reklam
Ana Sayfa Yazarlar 23.04.2019 2267 Görüntüleme

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen İmamoğlu Medipol Başakşehir kulübü için “İstanbul’da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türkiye’nin en büyük 3 kulübü varken, üstüne Sarıyer’den Bakırköy’e tarihi olan, felsefesi-taraftarı olan kulüpler bile ayakta duramamışken Başakşehir’i zorlamanın ne mantığı var” dedi. Bu düşünceye sonuna kadar katılmamak elde değil ve biraz Başakşehir’in bugüne nasıl geldiğinden bahsedelim.

Kulübün eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü’dür ve 1990 yılında dönemin İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından kurulmuştur. Amatör kümeden başlayarak 2006-2007 sezonunda Süper Lig’e yükselmeye kadar başarmış, Süper Lig yolculuğunu 2012-2013 sezonuna kadar devam ettirmiş ve düştüğü yılı takip eden sezon tekrar Süper Lig’e dönmeyi başarmıştı. Süper Lig’e yükseldiği 2014 senesinde ise belediye nezdinde bazı kararlar alınmış, futbol kulübü şubesi belediyenin ana yapısından ayrılarak “İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü” adıyla ligde yer almaya başlamıştır. Sponsorluk anlaşması gereği adı Medipol Başakşehir olarak geçse de kulübün orijinal ismi budur.

2014’te Süper Lig’e çıkmayı garantiledikten ve Süper Lige çıkmadan önce belediyeden ayrılan kulüp, Göksel Gümüşdağ ve 6 kişi tarafından 7 milyon sermayeli şirkete dönüştürülerek İstanbul Başakşehir Futbol Yatırımları A.Ş. olarak kuruldu. Kurucu ortaklar ve hissedarlar ise; Göksel Gümüşdağ, Mustafa Saral, Mehmet Nuri Ersoy, Ömer Faruk Ayvacı, Mahmut Volkan Sarıhan, Mesut Altan ve Kaan Şahin’dir.

Kulübün bir de sponsorlarına bakalım; Medipol Hastaneleri, Deco Vita, Doğa Hse Grup, İntercity, Macron İnşaat, Fakir, İntermega Güvenlik, Kalyon İnşaat, Sırma Su, Nef İnşaat, Vodafone, Sunny, Burger King, Kiğılı, Denizbank, Turex, Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası ve 3. İstanbul Köprüsü (Fuzul Grup).

Alt yapı takım sponsorları ise; İstanbul Halk Ekmek, İspark, İsfalt, İgdaş, İston, İETT, İSKİ ve İstaç yani tamamı İstanbul Büyükşehir şirketleri. Köklü İstanbul ve diğer şehir takımlarının bir sponsoru dahi zorlukla bulduğu ortamda bu kadar sponsor bulmak epey maharet istiyor değil mi?

Şu günlerde kulübün şampiyon yapılarak Katarlılara satılacağı konuşuluyor, şayet bu satış gerçekleşirse, her şeyi halkın vergileriyle ve sponsorluklarıyla devam eden bir kulüp satışından elde edilecek kar nasıl ve nereye gidecek, hiç merak ettiniz mi?

Hoşça kalın ve esen kalın. Hayırlı Ramazanlar.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb