reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 16 Mart 2018 2024 Görüntüleme

Gülümseten Emek Projesi tanıtıldı

Ensar Vakfı Gençlik Oluşumu tarafından gerçekleştirilen ‘Gülümseten Emek’ projesi Beykoz’da tanıtıldı.

Ensar Vakfı Gençlik Oluşumu tarafından gerçekleştirilen ‘Gülümseten Emek’ projesi Beykoz’da tanıtıldı.

Projeyle Suriyeli mülteci kamplarındaki çocuklara el emeğiyle yapılan oyuncak bebekler 23 Nisan’dan sonra hediye edilecek. Halk Eğitimle ortaklaşa yürütülen projeyle oradaki çocukların topluma adaptasyonunun sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Hanımlar Komisyonu ve Genç Ensar Beykoz, haftanın çarşamba ve perşembe günleri halk eğitimden gelen eğitmenin desteği ile el işi bebekler hazırlamakta. Bunun yanı sıra Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan onay ile ilçe bazındaki okullarda öğrencilerle Suriyeli mülteci kamplarında yaşayan çocuklar için el işi bebek ve oyuncaklar yapılmaya devam ediliyor.

Ensar Vakfı Beykoz Kavacık Şubesi Dernek Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert, Ensar Vakfı Genel Merkez Yöneticileri ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ile vakıf yöneticileri katıldı.

MERDAN: “GÜLÜMSETEN EMEK PROJESİNE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.”

Projeyle ilgili konuşan Ensar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanı Ceyda Merdan şunları ifade etti: “Bugün Beykoz Şube ziyaretine gelmek istedik. Böyle de güzel bir organizasyon varmış. Geçen sene de ziyarete geldiğimizde hocamız ve kursiyerlerimizle tanışmıştık. Gülümseten Emek projesine destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bizler 1,5 yıldır Türkiye genelinde 170 şubemizde Hanımlar Komisyonu yapılandırmasını oluşturma gayretindeyiz. Öncelikle İstanbul Şubelerimizden başladık. Beykoz Şubemiz de bunlardan biri. Halk Eğitim Merkezi ve Ensar işbirliğiyle el sanatları kursunda çok güzel ürünler çıkarmışlar. Bu sene Genç Ensar’ımızın kurulumu sağlandı. Genç Ensar’ın projesi ‘Gülümseten Emek’ projesine Hanımlar Komisyonu olarak bizler de destek veriyoruz. Tüm şubelerimizde gündemimiz bu. Mülteci kamplarındaki çocuklara buradan çıkan bebekleri 23 Nisan’dan sonra kamplara gidip teslim edeceğiz.”

SOYAL: “BİZ BİLİYORUZ Kİ ORADAKİ HİÇBİR ÇOCUK BU SAVAŞTAN MESUL DEĞİLDİR.”

Genç Ensar Kız Komisyonu Sorumlusu Sümeyye Soyal şöyle konuştu: “Bugün toplanmamıza vesile olan projemizden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere Suriye, binlerce yıllık geçmişe ve zenginliklere sahip olan bir ülkedir. Ancak şu anda tüm bu zenginlikleriyle değil, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır insani dramla gündeme geliyor. Bu iç savaşa ne kadar Suriye iç savaşı demiş de olsak, pek çok ülke doğrudan veya dolaylı olarak bu iç savaşa dahil olmak zorunda kalmıştır. Ulusal ve uluslararası mecralarda çözüme amaçlı çalışmalar yürütülse de belirsizlik devam ediyor. Bu savaşta yüzlerce insan hayatını kaybetmiş ve bu insanların çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşmaktadır. Yaklaşık 7 milyon sivil insan, başka ülkelere sığınmak zorunda kalmıştır. Türkiye de sivillere kapılarını açmış ve yaşamlarını idame ettirmeleri için bir imkan sunmuştur. Bu sorun her ne kadar ülkemizde ve dünyada siyasi ve ekonomik olarak gündeme alınmış olsa da toplumsal boyutlarıyla da ele alınmak zorundadır. Bu siviller sadece yemek ve içmeyle hayatını sürdüremez. Sosyal ve psikolojik ihtiyaçları var. Bizler bu gençlerin ve çocukların topluma olan adaptasyonlarını hızlandırmak, onlara fırsat eşitliği sunmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Biz biliyoruz ki oradaki hiçbir çocuk bu savaştan mesul değildir. Ancak savaşın en ağır sonuçlarını bu çocuklar yaşamakta. Bu projeyle bu çocukların topluma adaptasyonunu hızlandırmak istiyoruz.”

SOYAL: “BİZLER BU PROJEYLE ONLARI ÖNEMSEDİĞİMİZİ VE MÜLTECİ OLMADIKLARINI SÖYLEMEK İSTİYORUZ.”

Sümeyye Soyal sözlerini şöyle tamamladı: “Şu ana kadar pek çok sivil toplum kuruluşu oyuncak üzerine kampanyalar gerçekleşti. Ama kimse kendi elleriyle yaptığı oyuncak bebekleri mülteci kamplarına ulaştırmadı. Bizler bu projeyle onları önemsediğimizi ve mülteci olmadıklarını söylemek istiyoruz. Bu sebeple vakfımızın 170 şubesinde bu çalışma gerçekleştirilmektedir. Bu kampanyada hepimizin evinde bulunan kullanılmayan eşyaları kullanıyoruz.”

Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, verdikleri destek nedeniyle Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur’a içerisinde hat sanatının yer aldığı bir tablo hediye etti.

Projeye katkı sağlamak isteyenler aşağıdaki iletişim bilgileri ve sosyal medyadan ulaşabilir.

İletişim: gulumsetenemek@gencensar.org

Ensar Vakfı: 0212 513 03 09

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi: 0216 693 06 66

@ensarbeykoz @BeykozHanimlar @ GencEnsarBeykoz

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb