reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 1 Ekim 2018 1588 Görüntüleme

BEYKOZ’DA YAŞANAN SEL FELAKETİNDE CAN KAYBI YOK! MADDİ HASAR ÇOK!

Beykoz’da Sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşanmazken geniş çaplı maddi zarar oluştu.

Beykoz’da Sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşanmazken geniş çaplı maddi zarar oluştu.

Beykoz’u etkisi altına alan sağanak yağış Elmalı Barajı ve Mahmut Şevket Paşa ve Çavuşbaşı Çengeldere’de bulunan derelerin taşmasına neden oldu.

Bölgede sel baskınları oluşurken, geniş çaplı maddi zarar oluştu. Mahmut Şevket Paşa deresi, Elmalı barajı ve Çavuşbaşı Çengeldere’de bulunan dere taştı, taşkın su baskınlarına neden oldu. Şiddetli yağış sonrası toprak kaymaları yaşandı. Bazı vatandaşlar, evlerini basan su nedeniyle mahsur kalırken, komşularının çabasıyla kurtarıldı.

AK Parti Meclis Üyesi ve köşe yazarımız Yılmaz Özdemir’in Örnekköy’de bulunan evini su bastı. Araçları su altında kaldı ve kepçe yardımıyla çıkarıldı. AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu kendisini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bir binanın çatısına yıldırım düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ekipleri sevk edildi. Ekipler alev alev yanan çatıya müdahale ederek yangını söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken binada maddi hasar meydana geldi.

Bazıları da itfaiye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda mahsur kaldıkları yerden çıkarıldı.

Mahsur kalan bazı vatandaşlar da kepçe yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Bu arada bazı bahçe ve seralardaki ürünler de sel nedeniyle zarara uğradı.

Dere boyunca ilerleyen Mahmut Şevket Paşa Caddesi üzerinde bulunan bazı köprüler de sel nedeniyle zarar gördü. Sokak hayvanları sele kapıldı.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’ın talimatıyla meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı bünyesinde kriz masası oluşturuldu. Dilmaç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Beykozlu vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek sel felaketinden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini açıkladı.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Beykoz’da yaşanılan sel felaketinden zarar gören aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyaretlerde kendisine CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Meclis Üyeleri Okan Uzun, Gülay Demirel, Süleyman Kılıç ve Cavit Gül, ilçe yöneticileri eşlik etti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb