reklam
Ana Sayfa Yazarlar 24.01.2018 2324 Görüntüleme

TRANSFERDE YAŞ SINIRI

Futbolda devre arası tatili biterek ligler ikinci yarı için yeniden başladı diğer taraftan yeni transfer dedikoduları da son hızla devam ediyor ve transfer sezonunun bitmesine çok az bir süre kaldı. Ancak görünen gerçek şu ki; “Kulüplerimizin mali yapılarına bakarak” şimdi ve önümüzdeki sezonda sadece Avrupa’da işi bitmiş ve sporu bırakma yaş sınırında olan sporcuların transfer olabileceğini söylersek pek yanılmamış olacağız.

Galatasaray da eski Başkan Dursun Özbek hiç kimsenin anlamadığı ve kendisinin de açıklayamadığı bir şekilde seçime gittiğini biliyorduk, geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde kendisine hiç şans verilmeyen Mustafa Cengiz seçimi kazanarak sürpriz yaptı. Mustafa Cengiz daha önce hiçbir yönetim kurulunda görev yapmadan Galatasaray’a başkan olan ilk kişi oldu. Ancak yeni başkan açıklamalarında   “Biz yıllardır Galatasaray’ın içindeyiz. Gündelik sorunları da, büyük sorunları da biliyoruz. Hazırlığımızı yaparak geldik. Şu da unutulmamalı ki, değişmeyen tek şey değişimdir. Galatasaray’da değişim zamanı gelmişti. Kongre de böyle karar verdi” diye çok gerçekçi ve bilinçli bir açıklama yaparak anlamlı bir başlangıç yaptı.

Diğer taraftan Dursun Özbek başkanlığı kaybettiği kongrenin ertesi günü kulüpten alacağı olduğu söylenen yaklaşık 100 milyon TL. için kulüp hisselerine temlik koyduğu belirtiliyor, bu haberin ve diğer mali sıkıntıların ne düzeyde olduğu devir teslim işleminden sonra ortaya çıkacağı kesindir. Galatasaray’da sporcu ödeme ve maaşlarının bilhassa Basketbolda 3 aydır verilemediği söylenirken futbolda ikinci yarı için yeni transferler düşünülmesi de çok anlamsız gözüküyor.

Dursun Özbek’in Galatasaray başkanlığını kaybetmesinin akabinde Türkiye Kulüpler Birliği Vakıf Başkanlığının akıbeti de sorgulanmaya başlayacak bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Fenerbahçe de başkan Aziz Yıldırım, Acıbadem Gurup ve Mehmet Ali Aydınlar ile  gerçekten “takdire şayan” bir forma sponsorluğuna imza attılar. Konuşulan 200 Milyon TL. Fenerbahçe’nin gelir gider arasındaki negatif farkı sıfırlayacak gibi gözüküyor. Bu anlaşma sadece forma reklamı ile sınırlı kalmayacağını düşünüyorum. Mehmet Ali Aydınların Voleybolu sevdiği zaten biliniyor ve geçmişte Fenerbahçe Kadın Voleybol takımına sponsor olarak çok büyük başarılara imza atıldığı bilinen bir gerçek, umarım Mehmet Ali Aydınlar tekrar sponsor olarak ülke voleyboluna büyük katkı sağlar.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı bir yeni yıl dilerim. Esen kalın.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb