reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 26 Ekim 2017 1943 Görüntüleme

CHP yurt genelinde imza kampanyası başlattı

CHP Müftülere verilen resmi nikah kıyma yetkisine karşı Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı.

CHP Müftülere verilen resmi nikah kıyma yetkisine karşı Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı.

Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin iptali için başlatılan imza kampanyasında CHP Beykoz İlçe Örgütü, Kadın ve Gençlik Kollarının çalışmasıyla vatandaşlardan imza toplayacak.

Söz konusu imza kampanyası için hazırlanan metinde müftülüklere bu yetkinin verilmesini laiklik ilkesine aykırı olduğu, kadın haklarını ihlal edeceği, toplumsal barışı bozacağı beyan edildi.

Toplanan imzalarla Anayasa Mahkemesine sunulacak olan metinde şöyle denildi:

“Nüfus hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı içinde yer alan, müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesine ilişkin madde, tüm itirazlarımıza karşı TBMM’de kabul edildi.

Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesi, Anayasanın değişmez ilkelerinden laiklik ilkesine aykırıdır. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan müftülük makamı, din işleriyle yetkili ve görevlidir. Nikah, bir dünya işidir. 1926 Medeni Yasamız, kadın erkek eşitliğini gözeterek ve toplumumuzda en çok kadınların ezildiğini dikkate alarak evlilik birliğinde tam eşitliği sağlama amacıyla düzenlenmiştir. Resmi nikah, evlilik birliği içinde evliliğe verilen emeği ve birliğin ürünü olan çocukların haklarını korur.

Bu yasanın geçmesi halinde, kadın hakları korunamayacak; toplumsal barış bozulacaktır. Anayasa Mahkemesini laik hukuku ve bu hukuku ve bu hukukun güvence altına aldığı kadınların ve kız çocuklarının haklarını korumaya, bu düzenlemeyi iptale davet ediyoruz.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb