DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Ahlak ve adaleti temel kılmayan toplumsal oluşumlar yok olurlar
Nasıl bir bina, yapı ayakta durmak için sağlam bir temele, sağlam kolonlara, sağlam duvarlara, sağlam çatıya ihtiyaç duyarsa, öyle de cemiyette siyasi, ticari ve içtimai yapılarda belli ilke ve değerlerin üzerine inşa edilirler. Ahlak ve adaleti temel kılmayan tüm toplumsal oluşumlar dağılır ve yok olurlar.
Şahlanış Hareketimizin Kurucusu Sayın Murat Altun 1990 yılında Şahlanış Hareketimizin adını koymadan üzerine inşa edeceği temel değerleri, temel kabulleri ortaya koydu. Kısaca 3F, 3S ve 1V olarak ifade ettiğimiz “Saygı, Sevgi, Sadakat, Vefa, Feragat Feraset, Feragat” değerler bütünü hakkında yazmaya kalkışsak ciltler dolusu yazı kaleme almak gerekecektir.
22 asırlık Türk yönetim anlayışı, töresi ve devlet geleneğinin oluşturulma sürecine bakıldığında ahlaki değerler yanında etik değerlerin de oldukça önemli olduğu görülmektedir.
Bu kutlu ve kökü siyasi işleyiş süreci, ahlaki ve etik değerler anlamında incelendiğinde ise adalet, liyakat, iyilik gibi temel değerlerin iyi yönetiminin gerekli şartları arasında sayılması devlet geleneği hakkında da bilgi verici nitelikte olmaktadır.
İki yılı aşkın kökleri olan Türk yönetim kültürünün olmazsa olmaz yazılı kaynakları olarak kabul edilen siyasetnamelerde de etik değer ve ilkeler üzerinde durulmakta, bu etik değer ve ilkelerden çoğu zaman yönetim ilkeleri olarak bahsedilmekte ve yöneticinin görev ve sorumlulukları devletin bekası açısından bu değerlerin önemine dikkat çekilmektedir.
Belirttiğimiz ilkeler ve değerlerin yanında hesap verebilirlik, şeffaflık, açıklık, profesyonellik gibi yeni kabul edilebilecek kavramlarla da temelleri kuvvetlendirmek gerekmektedir.
İşin özü Ahlak ve Adaleti temel kılmayan ve yüksek değerleri dışlayan bir siyaset tarzı ve anlayışını asla kabul etmiyoruz.
Yorumlar
Benzer Yazılar
-
CHP Beykoz’dan Meydan’da Esnaf Ziyareti: “Geçim Derdi Büyüyor”
-
MÜBADELE
-
Beykoz’da Çevreyi Koruyacak Dev Adım Riva Atık Su Tüneli Projesi Sürüyor
-
Kavacıkspor’da Yeniden Hedefe Odaklanma “Pese Etmeye Niyetimiz Yok”
-
Çavuşbaşıspor Kar Yağışıyla Yarım Kalan Maçta Rasathanespor’la 2-2 Berabere Kaldı
-
Beykoz’da 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi Etkilenecek Mahalle ve Sokaklar Açıklandı
-
Çavuşbaşıspor U18’den Net Galibiyet Gümüşsuyuspor’u 3-0 Geçti
-
Paşabahçe U18’den Gol Şov, U19’da Hayal Kırıklığı
-
Beykoz Anadolu’da Disiplin Fırtınası: Başkan Zeki Aksu ve Yöneticiler PFDK’ya Sevk Edildi
-
Beykoz Kulüpler Birliği’nden Yerel Medyaya Anlamlı Buluşma
-
Beykoz Belediyesi İmar Bilgilendirme Toplantısını Paşamandıra’da Gerçekleştirdi
-
Geleneksel Beykoz Balık Festivali Sahilde Coşkuya Sahne Olacak