reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 16.08.2019 1070 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

İSRAF HEP 18 YAŞINDA

İktidar partisi 18. Kuruluş yıldönümünü kutluyor ya… Gördüğüm kadarıyla İstanbul’un, tahmin ettiğim kadarıyla ülkenin her yerini bayramlık afişlerle donatmışlar. “Ak parti daima 18 yaşında” imiş.

Ak parti kendini kaç yaşında hissediyor bilemem ama bildiğim ve gördüğüm bir şey var. Ve benim gördüklerimi AK-Parti içinde görenler de hayli fazla. Bunlar AK-Partinin ömrünü tamamladığını söylemeye cesaret edebilseler de hâlâ Erdoğan’a toz kondurmak istemiyorlar. En büyük yanılgıları da bu.

Gerçek şu ki bu parti Erdoğan’ın partisi. Partinin başlangıçta vatan sathında estirdiği bahar rüzgârının ve özellikte seçim kazanmaktaki başarısının mimarı Erdoğan olduğu gibi; bugün başında esen sam yelinin de gerçek sorumlusu Erdoğan’dır. Yıllardır her dediği olan, istediği tüm kanunları geçiren, ülkeye KHK’lar ile nizam veren; tüm kadroları tek başına oluşturan Erdoğan olduğuna göre hezimetin sorumlusu da odur. Bunu inkâr edenler ikiyüzlü sünepe ve korkaktırlar. Üstelik hiçbiri dost değildir.

2002 yılının Türkiye’sinin demokratik ve gerçek anlamda laik bir Türkiye olduğunu söylenemezdi. Erdoğan, o dönemde gücü elinde tutan bazı kesimlerin, demokrasiye hödükçe müdahaleleriyle iktidara ulaşabildi. Avrupa birliği gazıyla da pek çok konuda toplumun rahatça nefes almasını sağlayabildi. Ancak bahar rüzgârı iki yıl sürdü. Çünkü bu parti içindeki açlar, gücün tadına vardılar. Haramın tadına vardılar ve ne kadar yeseler de doymadılar.

Geçmişte nelerden şikayetçiyseler onları yapmaya başladılar. Az zamanda onlara benzediler, hatta onları fersah fersah geçtiler. Demokrasi sizlere ömür. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar gani. Kırk yıllık KÂNİ, iki yılda oldu YANİ.

Toplum daha dindar değil artık. Çevrede AKP’yi kast ederek; ”Bunlar Müslüman’sa ben Müslüman değilim.” diyenlerin haddi hesabı yok. Tamam imama kızıp oruç bozulmaz; ama imamın da kendini sorgulaması gerekmez mi?

Bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ülkede imam hatiplerde bile deizmin yaygınlaşma tehlikesine işaret etmekte. Bunda şaşacak bir şey yok aslında. Kendilerini Müslüman diye pazarlayanları, söze selamünaleyküm diye başlayıp ihale yolsuzluğu yapanları, besmeleyle kul hakkına dalanları görüp de zıvanadan çıkmamak için Hz. Eyüp sabrı gerek.

Bu iktidarın en başarılı olduğu alan ise başlıkta gizli. İsraftan, süsten, gösterişten hiç vazgeçmediler. Memlekette yoksul yokmuş gibi milyonlarca afiş, poster bastırıp her yeri görgüsüzlüğün nişaneleri ile doldurdular. Doldurdular da ne oldu? İşsiz sayısı mı azaldı? Yoksul sayısı mı azaldı? Emeklilerin yüzü mü güldü? Pazarlara nur mu yağdı?

“AK Parti hep 18 yaşındaymış. Bir de 18 yaşında olanlara, daha büyük olanlara sorun kaç yaşında olduklarını. Genç yaşta nasıl, işsizlik, umutsuzluk batağına saplandıklarını.

Liseye ve üniversiteye giriş sınavlarında sıfır çeken çocuklara sorun, kaç yaşında olduklarını. Bunu nasıl başarabildiklerini sorun eğer eğitim diye bir derdiniz varsa. Böyle bir derdiniz yok zaten. Kaç kez söylediniz; ”Eğitim düzeyi arttıkça oy oranımız azalıyor.” diye. Her ne kadar gelen-geçen kandırdıysa da toplumun eğitim düzeyini artırıp oyunuzu azaltacak kadar salak değilsiniz nihayetinde.

Ayıptır yazıktır be! O israf timsali, eskort konvoylarınızın, afişlerinizin sokakları, caddeleri kirlettiği gün, işsizlik rakamları açıklandı. Utanmadınız. Çünkü ilk icraatlarınızdan biri utanmayı kaldırmak olmuştu. Yüzünüz kızarmadı, çünkü köseleye dönmüştü. Vicdanınız da sızlamadı; çünkü onu çıkarıp atalı hayli zaman olmuştu.

Ciğerimizi oydunuz, özelleştirme adıyla ülkemizi soydunuz. Nerede güzellik varsa göz koydunuz, insafsızca kıydınız. “Hele şükür doydunuz.” diyeceğim de nerdeee…

“Kefenin cebi yok.” derdiniz hep. Yoksa ona da mı cep diktirdiniz? “Rızık Allah’tandır.” derdiniz. Şimdi rızık için kula kulluk ediyor, yağ çekiyor, kuyruk sallıyorsunuz. Yoksa “ Sen haklısın Musa; ama karnımızı firavun doyuruyor.” diyen kavme mi dönüştünüz.

Aslınıza dönün, uydurduğunuz dini bırakın İSLAM dairesine, İNSAN dairesine girin tekrar.

Bizden söylemesi. Siz dönmezseniz “Keser döner sap döner. Gün gelir hesap döner.” diye dişlerini gıcırdatanlar, defterinizi dürer.

MEHMET MAHMUT YILDIZ-ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Sıkıntı Büyük

Sıkıntı Büyük

Tema Tasarım | AnatoliaWeb