reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 24 Ocak 2018 1328 Görüntüleme

AFRİN OPERASYONU HAKLI VE ZORUNLUDUR

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız bir yazı yayımlayarak Afrin Harekatına destek verdiklerini açıklayarak Afrin Harekatı haklı ve zorunludur dedi.

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız bir yazı yayımlayarak Afrin Harekatına destek verdiklerini açıklayarak Afrin Harekatı haklı ve zorunludur dedi.

Yıldız yayımladığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

İktidar sırça köşkte oturduğuna bakmadan komşunun camına taş atmış olabilir.

Üzerine vazife değilken ABD ve Körfezdeki hempalarının gazına gelip Suriye’nin iç işlerine burnunu sokmuş olabilir.

Kuzey Irak’tan gelen Peşmergelerin Türkiye üzerinden törenlerle Suriye’ye geçmelerine destek sağlamış olabilir.

Adı her ne olursa olsun Suriye rejimine karşı olan güçlere destek sağlamış olabilir.

Yani bugün Suriye’nin kuzeyinde girişmek zorunda kaldığımız harekâta giden yolların taşlarını bizzat iktidar döşemiş olabilir.

* Bunların hepsi bizim iç meselemizdir. Kendi içimizde konuşur, tartışır ve günü geldiğinde de hesabını sorarız.

* Devletimizin şu an yürütmekte olduğu AFRİN HAREKÂTI zorunlu bir operasyondur. Türkiye, bölgede özerklik peşinde olan ve PKK çizgisini izleyen yapılanmanın Akdeniz’e doğru ilerlemesini engellemek zorundadır.

* Bu konuda asıl çıkar birliği yapması gereken ülke de geçmişte ne söylenirse söylensin; SURİYE devletidir. Çünkü Suriye’nin toprak bütünlüğü, ülkemizin toprak bütünlüğüyle doğrudan ilintilidir.

* Dileğimiz, bu harekâtın olabildiğince az can kaybıyla ve en kısa zamanda son bulması ve özellikle sivillerin bundan zarar görmemesidir.

* Birileri aksini iddia etse de bu operasyon Kürtleri hedef almamaktadır. Bu bölgede dış güçlerin gözetiminde hükümranlık kurana ve güvenliğimizi, birlik-beraberliğimizi tehdit eden unsurları saf dışı bırakmaya yöneliktir.

* Belirttiğimiz gerekçelerle tamamen vatansever gerekçelerle AFRİN HAREKÂTI’na destek veriyor; zaferle sonuçlanması için dua ediyoruz.

MEHMET MAHMUT YILDIZ-ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb