reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 9.07.2021 6003 Görüntüleme

FEDERASYONA MEKTUP

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Başkanlığı görev süresinin sona ermesinin ardından genel kurulda alınan karar gereğince 8.7.2021 tarihi itibariyle Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Kulüpler Birliği’nin yeni başkanlığına seçildiğini bildirdi.

Yeni seçilen başkan Ağaoğlu, bütün kulüp başkanlarının ortak istekleri doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonuna bir mektup kaleme alındığını söyledi. Özetle Süper Lig kulüplerinin federasyondan; yayıncı kuruluşun sözleşme şartlarına uymaması ve federasyon kurullarının atama ve işleyişlerinde değişiklik yapılmaması, yabancı sayısı kararından geri dönülmemesi ve Kulüp Lisans Talimatındaki esneklik sağlanmaması durumunda, maçlara çıkmamak dâhil olmak üzere tüm seçenekleri değerlendireceklerini bildirdi. Bu tür restlere Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne cevap vereceği ve ne tür önlemler alacağı gerçekten merak konusu, bekleyip göreceğiz.

Euro 2020 de bırakın puan almayı gol bile atamayan Milli takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş’in düzenlediği basın toplantısı ve 2 saati geçen basın toplantıda başarısızlık konusundaki açıklamalarını anlayan bir kişi varsa ortaya çıksın. Diğer konularda da kısa,  hiçbir veriye dayanmayan anlamsız açıklamalarla zaman doldurdu.

Euro 2020 başladığında turnuvayı kim kazanır diye baktığımızda Fransa, İtalya,  İngiltere hatta Danimarka en iyi takımlar olarak görünüyordu. Buna karşılık bizim milli takımımız hariç diğer takımlar favoriler karşısında kaliteleriyle değil, bundan sonra futbolda başarının yüzde yüz tüm gerekleri haline gelen Taktiksel dokunuşlar, oyun disiplini, fiziksel üstünlük ve takım savunmalarıyla mücadele ettiler. Sonuçta baştan beri görüntüleriyle biz bu kupayı istiyoruz diyen İtalya ve İngiltere finale adını yazdırdılar. Başka deyişle İtalya 2012, İngiltere ise 1966 dan sonra finale kalmayı başardılar.

Transfer sezonu şampiyonluk adayı takımlar için hiç de iyi başlamadı, öncelikle ellerindeki verimsiz yabancılardan kurtulmaları gerekiyor, ilave olarak her ne kadar federasyona mektup yazmış olmalarına rağmen federasyon tarafından belirlenmiş harcama limitlerini tutturmak şu aşamada çok zor gözüküyor. Dolayısıyla kaliteli ve umut vadeden genç oyuncuların bizim takımları beklemek gibi bir durumları olmadığından başka takımlarla mukavelelerini imzalayacaklar. Star oyuncu transferi zaten imkânsız. Bizimkiler ise yaşı geçmiş takım bulamamış futbolcu artıklarını transfer edip bize süper transfer diye yutturmanın peşinde olacaklar.

Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlara gidilemeyeceğinden bizim takımların Avrupa maceralarının sonuçları şu anda belli. Bu vesile ile Kurban bayramınızı en içten duygularımla kutlarım. Sağlıklı ve esen kalınız.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb