reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 16.02.2024 851 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

DEMOKRATLAR PLATFORMU TOPLANTISININ ARDINDAN

Siyasetteki çizgisini” ben değil, biz; Parça değil bütün” üzerine kuran Şahlanış Partisi inatla sürdürdüğü İSTİŞARE GELENEĞİNİN gereğini yapmaya devam ediyor. Bu istişare toplantılarından biri, 11 Şubat 2024 tarihinde Taksim-Elit World Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının ev sahibi DEMOKRATLAR PLATFORMU idi. Toplantı Adalet Partisi’nin kuruluşunun 63. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenmişti. Toplantının moderatörü DOĞRUYOL PARTİSİ Kocaeli eski Milletvekili HALİL İBRAHİM ARTVİNLİ’ydi.

Toplantıya ilgi umulandan yüksekti. Eski bakanlardan Mehmet Gazioğlu, Nurhan Tekinel yanında çok sayıda eski milletvekilinin katılımı, gelecek adına umut vericiydi. Bunların dışında merkez sağda kendine yer bulmak isteyen siyasi partilerin genel başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri de toplantıya katılmışlardı.

Toplantının temel konusu Merkez sağın dağınıklığı ve bu dağınıklığın nasıl giderileceği üzerinde şekillendi. Görüş açıklamaları genel olarak Merkez Sağı temsil iddiasında olan partilerden Demokrat Parti ekseninde oldu. Konuşmacılar Demokrat Parti yönetiminin vefasızca davrandığını, mensuplarını, partiye emek veren eski yeni şahsiyetleri ayda yılda bir kez olsun aramadığından dert yandılar.  Ülkenin kötü yönetildiğini buna rağmen halka umut verecek bir muhalefetin olmadığından, merkez sağdaki parti enflasyonuna rağmen seçmenin oy verecek parti bulamadığından dert yandılar. Mevcut muhalefet partilerinin toplumda karşılıklarının bulunmadığını, halka inemediklerini, insanlara dokunmadıklarını belirterek bunun da başarıya engel olduğundan söz ettiler.

Toplantıda söz alan ŞAHLANIŞ PARTİSİ GENEL BAŞKANI MURAT ALTUN,” Bir zamanlar bir arada olanların bugün ayrıldığını üzülerek görmekteyiz. Ancak bu bir sonuçtur. Biz, asıl neden ayrıldığımız konusu üzerinde durmalıyız. Bugün var olan ayrılığın nedeni maalesef merkez sağı temsil etme iddiasındaki partilerin liderlerinin fedakârlık etmediklerini ifade etti. “Bu liderler rozetlerini bir kenara bırakmayı kabul eder ve koltuklarından feragat ederlerse birleşmek kolay olur. Şahlanış Partisi olarak bu konuda her türlü fedakârlık ve feragate hazırız.” dedi. Sözlerini” Bu partilerin içinde maalesef dedikodu, riya ve bencillik eksik olmuyor. Bu durum birleşmenin önündeki engeldir.” diyerek tamamladı.

Demokrat parti GİK üyesi, Genel Başkan eski yardımcısı CENK KÜPELİ, DP kurultayında genel başkanlığa aday olduğunu ifade ederek “DP’de değişim zamanı gelmiştir. DP’nin kapıları herkese açık olacaktır.” diyerek adaylığını açıkladı.

Toplantı değerli görüşlerin ortaya konduğu, iyi niyetli birleşme çabalarının açıklanması nedeniyle elbette verimliydi. Ancak salondaki çok büyük bir eksiklik vardı. Bu eksiklik, merkez sağın neden ülke yönetiminde söz sahibi olamadığının da belirtisiydi. Katılımcıların yaş ortalaması 70’ti değerli dostlar. Genç rolü oynayanlar çok olsa da yazık ki salonda birkaç kişi dışında genç yoktu. Gençler dışında ikinci eksikse kadınların yokluğuydu.

Ortada inkâr edilemez bir gerçek var. Gençler bu toplantıya vesile olan Adalet Partisini bilmiyor. Demokrat Parti’nin genel başkanını tanımıyorlar. Onun da kendini tanıtmak gibi bir derdi, kendini tanıtacak enerjisi yok sanki. Merkez sağda iddialı olmak isteyen partiler artık mirasyedi gibi davranmamalı. Siyasi tarihin küllerinden bir yangın başlatmak mümkün değil. Artık gençlerin, kadınların duygu ve düşüncelerine hitap edecek, onların ilgisini çekecek söylemler geliştirmek, projeler üretmek gerek.

Hükümetin ülkeyi 22 yıldır kötü yönettiğini görüyoruz; ancak toplum yine iktidara oy veriyorsa bunun suçlusu iktidar değil, muhalefettir. Unutmayalım ki rakibimizin kötü olması yetmez. Bizim ondan daha iyi olmamız gerekir. AK PARTİ bunca yıllık bir kötü yönetimin ve yıpranmışlığın ardından hâlâ seçim kazanıyorsa nedeni onun başarısı değil muhalefetin başarısızlığıdır.

Muhalefete bakıyoruz. Hemen bütün oklarını eski müttefikine çevirmiş olan İYİ PARTİ darmadağın. Milletvekilleri istifa ediyor, parti değiştiriyor. Belediye başkan adayları, parti üyeleri istifa ediyor. Bu parti eski günlerini mumla arayacak. Ana Muhalefet partisi CHP, mağlubiyetin faturasını üstlenip istifa etmek yerine, koltuğuna yapışan Kılıçdaroğlu’nun kucağına bıraktığı sorunla boğuşuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri için aday gösterilmediklerini ifade eden vekiller, belediye başkanları, istifa ediyor; yetmezmiş gibi rakip partilerden aday oluyorlar. Anlaşılıyor ki bu ülkenin en köklü partisi KOLTUK PARTİSİ. Hemen herkes o partide yer kapma peşinde.

Yerel seçime günler kaldı. Ne var ki belediye başkan adaylarının projeleri konuşulmuyor. Varsa yoksa vatana ihanet, teröre destek. Varsa yoksa DEM PARTİ ile olan ilişkiler. Durmaksızın ötekini taşlama üzerine kurgulanmış bir seçim propagandası. Pahalılık, gelir dağılımındaki eşitsizlik, vatandaşın gıdaya erişimindeki sorunlar, artık üretime izin vermeyen mazot fiyatları, okula aç giden çocuklar, iş cinayetleri, kadın cinayetleri, bir türlü kurtulamadığımız felaketler… En acısı da hesap vermeye yanaşmayan bir iktidar ve hesap sormaya mecali olmayan bir muhalefet.

ŞAHLANIŞ PARTİSİ OLARAK tüm siyasi partileri, tüm vatan sevdalılarını sorunları ortaya koymak yerine çözümleri tartışmaya çağırıyoruz. Benlikten sıyrılarak biz olmaya çağırıyoruz. Bu uğurda her türlü fedakârlığa ve feragate hazır olduğumuzu samimiyetle ifade ediyoruz. Kapımız herkese açık. Bize açılan kapılardan geçerek bir birliktelik oluşturmaya da hazırız.

Ben değil biz. Yarın değil hemen.

EN KALBİ SAYGILARIMIZLA…

MEHMET MAHMUT YILDIZ ŞAHLANIŞ PARTİSİ YÜKSEK İSTİŞARE KURULU BAŞKANI

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb