reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 25.08.2021 4699 Görüntüleme

TFF ve YAYINCI KURULUŞ

Geçtiğimiz hafta Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasında yapılan görüşmeler anlaşmayla neticelendi ve yeni sözleşme imzalandı, buna göre 2020-2021 sezonunda Süper Lig kulüpleri 2.650.000 TL alırken 2021-2022 sezonu için 350.000 farkla 3 milyon liralık isteklerine karşılık 2.675.000 lira alacaklar.

Son üç sezondur süper lig takımlarının ısrarlı taleplerine karşılık Türkiye Futbol Federasyonunun da yayıncı kuruluşu desteklemesiyle süregelen yayın krizi yayıncı kuruluşun istediği şekilde son buldu. Bu anlaşmanın; ülkemizde transferlerin çoğunun dövizle yapıldığını düşünüldüğünde takımlarımız için ne kadar olumsuz neticelendiğini anlamak için âlim, bilim adamı veya finans uzmanı olmaya gerek yoktur.

Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı kararından sonra takımların kadrolarındaki yabancıları kulübede oturtması neticesinde futbol kalitesinin düşeceği önceden belliydi, milyonlarca Euro veya dolar öde ve bu adamı kuraldan dolayı yedek kulübesinde oturt, hangi mantığa sığıyor, bu kararın kim veya kimlerin dayatması neticesinde alındığını ve hangi takıma yaradığına bakmamız gerekiyor.

Sahalarımızda çok çok ender gördüğümüz olaylardan biri de Giresun ve Galatasaray takımları arasında oynanan maçta yaşandı. Her ne kadar aile içi bir olay olarak adlandırılıp üstü kapatılmaya çalışılsa da herkesin gözü önünde yaşanan olayda suç saldıran tarafta mı var, gerçek mağdur kim? dolayısıyla gündemden düşürüp unutulmasını sağlamak yerine derinden araştırılması gerekmez mi?

Süper ligin ilk haftasındaki Alanya-Göztepe maçında kadın hakemimiz Neslihan Muratdağı Merkez Hakem Kurulu tarafından VAR hakemi olarak görevlendirdi, gerçekten kendilerini bu cesur kararlarından dolayı tebrik etmek gerekiyor ve VAR da görev alacak kadın hakem sayısının bir an önce artmasını diliyorum. Unutmayalım ki kadınların elinin değmediği hiçbir şeyin tadı olmuyor

Fenerbahçe’de bu sezon 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya ve 16 yaşındaki Arda Güler’i sahada görmeye başladık. Uzun yıllar sonra Merih Demiral ve Ömer Faruk Beyaz gibi alt yapıdan yetişen oyuncuları ekonomik kriz içindeyken bile elinden bonservis bedeli almadan kaçıran Fenerbahçe bu iki futbolcunun kariyerini iyi yöneterek istediği neticelere ulaşır.

Olimpiyatta göğsümüzü kabartarak dünya 5.ncisi olan Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonasında da 3’ te 3 yaparak yoluna devam ediyor, mücadelelerinde yollarının sonunun Avrupa Şampiyonluğu olmasını diler sonsuz başarılar dilerim.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb