reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 18.03.2022 1111 Görüntüleme
Muharrem Kaynak

Muharrem Kaynak

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Bugün, 107 yıl önce kazandığımız bir savaşın şanlı zafer günüdür “18 MART 2022” İşte milletçe bugün ÇANAKKALE ZAFERİMİZ’ in 107nci yılını kutluyoruz. Bugün ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diye tarihe yazdığımız bir destanı milletçe bir kere daha okuyoruz.

Milletimize bugün, bu zaferi kutlama imkanı sağlayan Aziz ATATÜRK ile Aziz ve Kahraman Şehitlerimizi saygı ile anıyor ve selamlıyoruz.

Neydi! neydi; 18 MART 1915 ‘de 250.000 kahramanımızı şehit vererek kazandığımız bu kanlı savaşın SEBEPLERİ ve AMAÇLARI neydi;

1.Müttefik kuvvetlerin Rusya’ya yardım etmek maksadı ile ÇANAKKALE BOĞAZI’ na saldırması,

2.Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İSTANBUL’ u ele geçirme arzuları,

3.Rusya’ya denizden yardım etmek ve ikmal yolunun açılmasını sağlamak amaçları ile yapılmıştır.

Durum neydi;

1.Osmanlı İmparatorluğu, HASTA ADAM durumuna düşmüştü,

2.Osmanlı İmparatorluğu’nun, İTALYAN, TRABLUSGARP ve BALKAN savaşlarından yenilerek çıkmış durumda olması,

3.Osmanlı İmparatorluğu’nun, ANADOLU hariç bütün topraklarını kaybetmesi, ordusunun savaşacak gücünün kalmamış olması.

* Sebepleri ve amaçları bu olan Çanakkale savaşlarının bize göre SONUÇLARI neler olmuştur;

1.Türk milleti, tarihe altın harflerle yazılmış büyük bir zafer kazanmıştır.

2.Bu zafer, Türk askerinin kanı ve canıyla kazandığı kahramanlıklarla dolu bir zafer olmuştur.

3.Vatan sevgisinin ve iman gücünün çelikleştiği ve adeta etten bir duvar örülerek “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” destanını yazdıran Mehmetçiğin zaferi olmuştur.

4.Bu zaferin birçok önemli sonuçları vardır ama, hiç şüphesiz ki en önemlisi gelecekteki Türk Milli Mücadelesinin önderi ve komutanı olacak olan MUSTAFA KEMAL PAŞ A’yı ortaya çıkarmasıdır.

5.Çanakkale savaşlarında büyük askeri başarılar kazanan Gazi Mustafa Kemal Paşa bu zaferle ANAFARTALAR KAHRAMANI olarak anılacaktır.

Çanakkale savaşları ve kazandığımız “18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ” Türk’ün kanı ile tarihe altın harflerle yazdığı bir KAHRAMANLIK destanıdır, bu destan tarihlere sığmaz.

*Çanakkale’de savaşarak bizlere bu güzel yurdumuzu armağan eden Aziz ve Kahraman Askerlerimizi ve Aziz Şehitlerimizi SAYGI, ŞÜKRAN ve RAHMETLE anıyoruz, RUHLARI ŞAD OLSUN.

… ve Selam olsun;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e, selam olsun Nusret mayın gemisi ile mayın döşeyenlere, selam olsun 276 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayan Mehmet oğlu Seyit Onbaşı’ya, selam olsun Yahya Çavuş ve onun bir manga askerine, … selam olsun Çanakkale’de vatan uğruna şehit düşen isimsiz

Kahramanlara, Mehmetçiklere, selam olsun kınalı kuzulara ve kınalı kuzuları kınalayıp cepheye gönderen analara SELAM OLSUN ….

Muharrem KAYNAK

18 MART 2022

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb