reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 18 Eylül 2017 2642 Görüntüleme

Atatürksüz Müfredata Hayır!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim müfredatında yapılan değişikliklerin iptali için hukuk zemininde mücadele başlattı ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim müfredatında yapılan değişikliklerin iptali için hukuk zemininde mücadele başlatan Cumhuriyet Kadınları Derneği okulların eğitim ve öğretime başladığı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü (bugün) bütün şubeler eş zamanlı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Cumhuriyet Kadınları Derneği ellerindeki ‘Atatürk’süz müfredat istemiyoruz’ yazılı pankartı Beykoz Şubesi Başkanı Esra İspalarlı’nın okuduğu basın açıklamasından sonra kaymakamlığın kapısına bıraktılar.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şubesi Başkanı Esra İspalarlı okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ATATÜRKSÜZ MÜFREDATA HAYIR!

Bildiğiniz gibi MEB, bugün başlayan yeni öğretim yılında Atatürksüz bir müfredatı tüm uyarı ve itirazlara karşın zorla çocuklarımıza dayatmaktadır.

Bu müfredat, yani ders programı;

Cumhuriyet Devrimlerinin, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu, ebedi liderimiz Atatürk’ün unutturulmasını hedefleyen, Devrim Tarihimize saldıran, Cumhuriyete düşman, Milli Devlet yerine Ümmetçiliği hedefleyen, Kadın Haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok eden, Milli Devlet ve Laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece Vahabi din anlayışını önceleyen Çağ dışı bir programdır.

Bu ders programları Cumhuriyet Eğitimini ve Cumhuriyet kurumlarını ortadan kaldırmayı hedefleyerek, Milletimizi bir arada tutan değerlerimizi yok edecek ve Vatanımızın bölünmesine yol açacaktır.

Ne yazık ki artık MEB, “Milli” de değildir, ”Eğitim” de yoktur!

Sık sık çocuk cinsel istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı başta olmak üzere dinci, çıkarcı, bölücü örgütlerin özel çiftliği olmuştur. Çocuklarımızı artık onlar karanlık emellerine göre şekillendirecektir. Bakanlığın adı da bundan böyle “Ümmetçi Bakanlığı” olmalıdır. Ancak biz CKD olarak bunlara izin vermeyeceğiz.

Milli Devletin varlığını sürdürmesi, Cumhuriyet Devriminin kazanımların korunması, kadın-erkek eşitliğinin, insanlık onurunun, inanç ve ibadet özgürlüğünün korunması için bu müfredata şiddetle karşı çıkıyoruz.

Tüm insanlık Çağdaş Uygarlığa ve bilimde en üst seviyeye ulaşmak için yarışırken, Türkiye son sürat Ortaçağ karanlığında sürükleniyor.

Neredeyse yüzyıl önce yürürlükten kaldırılan Mecelle’yi çocuklarımıza öğreterek mi uzay çağını yakalayacağız? Bu müfredatın akla ve bilime aykırı abuklukları için daha yüzlerce örnek verebiliriz ancak bu bir basın toplantısına sığmaz, birkaç günlük bir konferans gerektirir.

Özetle şunu söylemek istiyoruz ki, bu müfredatla Ülkemizin ve çocuklarımızın katledilmesine, geleceklerinin karartılmasına rıza göstermeyeceğiz. Çağdaş, bilimsel, Milli ve laik bir eğitim istiyoruz…

Atatürksüz, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetsiz müfredat değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için birazdan Danıştay’a dava açacağız.

Şu anda ülke genelindeki tüm şubelerimizde eş zamanlı basın açıklaması yaparak 97 şubemizle il-ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine siyah çelenklerimizi koyacağız ve tüm şubelerimiz üyeleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na telgraf çekme eylemi yapacağız.

Bunlar daha başlangıç…

Çağdışı müfredat iptal edilene kadar halkımızla birlikte ve sürekli eylemlilik içinde mücadelemize devam edeceğiz.

Bu ümmetçiler hiç heveslenmesinler;

Biz Türk anaları, evlatlarımıza torunlarımıza o unutturmak istedikleri Atatürk’ü Cumhuriyeti, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini hep öğrettik ve daima da öğreteceğiz. Gidin bakın Anıtkabir’e, daha okula gitmeyen minicik bebeklerin hepsi Atatürk’ü biliyor, sevgiyle ona koşuyor.

Bu milletin kalbinden, beyninden Atatürk’ü silemezsiniz, silemeyeceksiniz…

Basın açıklamamızı Atamızın güzel sözleriyle bitiriyoruz: ”Milletin İstiklalini, Milletin azim ve kararı kurtaracaktır”…

Dr. Canan Arıtman
Cumhuriyet Kadınları Derneği

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb