ve lise öğrenimini Beykoz’da yükseköğrenimini ise Marmara Üniversitesi’nde tamamladı.

Gençlik yıllarından itibaren sporla aktif olarak ilgilendi.  Uzun yıllar Beykoz, Kanlıca ve Anadoluhisarı Spor kulüplerinde amatör ve profesyonel futbol oynadı. Yine Beykoz’da birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üye olarak görev aldı.

Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Muharrem Ergül; 1980-1982 yılları arasında Beykoz Paşabahçe Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmenliği ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1984 yılında Beykoz Anadolu Hisarı Ortaokulu Müdürü olarak görev yaptı. 1987 yılında kamu görevinden ayrılarak özel sektöre geçti.

Türkiye’nin en büyük yayın dağıtım şirketlerinden Birleşik Yayın Dağıtım Şirketi‘nde iki yıl boyunca Genel Müdürlük yaptı. Görevi boyunca Türkiye’nin ilk ve en saygın kitap dergilerinden KİTAP DERGİSİ’nin editörlüğünü yürüttü.

1989 yılında Dönemin Milli Eğitim Bakanının davetiyle yeniden kamu görevine döndü. 1991 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği görevinde bulundu. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.  1993 Yılında Beykoz Milli Eğitim Müdürü olarak görev aldı.

1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olmasıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Şehir Tiyatroları Müdürü ve ardından 1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı.

2002 yılında döndüğü İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü görevini 2004 yılında bırakarak, Ak Parti Beykoz Belediye Başkanlığı için aday oldu. Yüksek oranda oy alarak, 2004 Yerel Seçimlerinde Ak Parti’nin ilk Beykoz Belediye Başkanı olarak hizmete başladı.

2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine atandı. 2012 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık Danışmanı olarak görevine devam etti.

Bir dönem Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı’nı da yürüten Muharrem Ergül; birçok belediyede yöneticilik ve liderlik dersleri verdi. Yurt içinde ve yurt dışında Şehircilik alanında sayısız seminer ve konferansa konuşmacı olarak katıldı. Şehircilik, kent kültürü ve İstanbul üzerine radyo programı hazırladı ve sundu. Yayınlanmış 4 kitabı ve yüzlerce makalesi bulunmaktadır.

Halen Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Muharrem Ergül, İngilizce bilmektedir. Yaşamı boyunca Beykoz sokaklarından hiç ayrılmamış, Beykoz sevdasıyla tanınan, İstanbul’la özdeşleşmiş bir Beykoz çocuğudur.

MİKAİL AKYILDIZ

01.01.1964 Rize Kalkandere’de doğdu. İlkokul birinci sınıftan itibaren eğitimine Beykoz’da devam etti. İlkokulu Anadoluhisarı İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Anadoluhisarı Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünde devam ediyor. Evli ve 6 çocuk babası.

Askerlik görevini 1984 yılında uzun dönem olarak Tuzla Piyade Okulu ve Şırnak’ta tamamladı.

Ticari Deneyimi:

1984-1992  yılları arasında inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde çeşitli pozisyonlarda yöneticilik yaptı.

1992 yılında “M. Akyıldız yapı malzemeleri” adı altında İstanbul-Beykoz’da ilk şirketini kurdu.

1997 yılından itibaren Avrasya İnşaat adı altında inşaat malzemeleri satışı ve müteahhitlik alanında hizmet veren firmanın kurucu başkanlığını yürütmekte.

Siyasi STK Çalışmaları:

2016 yılında Beykoz Rizeliler Dernek Başkanı olarak göreve başladı.

2017 yılında Beykoz Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı.

2018 yılı 2. Yarısında Beykoz Dernekler Birliği Başkanlık görevine başladı.

2018 yılında Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) kurulunda yapılan seçim sonucunda oluşan yeni yürütme kurulunda teşkilat başkan yardımcılığı görevine başladı.MUSTAFA GÜRKAN

22.05.1973 İstanbul Üsküdar doğumlu. Üç kuşaktır İstanbul Beykoz’da doğup büyüyen bir ailenin üçüncü kuşak mensubu.(Doksan Yıl) ilk orta öğrenimini Beykoz ilçesinde tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesinde,  yüksek lisans eğitimi Bahçeşehir Üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. 2002 Şubat ayında gençlik kollarında başladığı AK Parti teşkilatlarındaki görevleri sırasıyla; 2002- 2006 Gençlik Kolları 2006-2007 Seçim İşleri Başkanı 2008-2014 Teşkilatlanma Başkanı 2014-2018 İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.  Ayrıca 2009-2011-2014 genel ve yerel seçimlerde 2007-2010-2014 referandum cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Beykoz İlçe SKM başkanlığı görevlerini ifa etti. Son genel seçimlerde İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı oldu. Birçok dernek ve STK yönetim kurulu üyeliği yapmış olmakla beraber kendisine ait Turizm ve Taşımacılık üzerine şirketi ile ticari hayatını sürdürmekte.

Mustafa Gürkan evli ve 2 çocuk babası.

MUSTAFA TAHMAZ

1971 yılında Giresun’un Görele ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Sakarya’da, Lise Öğrenimini ise Üsküdar İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1994 ‘te İstanbul Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nü; 1998’de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni tamamlayan TAHMAZ Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilimdalı’nda “Yerel Yönetimler ve Şehircilik” programında Yüksek Lisans yaptı.

TAHMAZ, memuriyet hayatına 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde başlayarak Müdürlük bünyesinde Komiser Yardımcılığı ve çeşitli birimlerde görev yaptı.1999 yılında

Müfettişliğe atandı ve bu görevi 5 yıl sürdürdü.2004 yılında Zabıta Müdürü, 2006’da Zabıta Daire Başkanı oldu ve bu vazifeyi 8 yıl aralıksız yürüttü.

2014 yılında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına atanan TAHMAZ; 23 Mayıs 2016 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanlığına getirildi. Giresun Spor As Başkanlığı, Giresun Federasyonu Danışmanlığı, Beykoz Giresunlular Derneği Başkan Yardımcılığı gibi birçok Sivil Toplum kuruluşunda aktif görevler aldı. 2014 Yerel Seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanlığı için aday adayı olan TAHMAZ evli ve bir erkek, üç kız çocuk babasıdır.İNŞAAT MÜHENDİSİ REMZİ ŞEN

20.05.1960 tarihinde Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul Bahçelievler’de tamamladı. 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan ŞEN, mühendislik, müşavirlik ve inşaat alanlarında ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin altyapı ve üstyapıları konularında proje, mühendislik, müşavirlik hizmetleri bulunan ŞEN; aynı zamanda deprem mühendisliği, kamulaştırma ve iş güvenliği alanlarında uzmanlık belgesi sahibidir. Kamu ihale kanunu ve bu çerçevede yolsuzlukların önlenmesi konularında çalışmaları bulunmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babası olan Remzi ŞEN, orta derecede İngilizce bilmektedir.

Siyasi Yaşamı

1984-1986: Doğru Yol Partisi Bakırköy Gençlik Kolları Başkanlığı

1986-1990: DYP Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği

1992-1994: DYP Bahçelievler İlçe Teşkilat Başkanlığı

1994-1999: DYP Bağcılar ilçe Başkanlığı

1999: DYP Bağcılar Belediye Başkan Adayı

1999-2002: DYP İstanbul İl Teşkilat Başkanı

2008-2009: Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı

2012: AK Parti’ye Üyelik

Sivil Toplum Görevleri

1991: KASDER (Kastamonulular Dayanışma Derneği) Bağcılar Şube Kurucusu ve Yöneticiliği

1993-2001: Kastamonu Holding Kurucusu ve Yöneticisi

2001: Tüketicileri Koruma Derneği Üyeliği

2002-2007: KASDER Genel Merkez Yöneticiliği

2010: KASİAD (Kastamonulu İş Adamları Derneği) Üyeliği

2015-2017: KASDER Genel Başkan Yardımcılığı

2018: KASDER (Kastamonulular Dayanışma Derneği) Genel Başkanı

MİMAR-EKONOMİST REMZİ KOZAL

1958 Samsun doğumlu olan Remzi KOZAL, 1976 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1982 yılında Selçuk Üniversitesi (KDMMA) Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans İngilizce Hazırlık okudu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İkt. ve İşl. Enstitüsü’nde Finansal Analizler öğrenimi gördü. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

Remzi KOZAL Beykoz Merkez mahallesinde ikamet etmekte, evli ve iki kız çocuğu sahibi. Aile mensupları 1960’lı yılların başından bu yana A. Hisarı, Kavacık, Elmalı ve Şahinkaya bölgelerinde yaşamaktadır.

Beykoz ve İstanbul çapında çeşitli STK çalışmaları içerisinde yer almakta.

ÇALIŞMALARI:

İstanbul’da mimarlık; proje ve inşaat işleri çalışmaları, Libya; Fizan ve Trablus bölgelerinde çeşitli inşaat işleri yaptı.

Pamukbank’ta Türkiye genelinde birçok projenin gerçekleştirilmesinde, proje finansmanı temin edilmesi konusunda (Kredi tahsisi, teminat mektupları, Tok kredileri, yatırım-teşvik uygulamaları vb.) uzman ve müdür olarak çalıştı.

Türk Telekom ve Halk Bankası adına, konseptlerini hazırlayarak, 81 ilde (Yönetim binaları, banka şubeleri, Telekom binaları, eğitim binaları, kreşler, misafirhaneler, çevre düzenleme-peyzaj, restorasyon, güçlendirme, alt yapı vb.) en az iki bina inşa işini yürüttü.

Gayrimenkul değerleme konusunda spk lisansına sahip. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kurulması konusunda Halk Bankası ve Türk Telekom’da çalışmalar yaptı. Mesleki, kültürel ve sosyal amaçlı sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici.

Türkiye’nin önde gelen gazete ve sektör dergilerinde; şehircilik, şehir ekonomisi ve şehir işletmeciliği başta olmak üzere; mimarlık, mimaride konsept çalışmaları, inşaat, emlak, ekspertiz, vb. konularda uzmanlık yazıları yayımlandı/yayımlanmaktadır. Uzmanlık konularında; bildiriler sundu, açık oturum, TV ve radyo tartışma programlarına katıldı. İnternet ortamında çok sayıda çalışması bulunmaktadır. Asya, Avrupa ve Afrika’da (üç kıtada) inşaat çalışmaları yaptı.

Beykoz’da eski eser yenileme (restorasyon)işleri yapıyor.

İmar, atıklar ve fiziki görünüm başta olmak üzere Çağdaş Şehir İşletmeciliği; İmar Barışı, 2b ve gecekondulaşma konularında çalışmalar yaptı/yapıyor.

RECEP ÖNCEL

1962 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini doğduğu şehirde yaptı. Üniversite eğitimi olarak, iktisadi idari bilimler fakültesini bitirdi. 1985’de Marmara Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansı yaptı. Master derecesi aldı.

1986’da İstanbul’da yedek subay olarak askerlik yaptı,1988’de Al Baraka Özel Finans Kurumu’nda çalıştı. Daha sonra kendi işini kurdu. 1990’da Berat İnşaat Ltd. Şti. başkanı oldu, sonraki yıllarda Konya ve İstanbul’da konut, okul, cami ve yurt inşaatları yaptı.

Halen İstanbul’da aile şirketini yönetmekte olup Bağdat Caddesi ve Kartal’da konut inşaatları yapmaktadır. Beykoz Otağtepe Süleyman Çelebi Camii Derneği yönetim kurulu başkanıdır.

Gazete ve dergilerde ekonomi ve siyasi konularda makaleler yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

***YAYIMLANMIŞ ÇALIŞMALARI ***

1-Ödemeler Bilançosu Tanım Teori ve Türkiye Uygulaması (Master Tezi- Kitap) 2011

2-Yeni Anayasa Önerisi (Sivil Toplum Çalışması- TBMM Başkanlığı’na sunuldu.) 2012

3-Mesneviden Mesajlar (Kitap) 2018

***GÖREV ALDIĞI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI***

1-Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı 1992-2013 Kurucu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan

2-Armağan İlköğretim Okulu 2000-2011 Kurucu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan

3-Yeşilkaya Yüksek Öğrenim Yurdu 2004-2012 Kurucu ve Başkan

4-Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı 2005-2007 Konya Mütevelli Üyesi

5-Konya Ticaret Odası 1996-2018 Üye

6-İstanbul Ticaret Odası 2006-2018 Üye

7-MUSİAD 2011-2017 Üye

8-KONSİAD 2008-2018 Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi

9-DERSİAD 2014-2018 Üye

10-KOMÜT 2015-2018 Üye

13-Beykoz Otağtepe Süleyman Çelebi Camii Derneği 2016-2018 Başkan

***YAPIM VE ONARIMINI YAPTIĞI CAMİLER***

1-Hasdal 77 Piyade Alay Camii 1986

2-Karatay Araplar Hacı Bacak Camii 2004

3-Karatay Araplar Mimar Sinan Mahalle Camii 2006

4-Meram Sungur Bey Camii 2010

5-Beykoz Süleyman Çelebi Camii 2018SALİM ÖZTÜRK

1966 Beykoz doğumludur. İlkokulu Hacı Numan İlkokulu, Ortaokulu Fevzi Çakmak Ortaokulu, Liseyi Anadoluhisarı Ticaret Lisesinde okudu.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. 1983-1992 yılları arasında ticaretle uğraştı. 1994 yılında mesleki stajını tamamlayarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Belgesini aldı. 1994 yılından bu yana Mali Müşavir olarak çalışmakta olan Öztürk, Beykoz Giresunlular Derneği’nde bir dönemi başkanlık olmak üzere 1989-2004 yılları arasında görev yaptı. Beykoz Eğitime Destek Derneği’nin kurucularından biri olup halen bu derneğin Denetim Kurulunda görev yapmaktadır.

Beykoz Belediyesi 6. Dönem meclis üyeliği, Plan Bütçe komisyonu başkanlığı ve Encümen üyeliği görevinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Öztürk, evli 2 çocuk babasıdır.YUSUF KESİCİ

1967 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. Eğitimini Rize’de tamamladı.1990 yılında İstanbul’a geldi.20 yıldır ticaret yapmakta.10 yıldır Beykoz İlçesi Kavacık Mahalle Muhtarı. Bir dönem Kavacık Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, İstanbul Muhtarlar Federasyon’u ve Çayeli Dernekler Federasyonu ÇAYDEF yönetim kurulunda. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb