reklam reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 30 Nisan 2018 2288 Görüntüleme

Altın Kız Berranur Avrupa Kapısını Açtı

Beykoz’un Taekwando Sporu’ndaki gururu Berranur Çiftçi adını 2018 Avrupa Ümitler Taekwando Şampiyonası’na yazdırmayı başardı.

Beykoz’un Taekwando Sporu’ndaki gururu Berranur Çiftçi adını 2018 Avrupa Ümitler Taekwando Şampiyonası’na yazdırmayı başardı.

Avrupa Taekvando Birliğinin düzenlediği WTE Başkanlık Kupası müsabakaları Yunanistan’ın Başkenti Atina’da gerçekleşti. 4. gün karşılaşmalarında tatemiye çıkan Genç Bayanlar 68 kilo sporcumuz Berranur Çiftçi, büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Kotasını da aştı ve Bronz Madalya kazandı. Çiftçi, böylece adını 2018 Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası veya 1. Multi Oyunlar Avrupa Şampiyonası’nda duyurabilecek.

76 ülkeden 2468 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonaları’na kota veren müsabakada Türkiye Milli Takımı adına 68’i bayan 59’u erkek olmak üzere toplam 127 sporcu mücadele etti.

İlk maçta Yunanlı rakibini 22-7, 2. maçta yine Yunanlı rakibini 20-5 yenen yarı finalde ise Rus rakibine 15-4 mağlup olan Çiftçi,  Avrupa 3.’sü oldu.

Antrenör Osman Günaçtı: “Onunla ne kadar gururlansak az”

Milli Antrenör Osman Günaçtı, ”Bir sporcunun azmi ve hedefi olursa nasıl başarılabileceğinin en büyük örneğini Berranur Çiftçi ile yaşadık. Çok küçük yaşlarda Beykoz Belediyespor Taekwando Takımı ile antrenmanlara başlayan Milli Gururumuz en son kazandığı başarıyla kariyerinde yeni hedeflere yelken açma hakkını elde etti. Onunla ne kadar gururlansak az. İlçemizden bu kadar başarılı bir sporcuyu Türk Taekwandosuna ve Milli Takıma kazandırdığımız için büyük mutluluk ve heyecan yaşıyorum.” diye konuştu.

Berranur Çiftçi: “İnşallah 2018 Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda da Türk Bayrağımızı dalgalandıracağım”

Beykoz’un Altın Kızı Berranur Çiftçi ise yakaladığı bu başarının kendisi açısından oldukça sevindirici ve gurur verici olduğunu söylerken, ”Bu spor dalıyla uzun yıllar önce beni buluşturan, güvenen, yanımda olan Antrenörüm Osman Günaçtı Hocama, bana destek olan antrenörlerime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah 2018 Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda da Türk Bayrağımızı en yukarıda dalgalandıracağım. Çok çalışmam gerektiğini iyi biliyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb