reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 15.02.2020 3322 Görüntüleme

AVRUPA FUTBOLUNDA DEPREM

UEFA, Manchester City’nin Financial Fair Play e uymadığı gerekçesiyle Avrupa Kupaları’ndan 2 yıllığına men edildiğini ve 30 milyon Euro para cezası verildiğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından Manchester City resmi sitesinden yaptığı açıklamasında; kulübümüz UEFA’nın kararı sonrasında hayal kırıklığı yaşamış, ancak şaşırmamıştır. Kulübümüz bir an önce tarafsız yargılama için harekete geçecek ve CAS’ta hakkını arayacaktır” ifadeleri yer aldı. İngiliz ekibinin 2 sezon Avrupa kupalarında yer alamamasının zararı yaklaşık 175.000.000 pound yani 1,5 trilyon TL. ye yakın ve inanılmaz bir rakam.

UEFA açıklamasından sonra bizleri kendi ülke takımlarımızın akıbetini düşünmeye itiyor. UEFA, geçen sezona ait Finansal Fair Play 2019 Raporu’nu Ocak ayında açıklamış ve raporda UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor ile ilgili bilgilere de yer verildi. Buna göre Galatasaray’ın son 2 sezonda yapılan anlaşmalara uyduğunu, Beşiktaş’a geciken ödemeler nedeniyle 100.000 Euro para cezası verildiğini açıkladı. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un yapılandırma anlaşmalarını ihlal ettiklerini açıklayan UEFA takımlarımız için duruşma aşamasında olduklarını belirtmişti.

Takımlarımız bizleri Avrupa’nın sakatlarını, eskilerini ve emeklilerini transfer ederken bu gerçekleri saklamıyorlar ama tam olarak da açıklamıyorlar. Körü körüne yöneticilerin yaptığı açıklamaları, gerçekleri araştırmadığımız ve okumadığımız için doğru kabul edip inanıyoruz. Sonunda, olan her zaman evinden, rızkından ve  kendi ihtiyaçlarından feragat ederek  veren fedakar ve vefakar taraftarlara oluyor, ekonomik sıkıntılar yetmiyormuş gibi bir de taraftarı olduğu takımın aldığı neticelerle mutsuz oluyor.

Ata sporumuz olduğunu iddia ettiğimiz güreşte İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası Grekoromen stil müsabakaları sonucunda Rusya ve Azerbaycan’ın ardından bir gümüş ve iki bronz madalya alarak 3.ncü oldu. Yıllardır yapılan yatırım, harcanan paralar, sponsorluklar ve organizasyonların sonucunda alınan bu netice başarı mı yoksa başarısızlıkların daniskası mı? Siz karar verin.

Aylardır tartışılan ve konuşulan Anadolu Efes takımının Amerikalı basketbolcusu Shane Larkin’e nihayet Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı verilerek vatandaşımız oldu. 28 yaşındaki basketbolcu artık milli takım kadrosunda yer alacak ancak Efes takımından ayrılırsa milli takım formasını giymeye devam edecek mi bunu şu anda kimde bilmiyor, hayırlısı.

Sporda başarılı günler gelmesi dileğiyle sağlıklı, huzurlu, mutlu ve esen kalın.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Tünelin Sonundaki Işık

Tünelin Sonundaki Işık

Tema Tasarım | AnatoliaWeb