reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 9 Ekim 2018 1658 Görüntüleme

Pazar Esnafına ve Fırıncılara Zam Denetimi  

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ilçedeki pazar ve fırıncı esnafını denetledi.Vatandaşlar pahalılıktan şikayet etti. Başkan Yücel Çelikbilek zam fırsatçılarına karşı denetimlerin sıkı şekilde süreceğini söyledi. 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ilçedeki pazar ve fırıncı esnafını denetledi.Vatandaşlar pahalılıktan şikayet etti. Başkan Yücel Çelikbilek zam fırsatçılarına karşı denetimlerin sıkı şekilde süreceğini söyledi.Pazar ve fırın denetimine; Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Manolya Demirören Tekin, Salim Öztürk, Eyüp Salih Elmas, Yakup Özbek, Tacettin Aksu ve Zabıta Müdürü Akif Kılıç katıldı.Paşabahçe’de semt pazarı ve fırınları dolaşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek zabıta ekipleriyle tezgâhları denetledi. Tezgâhlardaki ürünleri inceleyen fiyat ve etiketleri kontrol eden Başkan Çelikbilek esnafa kuralları hatırlattı.Bazı tezgâhlarda ürünlerin faturalarıyla ve satış fiyatları arasında fahiş fark tespit eden zabıta ekipleri haksız kazanç sağlayan esnafa ceza kesti. Ürünlerin tazelik, kalite, gramajlarını da kontrol eden ekipler kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulundu.Denetleme esnasında Başkan Çelikbilek’e ekmek ve pazar fiyatlarının pahalılığından yakınan vatandaşlar askeri ücretle zaten çok zor geçindiklerini ekmek, sebze ve meyve fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle neredeyse hiç bir şey alamadıklarını dile getirdiler.Valilik Kararı Tebliğ Edildi

Fırıncı esnafına yapılan ziyaretlerde ise ekmeğin gramajı ve fiyatı konusunda valilik kararına uyulması tebliğ edildi. Başkan Çelikbilek: “Pazar yerleri ve fırınlar halkımızın temel gıda maddelerini aldığı mekânlarıdır. Buralarda satış yapan esnafımızın kurallara uyması gerekiyor. Halkımızın menfaatini korumak asli vazifelerimizdendir. Huzurlu bir ilçe için pazar yerlerinin denetimi devam edecek.” dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb