reklam
Ana Sayfa Yazarlar 24.10.2018 2123 Görüntüleme

SPORDA DÖVİZSİZ GÜNLER

Bildiğiniz üzere 13 Eylül 2018 tarihinde Türk Parasını Kıymetini Koruma Hakkındaki kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye’de yerleşik kişilerin Kira, Satış, Leasing, İş ve Eser sözleşmelerinde sözleşme bedelinin yabancı para birimiyle veya yabancı para birimine endeksli olarak belirlenmesi yasaklanmıştı. İlaveten Mevcut yani daha önce yapılmış bütün sözleşmelerinde bu kurala uygun hale getirilmesi için 30 gün süre verilmiş ve bu kurala uymama cezası ise “para cezası” olarak belirlenmişti.

Burada dikkat edilmesi gereken konu bu “Karar ile Kararname” farklı nitelikte işlemlerdir. Karar tamamen idari bir işlem olmasına karşılık Kararname de bir idari tasarruf olup, gerekli görüldüğü hallerde, çıkaran yetkili organ tarafından değiştirilebilen veya kaldırılabilen, idari yargı denetimine tabi olan ve bu işlemlerden doğacak davalarda, yüksek idare mahkemesi olan Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemelerinin yetkili olduğu düzenleyici işlemdir.

Verilen bu 30 günlük süre 13 Ekim tarihinde doldu. Sözleşmeler yeniden düzenlendi mi, yoksa iş uyuşmazlığa mı gidiyor, anlaşamama halinde sorunlar nerede çözülecek,  Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulumu, yoksa mahkemeler mi tamamen belirsizliğin hakim olduğu bir süreç.

İlginç olarak bu sürenin dolmasını takip eden hafta neredeyse tüm sözleşmeleri döviz veya dövize endeksli Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor bu hafta maçlarında puan kayıpları yaşadılar ve bu kayıplar mükemmel oynayıp talihsizce kaybedilmiş puanlar değildi. Futbol oyunu hayatın bir parçası ve futbol oynayan ve futbolla ilişkili tüm kişilerde diğer insanlar gibi ekonomik ihtiyaçları, aileleri ve yakınları için gelecek kaygıları, sağlık sorunları, hevesleri, hayalleri var. Kişisel mutluluğu veya mutsuzluğu belirleyen en önemli konu ekonomi. Ekonomideki her iniş ve çıkış tüm insanlar gibi sporu meslek olarak benimsemiş herkesi etkiliyor. Dolayısıyla 4 büyük olarak anılan takımlarımızın olumsuz ekonomik durumları ve sözleşmelerin TL. ye dönmesindeki belirsizlik futbolcuların performansını mı etkiliyor.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler ve ilelebet payidar kalacak 29 Ekim’ler dilerim, esen kalın.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

SÜRGÜN ve GÖÇ

SÜRGÜN ve GÖÇ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb