reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 15.12.2023 3139 Görüntüleme

EŞKİYALIK YEŞİL SAHAYA İNDİ

Geçtiğimiz hafta sonu Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün akabinde sahaya girerek maçın orta hakemi Meler’e yumruk attı ve aldığı darbeyle yere düşen Meler sahaya giren diğer şahıslar tarafından yerde tekmelendi. Asıl işi saha içindeki hakem ve oyuncuları korumak olan güvenlik güçleri ne yazık ki Başkan Faruk Koca’yı sakinleştirmeye çalıştılar.

Akabinde hakem Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü. MKE Ankaragücü taraftarı ise oluşan tablodan o kadar memnunlardı ki başkanları Faruk Koca’ya destek tezahüratları yaptılar. Bu tablo; Her gün televizyonlarımızda savaş, vurdu kırdı ve mafya dizileri seyreden ve eğitimden gittikçe uzaklaşan toplumların vereceği önceden belli olan bir tepkiydi.

Yaşananların ardından Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bütün takımların bu olayların yaşanmasına sebep olacakları nedenleri her fırsatta bağırmaları hatta haykırmalarına kulak asmadan Federasyon ve kendine bağlı kurumların hiçbir suçu yokmuş gibi sadece “Hakemleri hedef gösterenler bu gece olanları düşünsün. Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek” söylemi ve maçların süresiz olarak ertelenmesini açıklaması ise tam bir fiyaskoydu.

Sonucunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, MKE Ankaragücü’ne 5 maç seyircisiz oynama cezası ve 2 milyon TL para cezası ve olayın baş faili Başkan Faruk Koca’ya ise futboldan 5 yıl men cezası verdi. Futbol Federasyonu ise süresiz ertelenen ligleri ise 19 Aralık günü tekrar başlatma kararı aldı. Güzelde bu olayların tekrar yaşanmaması için ne yapıldı ne kararlar alındı ve tekrar devam ederse ne olacak, hiçbir şey belli değil demek ki ligler sadece ceza verilmek için ertelenmiş oldu, yazık.

Şampiyonlar Ligi’nde grubunu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde, Konferans Liginde Spartak Trnava’yı yenerek grup birincisi olan Fenerbahçe ise son 16 turuna adını yazdırdı. Ülke sıralamasında dokuzuncu sırada bulunan ülkemiz için iki takımımızın yoluna devam etmesi yerimizi sağlamlaştırmak için büyük şans diye düşünüyorum.

Yeni yılın ülkemize, tüm vatandaşlarımıza huzur, sağlık, sevgi ve bol kazanç dolu günler getirmesi dileğimle, hoşça kalın.

Hüseyin Demirel

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb